Η Samsung θέλει να χρησιμοποιεί το χέρι μας σαν επιφάνεια αφής για το ρολόι της

Η Samsung θέλει να χρησιμοποιεί το χέρι μας σαν επιφάνεια αφής για το ρολόι της
ired.gr

Νέο Samsung smartwatch concept θα χρησιμοποιεί την επιφάνεια του χεριού σαν επέκταση του interface.

Ο κυριότερος και πιο ενοχλητικός περιορισμός που παρουσιάζουν όλα τα smartwatch είναι η μικρή επιφάνεια της οθόνης τους, που χρησιμοποιείται και σαν μοναδικός τρόπος επικοινωνίας με τις εφαρμογές τους. Ένα νέο πρότζεκτ της Samsung όμως, φαίνεται να δίνει μια ενδιαφέρουσα λύση στο πρόβλημα, σύμφωνα με μια νέα πατέντα που κατατέθηκε πρόσφατα από τη γνωστή μας εταιρία. Με απλά λόγια, τα σχέδια δείχνουν ένα smartwatch με έναν ενσωματωμένο μίνι προβολέα που απεικονίζει το interface του ρολογιού στην πάνω επιφάνεια του χεριού του χρήστη.

samsung hand touch 01

Όπως δείχνουν τα σχέδια της πατέντας που κατατέθηκε, ο προβολέας θα είναι συνδεδεμένος με μια μικρο-κάμερα, μαζί και με άλλους αισθητήρες, που θα μπορούν να αντιλαμβάνονται σε ποιο σημείο του χεριού του χρήστη γίνεται η διάδραση με το interface που απεικονίζεται στο δέρμα του. Επίσης υπάρχει αναφορά για την ικανότητα της συσκευής να αναγνωρίζει τη γεωμετρία και το σχήμα του χεριού του χρήστη ώστε να μπορεί να προσαρμόζει την απεικόνιση του interface σε ανώμαλες επιφάνειες.

samsung hand touch 02

Μερικές από τις εικόνες δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο το προβαλλόμενο interface του smartwatch θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την επιπλέον επιφάνεια για να πληκτρολογήσει ένα νούμερο, να χειριστεί ένα μενού ή ακόμη και να γράψει. Ένα άλλο παράδειγμα δείχνει τις φάλαγγες των δαχτύλων ή τα άκρα τους - αν χρησιμοποιείται σαν επιφάνεια η παλάμη του χεριού - σαν χώρο για επιπλέον πλήκτρα.

samsung hand touch 03

Δείτε ακόμη: Κάνετε το χέρι σας interface για το smartwatch

Αυτού του είδους η σχεδίαση θα μπορούσε να είναι επαναστατική ως προς τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα smartwatch, ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη χρησιμότητα στη χρήση τους αντί να είναι απλά συσκευές που τις κοιτάμε στα γρήγορα για μια απλή πληροφορία (όπως η ώρα π.χ.). Αντί να είναι δυνατόν μόνο να εκφωνήσουμε κάποιο μήνυμα, χρησιμοποιώντας τη φωνητική υπαγόρευση, η δυνατότητα να γράψουμε κανονικά χρησιμοποιώντας ένα αρκετά μεγαλύτερο χώρο, μπορεί να οδηγήσει σε ευρύτερη χρήση των smartwatch και όχι σαν απλές επεκτάσεις του smartphone μας. Πέραν τούτου, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και χωρίς την ανάγκη ενός smartphone και να γίνουν περισσότερο αυτόνομες συσκευές.

samsung hand touch 04

Βέβαια, όπως με όλες τις πατέντες, δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι η Samsung θα εξελίξει τελικά μια τέτοια τεχνολογία, ή ότι - αν την υλοποιήσει - θα τη χρησιμοποιήσει ίσως σε ένα smartwatch. Οι δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά που περιγράψαμε μπορούν εξίσου καλά να χρησιμοποιηθούν και σε Virtual Reality ή Augmented Reality headsets. Όπως και να έχει, ελπίζουμε να υλοποιηθεί τελικά το πρότζεκτ γιατί, εφόσον γίνει, θα οδηγήσει σε μια νέα πολύ καλύτερη προσέγγιση του interface των «φορετών» συσκευών γενικότερα.

Δείτε ακόμη: Η απάντηση της Microsoft στο 3D Touch της Apple

από Elichord