Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple Pay: Αναμένεται σύντομα η επέκταση της υπηρεσίας σε Ασία και Ευρώπη

Apple Pay: Αναμένεται σύντομα η επέκταση της υπηρεσίας σε Ασία και Ευρώπη
ired.gr

Σύντομα αναμένεται και στις χώρες της Ευρώπης η υπηρεσία Apple Pay. Θα συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα άραγε;

Στα πλαίσια της έναρξης της υπηρεσίας Apple Pay αυτή την εβδομάδα στη Σιγκαπούρη, η αντιπρόεδρος του τμήματος Jeniffer Bailey, δήλωσε πως η εταιρεία Apple εργάζεται με ταχείς ρυθμούς ώστε η υπηρεσία να γίνει διαθέσιμη στην Ασία και στην Ευρώπη και σε κάθε μεγάλη αγορά των προϊόντων της.

Η Apple σκοπεύει να επεκτείνει την υπηρεσία Apple Pay πέραν των υφιστάμενων αγορών, χωρίς όμως να προσφέρει πληροφόρηση για το χρονοδιάγραμμα εισαγωγής. Η Κα Bailey θέλησε να μοιραστεί με τον τύπο μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικές με τις μελλοντικές κινήσεις επέκτασης, σε συνέντευξή της στην τεχνολογική ιστοσελίδα TechCrunch.

apple pay coming to eu asia 01

Διαβάστε επίσης: NoLikesYet.com, η σκοτεινή πλευρά του Instagram

“Δουλεύουμε εντατικά στην Ασία αλλά και στην Ευρώπη και στόχος μας είναι να εισάγουμε την υπηρεσία Apple Pay σε κάθε σημαντική - για εμάς - αγορά”, δήλωσε η Κα Bailey.

H Σιγκαπούρη είναι μία από τις αγορές αυτές και την Τρίτη η Apple ανακοίνωσε την συμφωνία της με 5 ακόμη τράπεζες αγγίζοντας τη διαθεσιμότητα περίπου στο 80% των κατόχων καρτών Visa και Mastercard της χώρας.

Η Κα Bailey δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με την επόμενη χώρα που αναμένεται έναρξη της υπηρεσίας Apple Pay, αλλά περιορίστηκε να αναφερθεί στους παράγοντες και στις παραμέτρους που η εταιρεία εξετάζει σε μία αγορά.

“Καταρχήν, θα εξετάσουμε το μέγεθος της αγοράς σε προϊόντα της εταιρείας Apple. Επιπλέον εξετάζουμε τη διείσδυση των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, και την κάλυψη ή μη ανέπαφων πληρωμών. Με την εισαγωγή της υπηρεσίας Apple Pay σε μία αγορά ακόμη κι όταν το επίπεδο ανέπαφων συναλλαγών είναι χαμηλό, αυξάνεται εκθετικά. Για παράδειγμα, ο δείκτης στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν στο 4% και τώρα τρέχει πάνω από 20%. Συνεργαζόμαστε επίσης με τους εταίρους του δικτύου μας αξιοποιώντας συμφωνίες με Amex, Visa κλπ ώστε η είσοδο σε μία αγορά να γίνει τάχιστα”.

Διαβάστε επίσης: Κρύψτε τις αγορές σας στο iTunes Store στο οικογενειακό σας πρόγραμμα

Η Apple έχει εισάγει και την American Express σε μερικές χώρες - ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η Σιγκαπούρη. Η Αυστραλία και ο Καναδάς υποδέχθηκαν την υπηρεσία μέσω Amex και ο CEO της εταιρείας Tim Cook είχε δηλώσει τον περασμένο Οκτώβριο πως το Hong Kong και η Ισπανία αναμένεται να κάνουν το ίδιο, αργότερα μέσα στο έτος που διανύουμε.

apple pay coming to eu asia 02

“Όπως είναι φυσικό η Apple βρίσκεται σε διαρκείς συνομιλίες με τους εταίρους της και τις τράπεζες για την περαιτέρω επέκταση κι εμβέλεια της υπηρεσίας”, δήλωσε η Κα Bailey.

Μετά την εισαγωγή της υπηρεσίας στην αγορά της Αμερικής το 2014 η δυνατότητα συναλλαγών με Apple Pay εισήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, και την Αυστραλία το περασμένο έτος. Αξίζει να σημειωθεί πως η Apple ήταν σε θέση να φέρει την NFC-based υπηρεσία για πληρωμές στην τεράστια αγορά της Κίνας τον Φεβρουάριο. Περίπου 3.000.000 κάρτες είχαν εγκατασταθεί στην υπηρεσία Apple Pay μόλις στις δύο πρώτες ημέρες.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλους τους δείκτες, η εισαγωγή της υπηρεσίας στην Κίνα ήταν αν μη τι άλλο επιτυχημένη.

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status