Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Quick tip: μετρήστε την ταχύτητα λήψης δεδομένων με το νέο εργαλείο του Netflix

Quick tip: μετρήστε την ταχύτητα λήψης δεδομένων με το νέο εργαλείο του Netflix
ired.gr

Απλά πληκτρολογήστε www.fast.com και δείτε αν η ταχύτητα που αναγράφεται στο συμβόλαιό σας ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, το Netflix παρουσίασε ένα νέο, δωρεάν εργαλείο που μετράει την ταχύτητα λήψης των δεδομένων της σύνδεσης στο internet. Η web based εφαρμογή είναι minimal, γρήγορη και χωρίς διαφημίσεις, σε αντίθεση με τη διάσημη ιστοσελίδα www.speedtest.net και το αντίστοιχο app για κινητά.

Για να μετρήσετε γρήγορα την ταχύτητα λήψης δεδομένων της σύνδεσής σας με το νέο εργαλείο του Netflix, επισκεφτείτε με το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης τη σελίδα www.fast.com με το κινητό σας τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας.

netflix speed test 01

Για να υπολογίσει την ταχύτητα, το εργαλείο πραγματοποιεί μια σειρά λήψεων από τους διακομιστές του Netflix. Το νούμερο στο οποίο καταλήγει αφορά μόνο την ταχύτητα λήψης και όχι αποστολής δεδομένων, αφού η δεύτερη δεν έχει καμία σημασία για το live streaming.

Διαβάστε επίσης: «Το Netflix ήρθε και στην Ελλάδα! Όλα όσα πρέπει να ξέρετε.»

Εάν τα αποτελέσματα από το fast.com δεν συμπίπτουν με την ταχύτητα για την οποία πληρώνετε στον πάροχό σας, μπορείτε να του παρουσιάσετε τα αποτελέσματα. Η ταχύτητα λήψης επηρεάζει ιδιαίτερα τις streaming υπηρεσίες όπως αυτές του Neftlix, οπότε ένα καλύτερο και ταχύτερο internet είναι πολύ σημαντικό για όλους.

netflix speed test 02

Να έχετε κατά νου ότι πρόκειται για μια δοκιμή ταχύτητας που μετρά την προσωπική σας σύνδεση στο internet και δεν έχει να κάνει με τον δείκτη ταχύτητας ISP του Netflix, ο οποίος μετρά τις μέσες μηνιαίες streaming ταχύτητες σε prime time ώρες.

Το fast.com λειτουργεί όπως και τα άλλα παρόμοια εργαλεία, οπότε τα αποτελέσματα θα πρέπει να είναι ίδια στις περισσότερες περιπτώσεις. Το νέο site ήρθε μόλις λίγες εβδομάδες μετά την υποστήριξη HDR και Dolby Vision streaming αλλά και νέους ελέγχους ποιότητας του βίντεο στην εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα.

netflix speed test 03

Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να έχετε συνδρομή στο Neftlix για να κάνετε χρήση του νέου εργαλείου.

Διαβάστε επίσης: «4K TV, Ultra HD ή Full HD – Οδηγός αγοράς τηλεόρασης»

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status