MacBook Pro 2016: Νέα σχεδίαση με επιπλέον οθόνη αφής OLED και αισθητήρα Touch ID

MacBook Pro 2016: Νέα σχεδίαση με επιπλέον οθόνη αφής OLED και αισθητήρα Touch ID
ired.gr

Νέο, ελαφρύ, λεπτό, με αισθητήρα Touch ID και με επιπλέον οθόνη αφής OLED αναμένεται το νέο MacBook Pro. Δείτε και τις υπόλοιπες αναβαθμίσεις των υπολογιστών.

H Apple σχεδιάζει να εισαγάγει ένα νέο ανανεωμένο high-end MacBook για εφέτος, το οποίο θα είναι λεπτότερο, ελαφρύτερο, θα συμπεριλαμβάνει αισθητήρα Touch ID μία νέα επιπλέον οθόνη αφής OLED πάνω από το πληκτρολόγιο, σύμφωνα με αναφορά του αναλυτή Ming-Chi Kuo, της εταιρείας KGI Securities. Το νέο MacBook αναμένεται σε διαστάσεις οθόνης 13 και 15 ιντσών, κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

Διαβάστε επίσης: Mac Tips & Tricks - 42 κόλπα και συμβουλές για υπολογιστές Mac

“Μετ’ εμπόδιων και αναβολών η γραμμή υπολογιστών MacBook, φαίνεται να είναι το σημείο αναφοράς της Apple για το 2016. Ισχύει για τις δύο εκδόσεις MacBook Pro που θα εισαχθούν στην κυκλοφορία φέτος καθώς θα φέρουν λεπτότερη σχεδίαση θα είναι ελαφρύτερα και θα φέρουν αισθητήρα Touch ID. Μία επιπλέον οθόνη αφής OLED θα αντικαταστήσει τα φυσικά πλήκτρα λειτουργιών, στο πάνω μέρος του πληκτρολόγιου. Οι συσκευές θα φέρουν υποδοχή USB-C/Thunderbold”.

Ο αναλυτής αποκαλεί τη νέα σειρά MacBook ως την “πιο σημαντική αναβάθμιση που έχει κάνει ποτέ, σε συσκευή της η Apple”.

macbook pro 2016 rumors 01

H νέα λεπτή και ελαφριά σχεδίαση θα πλαισιωθεί από τα πλήκτρα με μεταλλική βάση τύπου πεταλούδα, μηχανισμό τον οποίο πρωτο-συναντήσαμε κατά την κυκλοφορία του MacBook 12 ιντσών. Η Apple φαίνεται από τη μία να εισαγάγει αισθητήρα Touch ID στα νέα MacBooks, ενώ οι μηχανικοί της αναζητούν τρόπο ώστε να ξεκλειδώνετε τον υπολογιστή Mac, με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων ενός iPhone.

Διαβάστε επίσης: Mac Quick Tip: Ενεργές γωνίες στο OS X

To νέο MacBook 12 ιντσών, αναμένεται και με μεγαλύτερη οθόνη 13 ιντσών, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kuo. Πιστεύει επίσης πως η Apple θα προχωρήσει σε αναβαθμίσεις και των τριών γραμμών Mac, με την έκδοση MacBook Pro να κερδίζει τον τίτλο high-end. Το νέο MacBook 13 ιντσών, αναμένεται να αντικαταστήσει το Air στη μεσαία γραμμή και διατηρώντας όμως την έκδοση Air ως μια entry-level έκδοση σε συγκριτικά χαμηλές τιμές.

macbook pro 2016 rumors 02

Τον Απρίλιο είχε γίνει λόγος για νέα χαρακτηριστικά στις εκδόσεις MacBook Pro, και λεπτότερη σχεδίαση. Στα χαρακτηριστικά του MacBook, συμπεριλαμβανόταν και η θύρα Tunderbold με USB-C. Η σημερινή αναφορά επιβεβαιώνει τις δυο προηγούμενες φήμες. Το νέο ανανεωμένο MacBook Pro της Apple, αναμένεται να είναι εξοπλισμένο με ταχύτερους επεξεργαστές Skylake, και κάρτες γραφικών AMD 400-series Polaris.

Δεν μένει παρά να δούμε αν όλες αυτές οι πληροφορίες επαληθευθούν από την Apple, η οποία έχει και τον τελευταίο λόγο.

από DINFUN