Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Facebook θέλει να εγκαταστήσουμε το Moments, αλλιώς θα χάσουμε τις φωτογραφίες μας;

Το Facebook θέλει να εγκαταστήσουμε το Moments, αλλιώς θα χάσουμε τις φωτογραφίες μας;
ired.gr

Όπως μας σπρώχνει στον Messenger για τα μηνύματα, τώρα μας σπρώχνει και στο Moments για τις φωτογραφίες μας.

Όπως αποδεικνύεται ο Messenger δεν είναι η μόνη εφαρμογή που έχει αποφασίσει το Facebook ότι πρέπει υποχρεωτικά να χρησιμοποιούμε. Το γνωστό μας κοινωνικό δίκτυο χρησιμοποιεί την ίδια πολιτική που χρησιμοποίησε για την εφαρμογή των μηνυμάτων του και όσον αφορά το ανέβασμα φωτογραφιών με την εφαρμογή που έχει γι’ αυτό: το Moments.

Ένας αριθμός χρηστών εξέφρασε τον θυμό και την απογοήτευσή του προς το Facebook αφότου έλαβαν ειδοποιήσεις, ακόμη και email, που τους προειδοποιούσαν ότι οι συγχρονισμένες φωτογραφίες τους θα διαγράφονταν εκτός κι αν κατέβαζαν και εγκαθιστούσαν την εφαρμογή Moments.

Η αμφιλεγόμενη αυτή τακτική έχει κάνει θαύματα για το Facebook και το Moments αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή των στατιστικών προτίμησης στο iOS App Store. Ξέρουμε επίσης πόσο καλά λειτούργησε και για τον Messenger η συγκεκριμένη στρατηγική, που αυτή τη στιγμή έχει φτάσει τους 900 εκατομμύρια χρήστες και αυξάνεται.

Η κίνηση αυτή βέβαια μπορεί να έχει αρχικά αρνητικές επιπτώσεις στην (καλή;) φήμη του κοινωνικού δικτύου. Μαζί με τον ξεσηκωμό που έχει δημιουργήσει στα κοινωνικά δίκτυα γενικώς, έχει επίσης δημιουργήσει και κάποια σύγχυση με πανικόβλητους χρήστες να ανησυχούν μήπως και διαγραφούν οι φωτογραφίες τους. Στην επόμενη εικόνα βλέπετε ένα δείγμα της ειδοποίησης που στέλνει το Facebook.

facebook moments 01

Δείτε ακόμη: Το Facebook «αγκαλιάζει» τα μηνύματα κειμένου SMS 

Βέβαια οι διαγραφές δεν έχουν αρχίσει ακόμη. Το Facebook δίνει ως καταληκτική ημερομηνία την 7η Ιουλίου για να μεταφερθούμε στο Moments ή να ρισκάρουμε να χάσουμε τις συγχρονισμένες φωτογραφίες μας. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πολλοί χρήστες έχουν συγχρονίσει τις φωτογραφίες τους εδώ και χρόνια και τις έχουν ξεχάσει. Αν ανησυχείτε λοιπόν για τις φωτογραφίες σας που θα επηρεαστούν από τις αλλαγές, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ελέγξετε στα άλμπουμ φωτογραφιών σας στο Facebook και να βρείτε αυτές που γράφουν “Synced” μέσα στην εφαρμογή του Facebook ή “Synced from Phone” μέσα στον browser σας.

Εφόσον αποφασίσετε ότι αυτές οι φωτογραφίες είναι σημαντικές για σας, μπορείτε να τις κατεβάσετε στον υπολογιστή σας ή να εγκαταστήσετε το Moments προκειμένου να τις διατηρήσετε στο Facebook.

Να θυμάστε μόνο ότι η λειτουργία photo-sync είναι πια διαθέσιμη μόνο στο Moments καθότι έχει αφαιρεθεί από την κυρίως εφαρμογή του Facebook από τον περασμένο Δεκέμβρη. Αν βέβαια δεν έχετε ποτέ συγχρονίσει φωτογραφίες σας στο Facebook, θα αναρωτιέστε προς τι ο ορυμαγδός. Η λειτουργία photo-sync επιτρέπει το ανέβασμα και το εφεδρικό αντίγραφο των φωτογραφιών ενός χρήστη στο λογαριασμό του στο Facebook. Οι φωτογραφίες αυτές φυλάσσονται για μελλοντική επεξεργασία και διαμοιρασμό σε ένα ιδιωτικό άλμπουμ του χρήστη.

Άλλη μια σημαντική δυνατότητα του Moments είναι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που επιτρέπει την αναγνώριση των φίλων μας και του τόπου όπου τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες, ώστε να ξέρουμε σε ποιους θα στείλουμε τις φωτογραφίες μας. Άπαξ και στείλετε μια φωτογραφία σε κάποιον, θα ειδοποιείται από τον Messenger ώστε να ανοίξει το δικό του Moments και να σας στείλει τις δικές του φωτογραφίες από το ίδιο γεγονός που ήσασταν μαζί. Μάλιστα, μετά από πρόσφατη αναβάθμιση, το ίδιο ισχύει πια και για βίντεο.

Δείτε ακόμη: Facebook Messenger video - Αντίο Skype; 

Το Moments βρίσκεται στην κορυφή των εφαρμογών με τη μεγαλύτερη ζήτηση στο iOS App Store εδώ και μερικές μέρες και παραμένει εκεί ακλόνητο.

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status