Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS Κόλπα - Αποθηκεύστε και επαναφέρετε εύκολα την πρόοδο ενός παιχνιδιού

iOS Κόλπα - Αποθηκεύστε και επαναφέρετε εύκολα την πρόοδο ενός παιχνιδιού
ired.gr

Είναι παιχνιδάκι το να αποθηκεύσετε και να επαναφέρετε την πρόοδο του αγαπημένου σας παιχνιδιού. Δείτε πώς!

Υπάρχουν παιχνίδια στο λειτουργικό iOS που κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον σας για μέρες ή ακόμη και εβδομάδες. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, πολλά από αυτά έχουν γίνει ο απαραίτητος σύντροφος στις παραλίες ή στις ημέρες των διακοπών σας. Είναι κρίμα να πάει χαμένος όλος ο κόπος - για να στήσετε για παράδειγμα μια αυτοκρατορία - και να πρέπει να τη διαγράψετε λόγω επαναφοράς της συσκευής σας. Εμείς θα σας δείξουμε, πώς να διασφαλίσετε την πρόοδο των παιχνιδιών σας σε περίπτωση επαναφοράς.

Τα παιχνίδια στις συσκευές σας iPhone ή iPad, καταλαμβάνουν αρκετό χώρο. Αυτό σημαίνει πως ένα καλός τίτλος θα καταλάβει περισσότερο από 1 GB αποθηκευτικού χώρου. Αν λοιπόν κατεβάσετε πολλά παιχνίδια, αργά ή γρήγορα θα λάβετε από τη συσκευή σας ένα μήνυμα πληρότητας και τότε θα πρέπει να αρχίσετε τις διαγραφές.

Διαβάστε επίσης: iOS 10 - Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκει φωτογραφίες και σας επιτρέπει να πληκτρολογείτε πιο γρήγορα

Σημειώστε πως η επέκταση αποθηκευτικού χώρου για εφαρμογές ή παιχνίδια, δεν είναι εφικτή. Στο λειτουργικό σύστημα iOS κατά την αφαίρεση μιας εφαρμογής από την οθόνη αφετηρίας, απομακρύνονται όλες οι ρυθμίσεις και τα δεδομένα της.

Αυτό μπορεί να σημαίνει και καταστροφή, αν για παράδειγμα ασχολείστε με ένα παιχνίδι επί μήνες και πρέπει να το διαγράψετε. Εμείς σας παρέχουμε όλες τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να διασφαλίσετε τα δεδομένα σας από τους περισσότερους τίτλους παιχνιδιών και μετά τη διαγραφή τους.

Αποθηκεύστε και επαναφέρετε την πρόοδο παιχνιδιών - Ελέγξτε τον αποθηκευτικό σας χώρο.

saved games 01

Βεβαιωθείτε καταρχήν πως είναι αναγκαία η διαγραφή του παιχνιδιού. Ενδεχομένως μερικοί τίτλοι να καταλαμβάνουν αρκετό αποθηκευτικό χώρο, περισσότερο από ό,τι καταλαμβάνει όλη η μουσική σας. Θα πρέπει να αναζητήσετε μεγάλα σε μέγεθος παιχνίδια, τα οποία έχετε πάψει να ασχολείστε μαζί τους. Ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Χώρος και χρήση iCloud > Διαχείριση χώρου αποθήκευσης. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να εμφανιστεί η λίστα εφαρμογών που έχετε εγκατεστημένες στη συσκευή σας. Εάν θέλετε την πλήρη λίστα εφαρμογών, επιλέξτε “Εμφάνιση όλων”.

Οι εφαρμογές είναι ταξινομημένες ανάλογα με το μέγεθος αποθηκευτικού χώρου που καταλαμβάνουν στη συσκευή. Απεγκαταστήστε όσες εφαρμογές δεν χρειάζεστε, ξεκινώντας από την κορυφή της λίστας.

Αποθηκεύστε και επαναφέρετε την πρόοδο παιχνιδιών - Συγχρονισμός iCloud

Εάν το παιχνίδι σας δίνει τη δυνατότητα αποθήκευσης προόδου μέσω της υπηρεσίας iCloud θα πρέπει να επωφεληθείτε. Είναι σε θέση να αποθηκεύσει την πρόοδο ενός παιχνιδιού και στη συνέχεια να είναι διαθέσιμη για επαναφορά. Σε κάποια παιχνίδια ενδεχομένως να σας ζητηθεί να το κάνετε χειροκίνητα - όπως για παράδειγμα το “Batman Arkham City Lockdown”.

