Τι συμβαίνει μέσα σε ένα λεπτό στο internet το 2016

Τι συμβαίνει μέσα σε ένα λεπτό στο internet το 2016
ired.gr

Μέχρι να ξαναζεσταθεί το φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων, γίνονται 2.4 εκατομμύρια αναζητήσεις στο Google!

Ένα λεπτό, 60 δευτερόλεπτα, ελάχιστος χρόνος. Σε όρους «δεδομένων», όμως, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

internet minute 01

Στο infographic που σχεδιάστηκε από την Excelacom παρουσιάζονται τα δεδομένα που δημιουργούνται κάθε λεπτό στο internet, συνδυάζοντας στατιστικά στοιχεία από το 2016. Από ό,τι φαίνεται η κατανάλωση περιεχομένου αυξάνεται δραματικά και τα νούμερα είναι απίστευτα!

Κάθε ένα λεπτό πραγματοποιούνται:

  • 2,4 εκατομμύρια αναζητήσεις στο Google
  • 20,8 εκατομμύρια μηνύματα στο WhatsApp
  • 69.444 ώρες βίντεο παρακολούθησης στο Netflix
  • 700000 logins στο Facebook
  • Πωλήσεις αξίας 200000 δολαρίων στο Amazon

internet minute 02

Παρά την έκρηξη των social media, κάθε λεπτό πραγματοποιούνται 150 εκατομμύρια αποστολές email. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η άνθιση των νέων πλατφορμών που πήραν τη δική τους θέση στο χάρτη.

  • 972.222 swipes για το Tinder
  • 527.760 διαμοιραζόμενες φωτογραφίες για το Snapchat

Θα πρέπει, στ’ αλήθεια, να εκπλαγούμε;

internet minute 03

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Όμως, πρέπει να σκεφτούμε ότι ποτέ ξανά στο παρελθόν ο κόσμος δεν ήταν τόσο «συνδεδεμένος». Πλέον η σύνδεση στο internet δεν περιορίζεται στο σπίτι, σε ένα desktop computer, αλλά βρίσκεται παντού. Οι περισσότεροι χρήστες έχουν smartphone, laptop και tablet, τα οποία είναι ενεργά συνεχώς. Χρειάζεται απλά το πάτημα ενός κουμπιού για να κάνεις μια αγορά από το Amazon.

Τα social media δεν είναι απλά ένας τρόπος επικοινωνίας, αλλά κάθε εταιρεία είναι σχεδόν υποχρεωμένη να έχει την παρουσία της στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter. Ίσως για αυτό και οι νεότεροι χρήστες αποχωρούν σιγά σιγά, κουρασμένοι από τις διαφημίσεις και στρέφονται σε άλλα μέσα, όπως το Snapchat , στέλνοντας βίντεο και φωτογραφίες που διαγράφονται μετά από δέκα δευτερόλεπτα.

Αυτό που μας λέει ξεκάθαρα αυτό το infographic είναι σαφές: υπάρχουν πολλά δεδομένα που μοιράζονται στον ιστό, η αγοραστική μας συμπεριφορά καταγράφεται, πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποστέλλονται, πολύ περιεχόμενο καταναλώνεται μέσω βίντεο και άρθρων. Τα δεδομένα ολοένα και θα αυξάνονται και νέες στατιστικές μελέτες θα εμφανίζονται (κάτι που αγαπάμε στο ired). Όμως, τι ακριβώς μας δείχνουν όλα αυτά;

internet minute 04

Με όλες τις διαφορετικές συσκευές με τις οποίες συνδεόμαστε στο internet, υπάρχουν τόσες εναλλακτικές που δεν θα υπάρξει ποτέ μια και μοναδική διαδρομή συμπεριφοράς. Οι χρήστες θα καταναλώνουν το περιεχόμενο, θα διαβάζουν τα σχόλια, θα αγοράζουν ένα προϊόν, είτε online είτε από φυσικό κατάστημα και όλα αυτά από το smartphone, το laptop, το tablet ή τον υπολογιστή στο γραφείο ή στο σπίτι. Αυτό, φυσικά, είναι τρομερό πλεονέκτημα για τον χρήστη αλλά και ένας μεγάλος πονοκέφαλος για τις εταιρείες που θα πρέπει να δημιουργούν μια ενιαία στρατηγική marketing που θα καλύπτει όλο το φάσμα του internet.

Δείτε το infographic εδώ. Ποια νούμερα σας εντυπωσίασαν περισσότερο

internet minute 05

Από mirelen