iOS 10 - Η εφαρμογή Χάρτες θα “θυμάται” που έχετε σταθμεύσει το αυτοκίνητό σας

iOS 10 - Η εφαρμογή Χάρτες θα “θυμάται” που έχετε σταθμεύσει το αυτοκίνητό σας
ired.gr

Εάν χάνετε συχνά το αυτοκίνητό σας με το επερχόμενο λειτουργικό iOS 10, σωθήκατε.

Ειλικρινά σας λέμε πως δεν θα ξεχάσετε ποτέ ξανά που έχετε σταθμεύσει το αυτοκίνητό σας, χάρη σε ένα νέο χαρακτηριστικό του επερχόμενου λειτουργικού συστήματος iOS 10 της Apple. H εφαρμογή “Χάρτες” θυμάται ακριβώς που βρίσκεται το αυτοκίνητό σας.

Κάνοντας χρήση της εφαρμογής στο iOS 10, η συσκευή σας iPhone θυμάται τη θέση του οχήματος κατά την ολοκλήρωση μιας διαδρομής. Αυτό θα γίνεται αυτόματα όταν ο προορισμός δεν είναι η κατοικία σας.

Διαβάστε επίσης: Απενεργοποιήστε την καταγραφή δεδομένων κίνησης και φυσικής κατάστασης από το iPhone / iPad 

Το νέο χαρακτηριστικό ανακάλυψε συντάκτης της ιστοσελίδας AppleInsider και φαίνεται να ειδοποιεί η εφαρμογή το χρήστη κατά τη στάθμευση, ρίχνοντας μια καρφίτσα στο χάρτη στη συγκεκριμένη τοποθεσία. Οι χρήστες επιπλέον μπορούν να λάβουν οδηγίες για τους χώρους στάθμευσης και να εντοπίσουν το όχημά σας, με μεγαλύτερη ακρίβεια.

 maps parking 01

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο εμφανίζεται ως προορισμός μέσα στην εφαρμογή Χαρτών. Αυτό σημαίνει πως το “σταθμευμένο αυτοκίνητο” θα εμφανιστεί στην οθόνη κλειδώματος με τη μορφή ειδοποίησης για εύκολη πρόσβαση, εάν έχετε ενεργοποιημένη την επιλογή, στο λειτουργικό iOS 10.

Πολλές σημαντικές αλλαγές έχουν επέλθει στην εφαρμογή Χαρτών εκτός από την υπόδειξη της θέσης του αυτοκινήτου σας. Το άνοιγμα προς εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών θα αυξήσει τη λειτουργικότητα. Στην εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης WWDC 2016 αυτή την εβδομάδα τα ηγετικά στελέχη της Apple, έδειξαν πως θα επιτρέπει η εφαρμογή στους χρήστες να αναζητήσουν εστιατόρια, να κάνουν κρατήσεις ή να καλέσουν ένα αυτοκίνητο και να το πληρώσουν χωρίς να απομακρυνθούν από την εφαρμογή.

Διαβάστε επίσης: Κρύψτε τις αγορές σας στο iTunes Store στο οικογενειακό σας πρόγραμμα 

Στα επιπλέον χαρακτηριστικά συμπεριλαμβάνονται η γρήγορη πρόσβαση σε προορισμούς κατά μήκος μιας διαδρομής, όπως για παράδειγμα πρατήρια καυσίμων ή εστιατόρια. Η εφαρμογή Χάρτες θα παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες κυκλοφορίας, κάνοντας μεγέθυνση η σμίκρυνση, ανάλογα την ταχύτητα την τοποθεσία και τη διαδρομή.

Το λειτουργικό iOS 10 προς το παρόν είναι διαθέσιμο σε δοκιμαστική έκδοση μόνο για developers. Αναμένουμε μία δημόσια δοκιμαστική έκδοση μέσα στον Ιούλιο και η τελική μορφή της θα διατεθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με δεδομένο πως έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου της.

από DINFUN