Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο CEO της Apple Tim Cook είδε ένα iPhone σε πίνακα 350 χρονών

Ο CEO της Apple Tim Cook είδε ένα iPhone σε πίνακα 350 χρονών
ired.gr

Ένας πίνακας 350 ετών δείχνει κάτι πολύ περίεργο και όλοι αναρωτιούνται τι είναι.

Τι γίνεται όταν ένας σοβαρός και μετρημένος άνθρωπος αρχίζει και βλέπει ... φαντάσματα; Γιατί κάτι τέτοιο μόνο μπορείς να πεις όταν ένας άνθρωπος διεθνούς φήμης και κύρους όπως ο CEO της Apple, Tim Cook, βλέπει iPhone σε αναγεννησιακούς πίνακες. Φαίνεται πως όλο και περισσότερος κόσμος βλέπει ένα παλιό πίνακα, γλυπτό, τοιχογραφία ή κάτι άλλο από το μακρινό παρελθόν και ξαφνικά αναγνωρίζει ένα τεχνολογικό προϊόν του σήμερα σε αυτό. Θυμίζει το ντόρο που είχε γίνει στο Facebook τις προάλλες με το αρχαιοελληνικό γλυπτό που απεικόνιζε μια γυναίκα να κρατάει ένα λάπτοπ. «Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται» λένε. Σίγουρα είναι αστείο, αλλά ας δούμε την ιστορία.

Ευρισκόμενος στη συγκέντρωση για το Startup Fest στο Άμστερνταμ, ο Cook, απολάμβανε μια επί σκηνής συζήτηση με την Neelie Kroes, πρώην επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πάνω εκεί, του γίνεται η ερώτηση: «Tim μήπως τυχαίνει να ξέρεις πότε φτιάχτηκε το πρώτο iPhone;»

Ήταν τόσο αστείο όσο αν τον ρωτούσαν αν ξέρει το όνομά του. Κι όμως σε μια τόσο «σίγουρη» ερώτηση έρχεται σαν καταπέλτης η απάντηση του Cook: «Λοιπόν ξέρετε, ήμουν σίγουρος ότι γνώριζα μέχρι χτες το βράδυ. Χτες το βράδυ όμως, η Neelie με πήγε να δούμε κάτι πίνακες του Rembrandt και σε έναν από αυτούς πραγματικά σοκαρίστηκα. Υπήρχε ένα iPhone σε έναν από τους πίνακες!»

Ο περί ου ο λόγος πίνακας είναι αυτός με τον τεράστιο περιγραφικό τίτλο «Ένας άνδρας δίνει γράμμα σε μια γυναίκα στην είσοδο ενός σπιτιού».

Ναι οι πίνακες είχαν κάτι τέτοιους τίτλους εκείνη την εποχή. Για την ακρίβεια αυτός ο πίνακας δεν είναι του Rembrandt. Δημιουργήθηκε από τον Pieter de Hooch το 1670 και σήμερα βρίσκεται στο Rijksmuseum του Άμστερνταμ.

Ωστόσο, αν και ο τίτλος ήδη ξεκαθαρίζει τι είναι αυτό που κρατάει ο άνδρας, αν κοιτάξουμε καλά, θα δούμε ότι το γράμμα που κρατάει έχει πραγματικά περίεργο σχέδιο και σχήμα. Ο δε τρόπος που το κρατάει, με τον αντίχειρα σαν να κάνει sweeping πάνω σε μια οθόνη αφής, σε κάνει πράγματι να αναρωτιέσαι. Έχει άδικο μετά ο Cook που βλέπει iPhone σε πίνακα του 17ου αιώνα;

Εντωμεταξύ, στο αριστερό τμήμα της εικόνας βλέπουμε ένα κοριτσάκι να ... ψαρεύει (;) ή κάτι τέτοιο μέσα στο σπίτι και ο σουρεαλισμός βαράει κόκκινο. Θα πεις, «αν γίνεται ψάρεμα μέσα στο σπίτι, τότε γιατί ο άνδρας να μην κρατάει iPhone»;

Απανταχού της γης συνωμοσιολόγοι με ακούτε; Πάλι μας κρύβανε την αλήθεια. Η Apple δεν έφτιαξε το iPhone. Το αντέγραψε από τα σχέδια των μαστόρων του 17ου αιώνα που βρήκε ο Steve Jobs στα ταξίδια του όταν τον είχαν διώξει από την Apple. Γι’ αυτό επέστρεψε θριαμβευτής με το μυστικό πρότζεκτ iPhone και η Apple κατέκτησε τον κόσμο της τεχνολογίας ενώ κόντευε να κλείσει. Έτσι εξηγούνται όλα - κακούργα κενωνία.

Μετά γελάμε με αυτούς που βλέπουν UFO. Αυτοί είναι μια χαρά οι άνθρωποι. Άλλωστε η Κλίντον δεν είπε τις προάλλες «Ψηφίστε με και θα σας αποκαλύψω την αλήθεια για τα UFO»; Να λοιπόν που μας κρύβουν την αλήθεια. Χώρια που μας ψεκάζουν ανελέητα για να μην αντιδρούμε. Τώρα το αν χρειάζεται να μας ψεκάζουν για να είμαστε «ούφο» αυτό δεν το ξέρω - βρείτε το μόνοι σας.

Τέλος πάντων, ο Tim έκανε την πλάκα του, αλλά κατά πόσον κάποιοι θα το δουν έτσι, αυτό είναι «αλλουνού παπά βαγγέλιο». Αν πάντως αποδειχτεί ότι όντως το iPhone είχε ανακαλυφθεί (κάτι σαν την Αμερική βρε παιδί μου) πριν από 350 χρόνια περίπου, μην πείτε ότι εμείς δεν σας ενημερώσαμε.

Όλα κι όλα ... εμείς τη δουλειά μας την κάνουμε.

Δείτε ακόμη: MacBook Air στην Αρχαία Ελλάδα; 


από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status