Βάλτε ένα Screensaver σαν ταπετσαρία σε Mac

Βάλτε ένα Screensaver σαν ταπετσαρία σε Mac
ired.gr

Δείτε πώς να βάλετε ένα Screensaver σαν Desktop Wallpaper στο Mac OS X.

Οι στατικές φωτογραφίες σαν ταπετσαρία στην οθόνη του desktop μας μπορεί να είναι όμορφες, αλλά ακόμη πιο όμορφο είναι όταν μπορούμε να έχουμε μια κινούμενη εικόνα - όπως ένα βίντεο - στην οθόνη μας σαν Wallpaper. Σε προηγούμενο άρθρο μας, εξηγήσαμε τον τρόπο που μπορούμε να βάλουμε ένα Animated Gif σαν ταπετσαρία του desktop μας. Σε αυτό το άρθρο μας, θα πάμε ένα βήμα παραπέρα και θα δούμε πώς να βάλουμε ένα Screensaver σαν Wallpaper στην επιφάνεια εργασίας του OS X.

Το πλεονέκτημα της χρήσης ενός Screensaver σαν ταπετσαρία στην επιφάνεια εργασίας του Mac είναι, πέρα από το ότι είναι πολύ πιο όμορφα και με εναλλαγές που θυμίζουν τα living wallpapers του Android, ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βίντεο screensavers - όπως αυτά της Apple TV - κάτι που είναι πολύ φαντασμαγορικό.

  • Για να δείτε πώς να βάλετε βίντεο σαν screensavers στο Mac σας κοιτάξτε εδώ.
  • Για να δείτε πώς θα βάλετε τα εκπληκτικά aerial videos της Apple TV 4 σαν screensavers στο Mac σας κοιτάξτε εδώ.

Τα περισσότερα screensavers δεν χρησιμοποιούν ιδιαίτερα τον επεξεργαστή (4-12%) εκτός από το Arabesque που κάνει κάποιες «κορυφές» που φτάνουν μέχρι και 40% της επεξεργαστικής ισχύος του Mac, οπότε αποφύγετέ το. Γενικά η χρήση πόρων ενός screensaver είναι ανάλογη με το πόσο βαρύ είναι το ίδιο το screensaver, αλλά και το πόσο μεγάλη ανάλυση έχει η οθόνη του Mac σας. Όπως και να έχει, η χρήση ενός screensaver ως ταπετσαρίας δεν είναι καλή ιδέα, αν είστε με τη μπαταρία μόνο σε ένα Macbook π.χ., ή αν κάνετε κάποια απαιτητική εργασία.

Το κόλπο που χρειάζεται εδώ είναι να χρησιμοποιήσετε μια εντολή στο Terminal (Τερματικό) του OS X. Το «κόλπο» είναι «παλιό αλλά καλό», αλλά δεν παύει να είναι ωραίο και το ακόμη καλύτερο, είναι ότι λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις του OS X, παλιές και νέες. Ένα πολύ ωραίο screensaver είναι αυτό που χρησιμοποιεί φωτογραφίες όπου έχετε το εφέ ενός απαλά κινούμενου background με φωτογραφίες που κινούνται με το εφέ “Ken Burns”.

screensaver as a wallpaper mac 01

Για να έχετε λοιπόν ένα screensaver στο desktop σας σαν ταπετσαρία, κάντε τα εξής:

  • Πηγαίνετε στις Προτιμήσεις Συστήματος
  • Επιλέξτε το Γραφείο και Προφύλαξη οθόνης
  • Επιλέξτε την ετικέτα Προφύλαξη οθόνης
  • Επιλέξτε μετά το screensaver που θέλετε σαν ταπετσαρία
  • Εκκινήστε το Τερματικό και αντιγράψτε και επικολλήστε την παρακάτω εντολή:

/System/Library/Frameworks/ScreenSaver.framework/Resources/ScreenSaverEngine.app/Contents/MacOS/ScreenSaverEngine -background

Πατώντας το Return για την επιβεβαίωση της εντολής, το screensaver θα αρχίσει αμέσως να «παίζει» στο υπόβαθρο και θα αντικαταστήσει την ταπετσαρία του OS X. Για όσο παραμένει ανοιχτό το Τερματικό, το screensaver θα είναι η ταπετσαρία του υπολογιστή σας. Μόλις το κλείσετε, θα λάβετε ένα μήνυμα προειδοποίησης ότι η διεργασία θα σταματήσει και, εφόσον συμφωνείτε, το screensaver θα κλείσει και η εικόνα που είχατε ως ταπετσαρία θα επιστρέψει. Αν θέλετε να φύγει το Τερματικό από τη μέση όσο είναι ανοιχτό για να παίζει το screensaver, μπορείτε να το ελαχιστοποιήσετε. Μπορείτε επίσης να πατήσετε Control+Z για να σταματήσει το screensaver αντί να κλείσετε το Τερματικό.

Μπορείτε ακόμη να κάνετε τη διαδικασία αυτή να τρέχει από μόνη της αν προσθέσετε το χαρακτήρα «&» στο τέλος της εντολής, αλλά μετά θα χρειαστείτε το Activity Monitor (Παρακολούθηση Διεργασιών) για να κλείσετε «βίαια» (kill) το screensaver.

Δείτε ακόμη: Εγκαταστήστε ένα καταπληκτικό Apple Watch screen saver στον υπολογιστή σας Mac

από Elichord