Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ποιες περιπτώσεις μία iOS συσκευή ζητά τον κωδικό εισόδου μας και δεν “αρκείται” στο Touch ID;

Σε ποιες περιπτώσεις μία iOS συσκευή ζητά τον κωδικό εισόδου μας και δεν “αρκείται” στο Touch ID;
ired.gr

Μήπως το iPhone σας ζητάει πιο συχνά τον κωδικό εισόδου αντί του δακτυλικού αποτυπώματός σας;

Μπορεί κάποιες από τις τεχνολογίες που εφαρμόζει η Apple στις συσκευές της να μην μας ενθουσιάζουν ιδιαίτερα (λέγε με 3D Touch κλπ), αλλά, κάποιες άλλες τις έχουμε λατρέψει. Πραγματικά, το Touch ID, η δυνατότητα δηλαδή της πιστοποίησης του χειριστή της συσκευής μέσω δακτυλικού αποτυπώματος για χρήσεις όπως το ξεκλείδωμα της συσκευής ή για πραγματοποίηση αγορών, θεωρώ πως είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει από την εταιρία του Cupertino μετά την οθόνη Retina. Γιατί; Γιατί είναι πραγματικά ουσιαστικό και βολικό, ειδικά μετά την υιοθέτηση της τεχνολογίας αυτής και από κάποιους third party developers.

Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε πως σε κάποιες περιπτώσεις η συσκευή μας δεν δέχεται το Touch ID ως “επαρκή” πιστοποίηση, όπως μετά από μία επανεκκίνηση και καλούμαστε να εισάγουμε τον κωδικό εισόδου που έχουμε επιλέξει. Έχω κακομάθει τόσο πολύ με το Touch ID, που όταν εισάγω τον κωδικό πρόσβασης αισθάνομαι πως “συμμετέχω” σε μια διαδικασία παλαιά και ξεπερασμένη.

Τελευταία, πιθανώς θα έχετε παρατηρήσει πως η συσκευή σας, σας “ζητάει” την εισαγωγή του συνθηματικού σας πιο συχνά από ό,τι παλαιότερα. Η Apple αναφέρει αναλυτικά αυτές τις περιπτώσεις. Ας ρίξουμε μια ματιά:

  • Μετά από επανεκκίνηση της συσκευής
  • Όταν μία συσκευή δεν έχει ξεκλειδωθεί για πάνω από 48 ώρες
  • Η συσκευή έχει δεχθεί μία “απομακρυσμένη εντολή κλειδώματος” (remote lock command)
  • Μετά από 5 ανεπιτυχείς προσπάθειες μέσω του Touch ID
  • Κατά την αρχικοποίηση της διαδικασίας του Touch ID, ή όταν προσθέτουμε “νέα δάκτυλα”
  • Ο κωδικός εισόδου δεν έχει χρησιμοποιηθεί για το ξεκλείδωμα της συσκευής τις τελευταίες έξι ημέρες, ή, η συσκευή δεν έχει ξεκλειδωθεί μέσω του Touch ID τις τελευταίες οκτώ ώρες

passcode 01

Η τελευταία “συνθήκη” δεν υπήρχε παλαιότερα και την προσέθεσε πρόσφατα η Apple στα σχετικά κείμενα τεκμηρίωσης.

Από τη μία, ήταν μία καλή ευκαιρία να συνοψίσουμε μαζί τις περιπτώσεις που το Touch ID “δεν είναι αρκετό”, από την άλλη βέβαια, μπορούμε να έχουμε καλύτερη εικόνα για τον λόγο που μας ζητείται ο κωδικός μας πλέον συχνότερα. Ομολογώ πως δεν το είχα προσέξει πως είχε γίνει τέτοια αλλαγή, ίσως γιατί πολύ σπάνια περνούν οκτώ ώρες χωρίς να έχω ξεκλειδώσει το iPhone μου (οι εποχές των οκτάωρων ύπνων είναι μακρινό παρελθόν).

Δείτε επίσης: 10 από τις καλύτερες εφαρμογές που χρησιμοποιούν τον αισθητήρα Touch ID

Δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη σας, προσωπικά δεν βλέπω τις αλλαγές προς αυτή την κατεύθυνση με καλό μάτι. Eίπαμε να ξεμπερδέψουμε με την πληκτρολόγηση κωδικών, όχι να τους πληκτρολογούμε συχνότερα...

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status