Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντικαταστήστε τις εφαρμογές της Apple με αυτά τα apps

Αντικαταστήστε τις εφαρμογές της Apple με αυτά τα apps
ired.gr

Η Apple ξέρει να φτιάχνει εξαιρετικές συσκευές. Για τις εφαρμογές όμως χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμη.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Apple έχει δημιουργήσει μερικές εξαιρετικές συσκευές. Γιατί όμως επιμένει να τις «γεμίζει» με δικές της εφαρμογές, που όχι μόνο δεν μπορούμε να τις ξεφορτωθούμε αλλά δεν είναι και ό,τι καλύτερο στο είδος τους;

Όταν τα apps πρωτο-έκαναν την εμφάνισή τους το 2008 δεν είχε και τόση σημασία, αφού τα περισσότερα ήταν παιχνίδια και εργαλεία. Όμως, σήμερα, οι νέες εφαρμογές είναι πολύπλοκες, συνδέονται μεταξύ τους, είναι cross platform, γίνονται updated συχνά και έχουν λόγο ύπαρξης.

Διαβάστε επίσης: «Πότε θα μπορούμε να διαγράφουμε τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές στο iPhone;»

Σχεδόν όλες οι εφαρμογές της Apple, από τη ροή της μουσικής, την αποθήκευση στο σύννεφο, τις επαφές, τα προγράμματα περιήγησης στο web, τους e-book readers, τα podcasts, το email, στην καλύτερη περίπτωση έρχονται δεύτερα από τους ανταγωνιστές, και συνήθως είναι και εκτός ανταγωνισμού.

replace apps 02

Το καλύτερο όμως, είναι ότι με την Apple δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιείτε αυτές τις επιλογές. Μπορείτε να τις τοποθετήσετε σε ένα φάκελο και να τις ξεχάσετε, αντικαθιστώντας τες με άλλες εφαρμογές.

Ιδού ορισμένες προτάσεις μας για πιθανές αντικαταστάσεις:

Αντί των Χαρτών

Οι Χάρτες της Apple έχουν βελτιωθεί σημαντικά από τότε που εμφανίστηκαν. Παρ’ όλα αυτά, το Google Maps και το Waze είναι εξαιρετικές επιλογές. Το πρώτο το γνωρίζετε από το desktop computer σας. Το δεύτερο είναι η μεγαλύτερη εφαρμογή πλοήγησης βασισμένη σε κοινότητα οδηγών. Ο κάθε οδηγός, ανοίγοντας την εφαρμογή και αφήνοντάς τη να τρέχει στο παρασκήνιο, στέλνει ανώνυμα δεδομένα τοποθεσίας ώστε να υπάρχουν up to date στοιχεία για την κίνηση στους δρόμους. Την τεχνολογία του Waze την είχε εξαγοράσει η Google πριν από τρία χρόνια.

Waze: 

Google Maps:

Αντί του Safari

Φυσικά προτιμήστε το Chrome. Κατά πάσα πιθανότητα το χρησιμοποιείτε ήδη και στο κινητό αφού πρόκειται για το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στο internet. Αν μάλιστα αυτός είναι και ο browser στο PC σας, τότε έχετε συγχρονίσει το ιστορικό, τα bookmarks, τις πληροφορίες για login και πολλά άλλα.

Chrome: 

Αντί της Apple Μουσικής

Αν είστε τύπος του mp3 και κάνετε χρήση του iTunes, τότε μάλλον δεν χρειάζεται να αλλάξετε την εφαρμογή της Μουσικής. Αλλά αν σας αρέσει η streaming μουσική, τότε μια καλή επιλογή είναι το Spotify, όπου θα συναντήσετε και πολλούς φίλους σας. Μια άλλη πρόταση είναι φυσικά το Tidal, το οποίο μεταξύ άλλων έχει πολλές αποκλειστικότητες.

Spotify: 

Tidal: 

Αντί του iCloud

Αν θέλετε να κάνετε back up στο τηλέφωνό σας, θα κάνετε χρήση του iCloud. Όμως, για γενική χρήση, κρατήστε το Dropbox που κάνει εξαιρετικό συγχρονισμό μεταξύ κινητού και υπολογιστή. Αν θέλετε επεξεργασία κειμένων, τότε το Google Docs έχει πολύ εύκολη πρόσβαση.

Dropbox: 

Google Docs: 

Αντί των Φωτογραφιών

Αν δεν έχετε δοκιμάσει το Google Photos δώστε του μια ευκαιρία. Κάνει back up, αυτόματα στα πάντα, δωρεάν και έχει πολύ εξυπηρετικές ικανότητες εύρεσης και οργάνωσης.

Google Photos:

Η εξαίρεση

Πρόκειται για το iMessage. Η υπηρεσία συνομιλίας της Apple μπορεί να μην είναι τέλεια αλλά είναι γρήγορη και απλή και επιτρέπει τον συγχρονισμό των μηνυμάτων μεταξύ διαφόρων συσκευών. Το Google Hangouts και το WhatsApp είναι εξίσου καλά αλλά όταν ένα iPhone μιλάει με ένα iPhone δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το iMessage.

Διαβάστε επίσης: «Κρύψτε τις εφαρμογές της Apple στο iOS 9.3»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status