Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 10 - “Εμπλουτισμένες" ειδοποιήσεις και στις παλαιότερες συσκευές

iOS 10 -  “Εμπλουτισμένες" ειδοποιήσεις και στις παλαιότερες συσκευές
ired.gr

Έχετε iPhone 6 ή παλαιότερη συσκευή; Μην ανησυχείτε, οι εμπλουτισμένες ειδοποιήσεις του iOS 10 θα είναι λειτουργικές και σε συσκευές χωρίς 3D Touch!

Ο απόηχος της παρουσίασης του iOS 10 στο φετινό WWDC δεν έχει ακόμα κοπάσει και σε καθημερινή βάση διάφορες λεπτομέρειες έρχονται στο φως σχετικά με τα νέα features αλλά και τις “προϋποθέσεις” τους. Αυτή τη φορά, πηγή, είναι η ίδια η Apple, η οποία φρόντισε να καθησυχάσει τους φίλους της που δεν διαθέτουν συσκευή που να φέρει το χαρακτηριστικό 3D Touch.

rich notifications 01

Στην παρουσίαση του iOS 10, είδαμε την Apple να προωθεί τις νέες, εμπλουτισμένες και πιο “διαδραστικές” ειδοποιήσεις, κυρίως ως δυνατότητα του 3D Touch. Αρκετές από τις ενέργειες του χρήστη “απαιτούν” τη χρήση του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού, προκειμένου να αποσπάσουμε το maximum της ευκολίας και της χρηστικότητας.

Συμπληρωματικά, στην πρώτη δοκιμαστική έκδοση που διατέθηκε στους δημιουργούς, η Apple αναφέρει πως η υποστήριξη των εμπλουτισμένων ειδοποιήσεων έχει βελτιστοποιηθεί για τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus και προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο για αυτές τις συσκευές. Όμως, στην ίδια σημείωση προς τους developers αναφέρεται επίσης πως “σε μελλοντικές δοκιμαστικές εκδόσεις, θα υπάρξει υποστήριξη και για συσκευές iPhone που δεν διαθέτουν 3D Touch”.

Γνωρίζατε ότι το iOS 10 θα διαθέτει dark mode; Διαβάστε εδώ

Δεν έχει ακόμα εξειδικευθεί επίσημα ο τρόπος που θα επιλεγεί για την υποστήριξη της συγκεκριμένης λειτουργίας. Θεωρώ πολύ πιθανό, οι κάτοχοι παλαιότερων συσκευών, αντί της έντονης πίεσης στην οθόνη, να χρειάζεται να πατούν παρατεταμένα σε αυτή. Δεν έχω inside info, απλά εκτιμώ πως αυτή θα ήταν η πιο “λογική” αλλά και πρακτική λύση. Βέβαια, μου κάνει εντύπωση η απουσία αναφοράς στα iPad, ενώ θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο πως οι ταμπλέτες της Apple θα υποστηρίξουν - με κάποιο τρόπο - τα rich notifications.

Εμείς, παρακολουθούμε τα στοιχεία που προκύπτουν από τις δοκιμαστικές εκδόσεις του iOS και θα σας ενημερώνουμε για κάθε νεότερο. Επίσης, με την ευκαιρία, θα ήθελα να τονίσω πως έως τώρα, το iOS 10, αν και δεν “συγκλόνισε” κατά την παρουσίασή του, αποτελεί ένα καταπληκτικό update, με χρηστικές και ουσιαστικές αλλαγές. Λίγο μετά τα “μπάνια του λαού” η official έκδοση θα διατεθεί στο ευρύ κοινό και θα έχουμε την ευκαιρία να έχουμε την πλήρη εικόνα.

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status