Το αυθεντικό, φθηνό iPhone έρχεται από την Ινδία

Το αυθεντικό, φθηνό iPhone έρχεται από την Ινδία
ired.gr

 Δεν θέλουμε μόνο εμείς φθηνότερα iPhone, θέλει και η Apple.

Στις περισσότερες χώρες τους κόσμου, το iPhone είναι το πιο ακριβό smartphone που θα μπορούσε να αγοράσει κανείς. Μάλιστα, η τιμή του, σε ορισμένες αγορές, όπως η Κίνα και η Ινδία, είναι εξαιρετικά απαγορευτική και η Apple το γνωρίζει αυτό.

Πρόσφατα, σε επίσκεψή του στην Ινδία, χωρίς να δεσμευθεί σε κάτι, ο CEO της Apple, Tim Cook δήλωσε ότι η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει ένα φθηνότερο iPhone. Επέμεινε όμως ότι προτεραιότητα της εταιρείας είναι η ποιότητα των προϊόντων της.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν κάποιος αξίζει να αγοράσει το πανάκριβο iPhone στην Ινδία, ο Tim Cook παραδέχτηκε ότι είναι πολύ ακριβό, αλλά εξαιτίας των φόρων με τους οποίους επιβαρύνει το κράτος τα προϊόντα. Μάλιστα, ενώ είναι ακριβότερο από την Αμερική, είναι λιγότερο λειτουργικό στην Ινδία.

Η Apple προσπαθεί πράγματι να βρει τρόπους και λύσεις ώστε να γίνει πιο προσιτή σε ορισμένες αγορές. Από ό,τι φαίνεται μια μείωση των τιμών δεν θα είναι άμεση αλλά ίσως κυκλοφορήσουν παλαιότερα μοντέλα σε αγορές, όπως η Ινδία, ώστε το αντίτιμο να ξεκινά, εξ αρχής, από χαμηλά.

Η Apple θα μπορούσε επίσης να πουλά refurbished αλλά και μεταχειρισμένα iPhone, όπως αυτά που επιστρέφουν στα χέρια της μέσω του προγράμματος αναβάθμισης. Στη δεύτερη περίπτωση, μάλιστα οι συσκευές θα μπορούσαν να συνοδεύονται από ένα χρόνο εγγύηση και υποστήριξη από το Apple service, όπως ακριβώς και τα καινούρια iPhones.

cheap iphone 01

Η Apple θα μπορούσε, επίσης, να συνεργαστεί και με εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Στις ΗΠΑ, τα iPhones είναι διαθέσιμα στο 70-80% της τιμής τους όταν αγοράζονται με συμβόλαιο. Βέβαια, στην Ινδία, ο κόσμος έχει συνηθίσει να μη δεσμεύεται και αγοράζει, επί το πλείστον, προπληρωμένες υπηρεσίες, όπως π.χ. τα δικά μας καρτοκινητά. Η Apple θα πρέπει να εργαστεί σκληρά για να αλλάξει αυτή τη νοοτροπία.

Το iPhone SE είναι, σήμερα, το πιο φθηνό νέο iPhone στην οικογένεια της Apple. Η τιμή του θα πέσει κι άλλο τα επόμενα χρόνια, τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλες αγορές, ενώ η Apple θα λανσάρει τα νεότερα μοντέλα.

Διαβάστε επίσης: «Έναν καφέ και ένα smartphone, παρακαλώ!

Από mirelen