ACSI: «Δεν είναι το iPhone το αγαπημένο τηλέφωνο των χρηστών»

ACSI: «Δεν είναι το iPhone το αγαπημένο τηλέφωνο των χρηστών»
ired.gr

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσαν τα αποτελέσματα του Αμερικάνικου δείκτη ικανοποίησης πελατών

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι χρήστες iPhone αγαπούν υπερβολικά το κινητό τους τηλέφωνο. Το iPhone είναι το best seller της Apple και διατηρεί το ενδιαφέρον των fans της καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο smartphone άλλης εταιρείας. Επειδή, λοιπόν, αυτή η, σχεδόν, τυφλή εμπιστοσύνη στα iPhone είναι παγκοσμίως γνωστή, έκπληξη προκάλεσαν τα αποτελέσματα μιας έρευνας στην Αμερική που φέρνει άλλο smartphone στην πρώτη θέση των προτιμήσεων.

Ο Αμερικάνικος δείκτης ικανοποίησης πελατών (ACSI) είναι μια από τις σοβαρότερες έρευνες του είδους της και εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Τα αποτελέσματα από τον τομέα της τηλεπικοινωνίας κυκλοφόρησαν πρόσφατα και μπορείτε να διαβάσετε ολοκληρωμένη την έκθεση εδώ.

Επειδή όμως θέλουμε να σας διευκολύνουμε την διαβάσαμε εμείς για εσάς και αν και υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα, κάτι πολύ συγκεκριμένο τράβηξε την προσοχή μας.

Η έρευνα περιελάμβανε μια σειρά ερωτήσεων ώστε να καθοριστεί το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι Αμερικάνοι από τα smartphones τους. Το 2016, λοιπόν, το iPhone δεν ήταν στην κορυφή και μάλιστα πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που έχασε την πρωτιά από τον ανταγωνιστή της.

Σύμφωνα με την έκθεση, το αγαπημένο smartphone της Αμερικής είναι το Samsung Galaxy Note 5. Η συσκευή έχει σκορ ικανοποίησης 86/100 ενώ το iPhone 6s Plus ακριβώς στη δεύτερη θέση με 85/100. Ακολουθούν τα Galaxy S6 edge Plus και Galaxy Note 4 με 84/100, ενώ μετά έρχεται το iPhone 6s με 83/100.

favorite smartphone 01

Στον συνολικό βαθμό ικανοποίησης, η Apple έρχεται πρώτη με 81/100 ενώ η Samsung δεύτερη με 80/100. Ακολουθούν, με αυτή τη σειρά, η Motorola (Lenovo), η HTC, η LG και η Microsoft Mobile (Nokia).

favorite smartphone 02

Στην ίδια έρευνα, οι χρήστες αξιολόγησαν και τη γενικότερη χρήση των κινητών τηλεφώνων. Οι περισσότεροι τόνισαν πόσο εύκολη είναι η πληκτρολόγηση μηνυμάτων και η πραγματοποίηση κλήσεων. Τους άρεσε, επίσης, ο σχεδιασμός και οι λειτουργίες του τηλεφώνου και βρήκαν το λογισμικό και τα μενού εύκολα στη χρήση. Το μόνο μελανό σημείο; Φυσικά η μπαταρία. Βρίσκεται τελευταία στη λίστα, χωρίς να έχει κερδίσει ακόμη την ικανοποίηση των χρηστών.

favorite smartphone 03

Αν και η νίκη της Samsung είναι οριακή, δεν παύει να είναι ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ο πόλεμος Apple-Samsung καλά κρατεί.

Από mirelen