Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο μεγαλύτερος συνεργάτης της Apple αντικαθιστά εργάτες με robots

Ο μεγαλύτερος συνεργάτης της Apple αντικαθιστά εργάτες με robots
ired.gr

Η αντικατάσταση έμψυχου με άψυχου δυναμικού έχει ξεκινήσει και στα εργοστάσια της Foxconn, ενός από τους κύριους συνεργάτες της Apple.

Ένας από τους μεγαλύτερους συνεργάτες της Apple, η εταιρεία Foxconn έχει αντικαταστήσει 60.000 υπαλλήλους της, με robot, στο κέντρο συναρμολόγησης στην πόλη Kunshan στην Κίνα, σύμφωνα με αναφορά στο διαδίκτυο την Τετάρτη.

Το εργατικό δυναμικό του εργοστάσιου, έχει μειωθεί από 110.000 εργάτες σε 50.000 όπως αναφέρει συγκεκριμένα η South China Morning Post και τονίζει πως ακόμη 600 εταιρείες έχουν σκοπό να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό. Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό γιατί η αυτοματοποίηση θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για τον πληθυσμό της περιοχής, καθώς αποτελείται μόνο από διακινούμενους εργάτες.

foxconn replaces workers with robots 01

Η Foxconn έχει εργαστεί πάνω στην ανάπτυξη robots για τα εργοστάσιά της εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Παρά το γεγονός ότι το κόστος είναι αρκετά μεγάλο, εν τούτοις το μακροχρόνιο όφελος για τη διαχείριση και τη μείωση του κόστους εργασίας, είναι πολύ μεγάλο.

Διαβάστε επίσης: Η Apple στρέφεται στην LG για την κατασκευή της διπλής κάμερας του iPhone 7 Plus

Η Foxconn θα μπορεί να κάνει σταθερές συμφωνίες για την αμοιβή της σε πελάτες τεχνολογίας όπως η Apple. Στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται τι κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Kunshan αλλά κατά το τελευταίο έτος απαριθμούνται ως κατασκευές περίπου 51.000.000 φορητοί υπολογιστές και 20.000.000 smartphones.

foxconn replaces workers with robots 02

Τα εργοστάσια της εταιρείας αναμένεται στο μέλλον να είναι όλο και πιο αυτοματοποιημένα όχι μόνο για να απομακρύνει τον αντίκτυπο που αφορά τα πρότυπα εργασίας στην Κίνα αλλά και να συμβαδίσει με τις ανάγκες της Apple, καθώς τακτικά προσλαμβάνει πρόσθετους εργάτες, για τη μαζική παραγωγή μιας νέας συσκευής iPhone.

Η εταιρεία Apple δεν έχει μείνει εκτός, καθώς και η ίδια έχει επενδύσει στον τομέα της ρομποτικής. Το Μάρτιο κατά την εκδήλωση προς τα μέσα ενημέρωσης, παρουσίασε ένα robot με το όνομα “Liam” το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αποσυναρμολογεί γρήγορα και αποτελεσματικά συσκευές για ανακύκλωση.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status