Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βάλτε ένα Animated GIF σαν ταπετσαρία σε Mac

Βάλτε ένα Animated GIF σαν ταπετσαρία σε Mac
ired.gr

Με το GIFPaper μπορείτε να έχετε ένα Animated GIF σαν Wallpaper στο OS X.

Θα σας άρεσε η ταπετσαρία στο Mac σας να είναι κινούμενη; Ένας τρόπος που υπάρχει γι’ αυτό είναι να βάλετε κάποιο βίντεο (μέσω ειδικού προγράμματος), είτε κάποιο screen saver (μέσω ειδικής διαδικασίας), που είναι μεν πανέμορφο, αλλά μπορεί να ταλαιπωρεί τον υπολογιστή σας καταναλώνοντας αρκετούς πόρους για την απεικόνιση. Υπάρχει όμως κι άλλη μια μέθοδος για να έχετε κινούμενη ταπετσαρία και αυτή είναι με τη χρήση Animated GIF που και κίνηση θα παρέχει, αλλά και πόρους δεν θα καταναλώνει κι αυτό χάρη σε μια μικρή και απλή εφαρμογή με το όνομα GIFPaper.

mac wallpaper

Το GIFPaper είναι αυτή τη στιγμή σε κάπως πειραματική κατάσταση, απαιτεί την χειροκίνητη εγκατάσταση ενός preference pane στις Ρυθμίσεις Συστήματος και για να το απεγκαταστήσουμε χρειάζεται να τερματίσουμε «βίαια» την εφαρμογή πρώτα μέσω του Activity Monitor (Παρακολούθηση Δραστηριότητας). Είναι λιγότερο πολύπλοκο από ότι ακούγεται όμως και δεν απαιτεί να είστε και γκουρού των υπολογιστών για να το εγκαταστήσετε, όπως θα δούμε παρακάτω.

Δείτε ακόμη: Animated GIFs στο Facebook!

Η διαδικασία

Κατ’ αρχήν θα χρειαστεί να κατεβάσετε το GIFPaper από εδώ. Είναι εντελώς δωρεάν, αλλά και χωρίς υποστήριξη.

Εγκαταστήστε το preference pane (απλά κάνετε διπλό κλικ επάνω του στο αρχείο «GIFPaperPrefs.prefPane») και μετά πατήστε το «Browse» για να πλοηγηθείτε στο φάκελο που έχετε αποθηκευμένο το αρχείο Animated GIF που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως ταπετσαρία.

gif wallpaper mac 02

Κάνετε τις ρυθμίσεις που θέλετε (που είναι αντίστοιχες με αυτές οποιουδήποτε Wallpaper, όπως τη θέση και το μέγεθός του) και είστε έτοιμοι.

Σε περίπτωση που δεν δείτε να φορτώνεται το Animated GIF που επιλέξατε ως ταπετσαρία (κάτι πολύ πιθανόν), τότε θα χρειαστεί να εκκινήσετε χειροκίνητα την εφαρμογή «Gifpaper.app» που κατέβηκε μαζί και βρίσκεται στον ίδιο φάκελο. Είπαμε ότι βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο ακόμη και μπορεί να έχει κάποιες «δυσκολίες», αλλά το τελικό αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.

Δείτε ακόμη: Cinemagraph pro: Παρουσίαση - Φτιάξτε κινούμενες φωτογραφίες

Πού θα βρω Animated GIF’s;

Στο Internet υπάρχουν αρκετές πηγές Animated GIF's (μια απλή αναζήτηση στο Google θα σας οδηγήσει σε διάφορες ιστοσελίδες), αλλά το πρόβλημα είναι ότι είναι συνήθως μικρού μεγέθους και το τελικό αποτέλεσμα σε μια μεγάλη οθόνη είναι ότι «ξεχειλώνουν» και είναι αποκρουστικές. Οπότε έχουμε τις εξής λύσεις:

  • Όσοι έχουν iPhone 6s μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία Live Photos και να μετατρέψουν σε Animated GIF τις φωτογραφίες που έχουν τραβήξει (ως Live Photos εννοείται). Για να το πετύχετε αυτό κατεβάστε την εφαρμογή GIF Toaster από το iOS App Store. Θυμηθείτε μόνο να γυρίζετε πλάγια το τηλέφωνό σας όταν τραβάτε φωτογραφίες για να καλύπτετε μετά ολόκληρη την οθόνη σας με την ταπετσαρία.
  • Όσοι έχετε άλλες συσκευές που δεν έχουν τη λειτουργία Live Photos, μπορείτε να κατεβάσετε εφαρμογές από το iOS App Store ή το Google Play Store που μπορούν να κάνουν ακριβώς το ίδιο παράγοντας Animated GIF’s κατευθείαν ως τελικό αποτέλεσμα.
  • Τέλος, οι πιο «μερακλήδες» μπορούν να χρησιμοποιήσουν το GIFfun (δωρεάν από το Apple App Store) που μετατρέπει βίντεο ή σειρές φωτογραφιών σε Animated GIF. Θυμηθείτε μόνο τα βίντεο και οι φωτογραφίες που θα επιλέξετε να είναι αρκετά μεγάλου μεγέθους (τουλάχιστον 1080p) για να έχετε καλά αποτελέσματα και όχι «ξεχειλώματα».

Δείτε ακόμη: Πώς θα έχω Live Photos και σε παλαιότερες συσκευές iPhone;

Απεγκατάσταση του GIFPaper

Μπορείτε να απεγκαταστήσετε το GIFPaper από τις Προτιμήσεις Συστήματος με ένα απλό δεξί κλικ του ποντικιού στο εικονίδιο του preference pane και επιλογή του «Remove...» μηνύματος που θα εμφανιστεί.

gif wallpaper mac 03

Αν θέλετε όμως να αφαιρέσετε το Animated GIF που υπάρχει στην ταπετσαρία σας, τότε μπορείτε να απλά να επανεκκινήσετε το Mac σας ή να το «σκοτώσετε» με τη βοήθεια του Activity Monitor. Απλά εκκινήστε το Activity Monitor (π.χ. με τη βοήθεια του Spotlight), βρείτε το GIFPaperAgent και πατήστε το μικρό «Χ» (Kill) στην κορυφή αριστερά.

gif wallpaper mac 04

Για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το όλο πρότζεκτ, αλλά ο δημιουργός του Tomasz Wojcik είπε ότι θα ανεβάσει τον κώδικα στο Github κάποια στιγμή. Αν θέλετε λοιπόν περισσότερες πληροφορίες, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον δημιουργό του μέσω των πληροφοριών που υπάρχουν στο «readme» που βρίσκεται στο φάκελο που κατεβάσατε.

Δείτε ακόμη: Είναι το GIF η τέχνη της γενιάς μας; (iPhone Gifs)

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status