Cardiogram: Μια εφαρμογή η οποία αναμένεται να σώσει ανθρώπινες ζωές

Cardiogram: Μια εφαρμογή η οποία αναμένεται να σώσει ανθρώπινες ζωές
ired.gr

Γνωρίστε την εφαρμογή Cardiogram η οποία δημιουργεί γράφημα με τον καρδιακό ρυθμό σας.

Η εφαρμογή Cardiogram, βασισμένη στην πλατφόρμα HealthKit για συσκευές Apple Watch, δίνει στοιχεία στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο σε μία μελέτη παρατήρησης καρδιακού ρυθμού. Η εφαρμογή έλαβε σημαντική αναβάθμιση με υποστήριξη εγγενούς λειτουργίας watchOS 2, 3D Touch υποστήριξη για iPhone 6s και μία πλήρως ανανεωμένη εμφάνιση.

Η εφαρμογή Cardiogram αντικαθιστά την πρώτη έκδοση ορόσημο για τους developers Brandon Ballinger και Johnson Hsieh, οι οποίοι προσπαθούν να βελτιώσουν τον αλγόριθμο, που μία μέρα θα σώσει ζωές. Η προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία με τους ερευνητές της μελέτης παρατήρησης UCSF eHeart. Η μελέτη παρατήρησης συγκεντρώνει πληροφορίες μη φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού, κάνοντας χρήση “έξυπνων" συσκευών με αισθητήρες καρδιακού ρυθμού, όπως η συσκευή Apple Watch

Διαβάστε επίσης: Download video from Facebook - Κατεβάστε video από το Facebook 

Για το σκοπό αυτό η τελευταία έκδοση της εφαρμογής Cardiogram, φέρει μια σειρά από αναβαθμίσεις και η πιο προφανής είναι το ανα-σχεδιασμένο περιβάλλον εργασίας χρήστη.

 cardiogram 01

Το πιο σημαντικό όμως απ’ όλα είναι πως η νέα έκδοση είναι native watchOS 2.0 και δύναται να λειτουργήσει και να προβάλλει καταγεγραμμένα δεδομένα καρδιακού ρυθμού χωρίς απαραίτητα να είναι συνδεδεμένη με κάποια συσκευή iPhone.

Οι χρήστες έχουν επίσης τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης από τη λειτουργία Ματιές στις τελευταίες μετρήσεις του καρδιακού τους ρυθμού - Time Travel supported - χάρη στο νέο χαρακτηριστικό του λειτουργικού, στη συσκευή Apple Watch.

H εφαρμογή είναι συμβατή με τη συσκευή iPhone, επίσης έχει δεχθεί ανανέωση για να περιλαμβάνει λεπτομερή στοιχεία δραστηριότητας, τα οποία δείχνουν τις τάσεις του καρδιακού ρυθμού καθώς και μία ενότητα Metrics, η οποία ενσωματώνει την κίνηση και τους στόχους άσκησης. Οι κάτοχοι συσκευών iPhone 6s και iPhone 6s Plus, θα έχουν πρόσβαση σε συντομεύσεις 3D Touch υποστήριξης, για τη σημείωση των μη φυσιολογικών δυνητικά μετρήσεων. Άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν την ανταλλαγή δεδομένων μέσω των κοινωνικών δίκτυων.

Διαβάστε επίσης: 50 συν 1 Δωρεάν εφαρμογές για iPhone 

Η εφαρμογή Cardiοgram είναι βασισμένη στην πλατφόρμα HealthKit, συμμετέχει στη μελέτη mRhythm, η οποία προσπαθεί να ανιχνεύσει με ακρίβεια την κολπική μαρμαρυγή, μία πάθηση η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό επεισόδιο, κάνοντας χρήση προηγμένου hardware. Οι ερευνητές σε συνεργασία με μηχανικούς λογισμικού έχουν δημιουργήσει πρόγραμμα, το οποίο επεξεργάζεται τα εισερχόμενα δεδομένα πετυχαίνοντας μεγάλη ακρίβεια ανά συνεδρία.

Η ομάδα αναφέρει πως ο καθένας μπορεί να λάβει μέρος στη μελέτη, αρκεί να φέρει συσκευή Apple Watch. Δεν έχει σημασία αν ο συμμετέχων έχει προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση. Από το Μάρτιο του 2016 το πρόγραμμα έχει συγκεντρώσει 700.000.000 σημεία δεδομένων από τους χρήστες της εφαρμογής Cardigram, κάθε φορά που ανοίγουν την εφαρμογή (κατά μέσο όρο 5 φορές την ημέρα).

από DINFUN