Κάποια παιχνίδια αποθηκεύουν αυτόματα την πρόοδό σας στο iCloud (βλέπε Food Run) κι αυτό σημαίνει πως το μόνο που χρειάζεται, είναι να εγκαταστήσετε και πάλι την εφαρμογή για να συγχρονιστεί η πρόοδος, στη συσκευή από όπου διαγράφηκε ή σε κάποια νέα.

Αποθηκεύστε και επαναφέρετε την πρόοδο παιχνιδιών - iExplorer

saved games 02

Για τα περισσότερα παιχνίδια όμως η υπηρεσία iCloud δεν είναι σε θέση να διατηρήσει την πρόοδο, γι’ αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε άλλου είδους μέσα, όπως η εφαρμογή iExplorer.

  • Εγκαταστήστε την εφαρμογή και συνδέστε τη συσκευή σας σε ένα υπολογιστή Mac, μέσω του καλωδίου φόρτισης USB. Η συσκευή θα μεταφέρει στην εφαρμογή iExplorer τα δεδομένα σας και θα τα δείτε να εμφανίζονται στην πλαϊνή στήλη. Επιλέξτε τη συσκευή σας κι ανοίξτε τη λίστα εφαρμογών.
  • Επιλέξτε την εφαρμογή για την οποία επιθυμείτε να διατηρήσετε εφεδρικό αντίγραφο ασφαλείας. Θα παρατηρήσετε αρκετούς φακέλους μεταξύ αυτών τους φακέλους έγγραφα και βιβλιοθήκη.
  • Μέσα στα έγγραφα και στη βιβλιοθήκη θα αναζητήσετε τα δεδομένα βαθμολογίας και τοποθεσίας - το όνομα των φακέλων διαφέρει από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Για να είστε ασφαλείς σας συστήνουμε να δημιουργήσετε ένα φάκελο στο Finder με τον τίτλο του παιχνιδιού τη συσκευή και την ημερομηνία λήψης (για παράδειγμα LEGO Minifigures Online - iPad mini 2 - 2062016).

  • Στη εφαρμογή iExplorer επιλέξτε τα έγγραφα και τους φακέλους που επιθυμείτε από τη βιβλιοθήκη (Cmd + click) και στη συνέχεια επιλέξτε “Export to Folder”.
  • Επιλέξτε το φάκελο που δημιουργήσατε προηγουμένως ως φάκελο προορισμού των δεδομένων αυτών.

Διαβάστε επίσης: Τα καλύτερα παιχνίδια και εφαρμογές για το Euro 2016 

Αποθηκεύστε και επαναφέρετε την πρόοδο παιχνιδιών - iExplorer (Συνέχεια)

saved games 03

Τώρα για να επαναφέρετε τα δεδομένα σας, εγκαταστήστε ένα νέο αντίτυπο του παιχνιδιού στη συσκευή σας, και στη συνέχεια συνδέστε τη στην εφαρμογή iExplorer του υπολογιστή σας. Εντοπίστε το φάκελο στο Finder με τα αποθηκευμένα δεδομένα και σύρετέ τα στη ίδια θέση, διαδικασία η οποία θα αντικαταστήσει τα υπάρχοντα αρχεία αν χρειαστεί.

Εάν το παιχνίδι στη συσκευή είναι ενεργοποιημένο, θα χρειαστεί να το κλείσετε πριν προχωρήσετε στη διαδικασία επαναφοράς. Για να το επιτύχετε, θα πρέπει να πατήσετε δύο φορές γρήγορα το πλήκτρο αφετηρίας και στη συνέχεια να σύρετε προς τα επάνω την καρτέλα του παιχνιδιού. Στη συνέχεια μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση και πάλι το παιχνίδι σας.

Στη περίπτωση που δεν καταφέρατε να εντοπίσετε την τοποθεσία του φακέλου, δοκιμάστε να προσθέσετε τα αποθηκευμένα δεδομένα στον κύριο φάκελο των εγγράφων ή της βιβλιοθήκης. Σε σπάνιες περιπτώσεις η ενέργεια αυτή μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην εφαρμογή, για παράδειγμα αν τα εφεδρικά αντίγραφα είναι πάρα πολύ παλιά και η εφαρμογή έχει δεχθεί αρκετές αναβαθμίσεις. Φυσικά οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να διαγράψετε την εφαρμογή και να προσπαθήσετε από την αρχή.

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως η παραπάνω μέθοδος δεν είναι εγγυημένη για όλες τις iOS εφαρμογές. Ωστόσο σε όσες τη δοκιμάσαμε είχαμε απόλυτη επιτυχία. Δεν έχετε λοιπόν παρά να δοκιμάσετε τη μέθοδο και να μας αναφέρετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια.

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status