Ακούστε μουσική με δωρεάν ενισχυτή: την κούπα σας!

Ακούστε μουσική με δωρεάν ενισχυτή: την κούπα σας!
ired.gr

H μουσική από το smartphone είναι σε χαμηλή ένταση; Δοκιμάστε αυτό το απλό κόλπο και θα εκπλαγείτε!

Πολλές φορές η μουσική που αναπαράγει το iPhone ή οποιοδήποτε smartphone ακούγεται όχι τόσο δυνατά όσο θα θέλατε. Ιδιαίτερα τα streaming τραγούδια από το Spotify ή το Apple Music δεν έχουν δυνατό ήχο, παρά μόνο αν συνδέσετε το iPhone σε ένα bluetooth ηχείο ή χρησιμοποιήσετε τα ακουστικά σας.

Όμως υπάρχει ένας καλύτερος, άμεσος και φθηνότερος τρόπος να γεμίσετε το σπίτι σας με δυνατές μελωδίες. Και κατά πάσα πιθανότητα, έχετε ό,τι χρειάζεται ακριβώς μπροστά σας, αυτή τη στιγμή.

Τι θα σκεφτόσασταν αν σας λέγαμε ότι για να ανεβάσετε την ένταση, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα φλιτζάνι του καφέ;

  • Πατήστε Play σε ένα τραγούδι.
  • Ακουμπήστε την άδεια (!) κούπα σε οποιαδήποτε επιφάνεια
  • Τοποθετήστε προσεκτικά το iPhone μέσα!

iphone sound amplifier 02

Κατά έναν περίεργο τρόπο, ο ήχος της μουσικής θα ενισχυθεί και θα ακούγεται πιο δυνατά. Η κούπα ενεργεί ως ένα είδος θαλάμου με ηχώ και ενώ το επίπεδο των ντεσιμπέλ αυξάνεται, η ποιότητα του ήχου γίνεται πιο καθαρή.

Αν δεν έχετε ένα φλιτζάνι ή μια κούπα, ένα ποτήρι μπίρας μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά. Ακόμη και ένα χάρτινο ποτηράκι ή ένας αλουμινένιος κύλινδρος από τα γνωστά πατατάκια μπορεί να λειτουργήσει ως ο τέλειος ενισχυτής ήχου. Θα μπορούσατε επίσης να τοποθετήσετε το iPhone σε ένα άδειο, μικρό και μισάνοιχτο συρτάρι.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι το αντικείμενο που θα βάλετε μέσα το iPhone, είτε είναι κούπα, είτε ποτήρι, είτε π.χ. κεραμική γλάστρα, να έχει τουλάχιστον το ύψος της συσκευής, αφού σε ένα ρηχό πιάτο ή μπολ, τα αποτελέσματα δεν θα είναι τόσο αισθητά.

iphone sound amplifier 01

Το κόλπο με την κούπα μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμο, αν δεν ξυπνάτε εύκολα το πρωί. Το ξυπνητήρι θα ακούγεται πολύ δυνατά μέσα από την κούπα.

Μόνο μην κάνετε λάθος και ρίξετε το iPhone στο γεμάτο ποτήρι με το νερό.

Από mirelen.