Εκτύπωση αυτής της σελίδας

App Store 2.0: Σαρωτικές αλλαγές και βελτιώσεις

App Store 2.0: Σαρωτικές αλλαγές και βελτιώσεις
ired.gr

Tι αλλάζει στο App Store τους επόμενους δύο μήνες; Μάθετε πρώτοι της αλλαγές που πρόκειται να επακολουθήσουν.

O Phil Schiller της Apple, πρόσφατα σε μία σειρά από διάφορες συνεντεύξεις μεταξύ αυτών στις τεχνολογικές ιστοσελίδες The Loop και The Verge, αποκάλυψε αρκετές αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στην εφαρμογή App Store. Στις αλλαγές μπορείτε να συμπεριλάβετε τις σημαντικές βελτιώσεις στην αναζήτηση, την εγγραφή προγραμματιστών μέσα από την εφαρμογή, τις διαφημίσεις κατά την αναζήτηση περιεχομένου και κάποιες άλλες μικρότερης σημασίας αλλαγές και προσθήκες, για τη βελτίωση του εντοπισμού εφαρμογών.

App Store 2.0 - Σημαντικές αλλαγές

Η Apple δίνει πρόσβαση σε όλες τις κατηγορίες εφαρμογών στους προγραμματιστές επιτρέποντάς να επιλέξουν τη μέθοδο με την οποία επιθυμούν να πουλήσουν την εφαρμογή και να έχουν έσοδα από αυτή. Μία εφαρμογή όπως για παράδειγμα το Work Flow ή η εφαρμογή Fantastical θα μπορούσαν να διατεθούν με ετήσια συνδρομή των $5.

Διαβάστε επίσης: Πώς να κάνετε αναγκαστική ανανέωση στο App Store σε iPhone/iPad 

Πραγματοποιώντας αυτές τις αλλαγές οι προγραμματιστές, πέραν του ότι θα μπορούσαν να ορίσουν ετήσια συνδρομή και να έχουν μία συνεχή ροή εσόδων από αυτές, θα είναι σε θέση να προσφέρουν πολλαπλές εφαρμογές με μία και μόνο συνδρομή. Στα σχέδια της Apple είναι η εισαγωγή 200 νέων επιλογών κλιμακωτής τιμολόγησης σε διαφορετικά νομίσματα και περιοχές για τις συνδρομές των εφαρμογών.

app store 01

Αλλαγές θα γίνουν και στο ποσοστό παρακράτησης κάθε συνδρομής. Επί του παρόντος η Apple κρατά το 30% των εσόδων μιας εφαρμογής στο App Store. Αν ο πελάτης παραμείνει συνδρομητής σε μία υπηρεσία για πολλά χρόνια, η εταιρεία θα κρατήσει μόνο το 15%, επιστρέφοντας το 85% των εσόδων στους προγραμματιστές. Η δυνατότητα αυτή θα παρέχεται ανά πελάτη - για παράδειγμα - συνδρομητές στην εφαρμογή Netflix μέσω της Apple η εταιρεία θα κρατά το 30% για τον πρώτο χρόνο και 15% για όλα τα επόμενα.

App Store 2.0 - Διαφημίσεις στις αναζητήσεις

Η Apple πρόκειται να προσθέσει διαφημίσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης του App Store, ενέργεια την οποία άφησε η εταιρεία να εννοηθεί στις αρχές του έτους. Οι διαφημίσεις θα εμφανίζονται κατά τη διάρκεια μιας αναζήτησης και οι προγραμματιστές θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν διαφημιστικές θέσεις για την καλύτερη προώθηση των εφαρμογών τους. Στη διαφήμιση που θα εμφανίζεται, θα υπάρχει σαφής ένδειξη πως πρόκειται για διαφήμιση. Το περιεχόμενό της θα αντλείται από την περιγραφή της εφαρμογής και διαφημίσεις θα γίνονται δεκτές μόνο από προγραμματιστές.

Η μέθοδος με την οποία η Apple θα διανείμει το διαφημιστικό χώρο, αναμένεται να είναι με τη μέθοδο του πλειστηριασμού.

Ο Schiller ανάφερε τα έξης: Έχουμε σκεφθεί ένα τρόπο και θα το κάνουμε προσεκτικά. Στόχος μας είναι να έχουμε ευχαριστημένους πελάτες (εννοεί τους προγραμματιστές)

Ο ίδιος πιστεύει πως ένα σύστημα δημοπρασίας των διαφημίσεων στη σελίδα αναζήτησης του App Store, θα ήταν και το πιο δίκαιο για όλους τους προγραμματιστές.

Πρόσφατα η συσκευή Apple TV στις πιο δημοφιλείς, έχει σταματήσει να εμφανίζει εφαρμογές που ο χρήστης έχει ήδη εγκατεστημένες και αυτή είναι μία αλλαγή που αναμένουμε να επεκταθεί παντού. Η ενότητα προτάσεις θα εξατομικευτεί δυναμικά για κάθε χρήστη και δεν θα εμφανίζει εφαρμογές που ήδη έχουν εγκατασταθεί. Η ενότητα κατηγορίες αναμένεται να επανέλθει στο App Store.

app store 02

App Store 2.0 - Νέες 3D Touxh δυνατότητες

Μία νέα δυνατότητα γρήγορης επιλογής θα προστεθεί για χρήση 3D Touch σε όλες τις εφαρμογές, επιτρέποντας εύκολη πρόσβαση για κοινή χρήση, χωρίς την ανάγκη πρόσβασης στην εφαρμογή App Store. Σημαντικές βελτιώσεις θα γίνουν και στον τρόπο αναζήτησης, ώστε να είναι πιο εύκολο να βρείτε αυτό που ψάχνετε και η εταιρεία επικεντρώνεται πάνω σε αυτό.

Διαβάστε επίσης: App Store και αναζήτηση: Αναζητήστε έξυπνα εφαρμογές στο κατάστημα της Apple 

Ο Schiller ανέλαβε το App Store στα τέλη του προηγούμενου έτους από τον Eddy Cue, εν μέσω καταγγελιών για κακή επικοινωνία, ελεγχόμενα αποτελέσματα αναζήτησης, ο εντοπισμός εφαρμογών και πολλών άλλων. Ο Schiller υποσχέθηκε αλλαγές και βελτιώσεις. Σε συνέντευξή του στο The Verge, παραδέχθηκε “κινητικότητα” σχετική με το App Store.

Υπό την ηγεσία στο Schiller το App Store βελτιώνεται συνεχώς καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016. Η διαδικασία ελέγχου και αναθεώρησης μιας εφαρμογής δεν ξεπερνά σε χρόνο τις 2 ημέρες. Η ενότητα best new apps, ενημερώνεται τακτικά και ο ίδιος διατηρεί μυστική ομάδα εργασίας η οποία αναζητά αλλαγές που θα μπορούσαν να προσφέρουν περαιτέρω βελτίωση στο κατάστημα.

Όλες οι αλλαγές αναμένονται στους επόμενους δύο μήνες. Οι διαφημίσεις θα διατεθούν ως μέρος ενός προγράμματος beta από την επόμενη Δευτέρα. Οι συνδρομές θα είναι προσβάσιμες για τους προγραμματιστές από το φθινόπωρο, ενώ υπάρχουσες εγγραφές θα δεχθούν αλλαγές στις 13 Ιουνίου.

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status