Με αυτή τη θήκη μπορείτε να τρέξετε λειτουργικό Android στο iPhone σας

Με αυτή τη θήκη μπορείτε να τρέξετε λειτουργικό Android στο iPhone σας
ired.gr

Μια έξυπνη κατασκευή που φέρνει με απλό τρόπο το Android στο iOS.

Όπως οι Ghostbusters όταν αντιμετώπιζαν τον Γιγάντιο Καραμελάνθρωπο, έτσι και οι μηχανικοί της Tendigi ένωσαν τις δυνάμεις δύο διαφορετικών λειτουργικών δημιουργώντας μια θήκη για iPhone που επιτρέπει να τρέχουμε το Android μέσα στο iOS!

Χάρη στο Android Open Source Project, μηχανικοί λογισμικού όπως ο Lee, μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα που ήταν απαραίτητος για να δημιουργήσουν οποιαδήποτε παραλλαγή του Android. Στην περίπτωση αυτή, ο Lee μπόρεσε να κλωνοποιήσει και να επαναδημιουργήσει το Android, αναπτύσσοντας λογισμικό που επιτρέπει το streaming του Android μέσα στο iOS (iPhone) διατηρώντας ταυτόχρονα τις λειτουργίες αφής.

Η Tendigi έχει αρκετή προηγούμενη εμπειρία στη δημιουργία και ενσωμάτωση λογισμικού εκεί που «δεν το σπέρνουν» (δηλαδή δεν θα έπρεπε να τρέχει κανονικά) - όπως εκείνο το Apple watch που του «φόρεσαν» τα Windows 95 δείτε το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Nas7hQQHDLs) και που - για να πούμε την αλήθεια - ήταν τόσο χρήσιμο, όσο φαντάζεστε (δηλαδή καθόλου). Αλλά μερικές φορές, ο πειραματισμός γίνεται απλά γιατί μπορούμε κι όχι γιατί χρειάζεται.

Ο Lee μπόρεσε να δοκιμάσει τη λειτουργικότητα του Android μέσα στο iOS του iPhone, με το να το κάνει streaming μέσω ενός καλωδίου πρώτα, από ένα LG Nexus 5. Από εκεί κι έπειτα, ανέπτυξε τη δική του μικροσκοπική έκδοση μιας πλατφόρμας για το Android, και μπόρεσε να χωρέσει όλο το απαραίτητο hardware σε μια δικής του έμπνευσης και κατασκευής θήκη για το iPhone τυπωμένη από ένα 3D εκτυπωτή. Σίγουρα δεν είναι και η κομψότερη θήκη στον κόσμο (το αντίθετο μάλλον), αλλά αν θέλετε να χακάρετε το iPhone σας και να τρέχει και Android χωρίς να κάνετε jailbreak, τότε αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος.

Δείτε ακόμη: Android vs iOS: Ποιες είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ των χρηστών 

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, το iPhone είναι ένα iPhone 6 με το iOS 9.3.2 εγκατεστημένο και η θήκη είναι μια απλή πλαστική θήκη που καλύπτει τα πλάγια της συσκευής μόνο και συνδέεται με ένα καλώδιο στη θύρα lightning του iPhone. Από εκεί κι ύστερα, τρέχουμε την ειδική εφαρμογή της Tendigi για το iOS και με τη βοήθεια της θήκης τρέχει κανονικά το Android στο iOS χωρίς κανένα πρόβλημα και με πλήρεις δυνατότητες.

από Elichord