Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το iPhone που θέλουμε μάλλον δεν θα εμφανιστεί πριν από το 2017

Το iPhone που θέλουμε μάλλον δεν θα εμφανιστεί πριν από το 2017
ired.gr

Το iPhone 7 του 2016 μάλλον δεν θα έχει τις δυνατότητες που θα θέλαμε.

Τα μελλοντικά iPhone μπορεί να έχουν ή να μην έχουν μια οθόνη που θα πιάνει ολόκληρη την πρόσοψη. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, απέχουμε μόλις 4 μήνες από την παρουσίαση του καινούριου iPhone 7 και κάθε βδομάδα - αν όχι μέρα που περνάει - και μια καινούρια φήμη εμφανίζεται όσον αφορά τη σχεδίαση και τις δυνατότητές του.

Καθώς αρχίζει να κατακαθίζει ο κουρνιαχτός όμως, φαίνεται τελικά πως το καινούριο iPhone 7 και 7 Plus ή Pro - ή όπως αλλιώς το ονομάσει η Apple - θα έχει το ίδιο σασί - και άρα σχέδιο - με το iPhone 6/6S και θα έχει κάποιες «σεμνές» αναβαθμίσεις, του τύπου της διπλού φακού κάμερας στο μεγαλύτερο μοντέλο και κάποιες πιο αναβαθμισμένες επιδόσεις. Όπως φαίνεται τελικά, ένα πλήρως ανασχεδιασμένο μοντέλο δεν θα παρουσιαστεί πριν από το 2017 και, αυτό το 10ης γενιάς επετειακό μοντέλο, πιθανώς θα έχει την οθόνη που θα καλύπτει πλήρως την πρόσοψη και θα έχει καταργήσει το γνωστό μας πλήκτρο Home.

iphone 7 not yet 01

Όμως πολλοί πιστεύουν ότι η Apple θα έχει αρκετά σοβαρό πρόβλημα, αν το φετινό iPhone δεν είναι σημαντικά και ουσιαστικά αναβαθμισμένο. Με τις πωλήσεις να έχουν πια αρχίσει να πέφτουν σημαντικά, η Apple έχει ανάγκη να παρουσιάσει κάτι που θα είναι καινούριο και όχι απλά μια φτωχή ανανέωση του παλιού.

Δείτε ακόμη: iPhone 7: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μέρος του προβλήματος είναι ότι τα iPhone 6S και 6S Plus είναι πολύ καλά μοντέλα. Εξίσου καλό ήταν και το 5S στον καιρό του και τώρα έχουμε και το καινούριο 5SE, μια καλύτερη έκδοση του 4-ιντσου μοντέλου. Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν είναι, τι θα κάνει τον κόσμο να αντικαταστήσει τα ήδη πολύ καλά iPhone του και με δεδομένη τη στενότητα οικονομικών, το υψηλό κόστος των νέων μοντέλων και την έλλειψη προσφορών;

Από την άλλη μεριά, ο CEO της Apple, Tim Cook, λέει ότι πολλά νέα χαρακτηριστικά έρχονται. Όταν ο δημοσιογράφος του CNBC, Jim Cramer, του είπε πρόσφατα ότι του άρεσε το παρόν iPhone του και δε μπορούσε να σκεφτεί κάποιο λόγο που θα τον έκανε να το αναβαθμίσει, ο Cook του είπε σε μια συνέντευξη ότι, «Πρόκειται να σας δώσουμε χαρακτηριστικά (στα νέα iPhone) που δεν θα μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτά και που δεν ξέρατε μέχρι σήμερα ότι τα χρειάζεστε». Ήταν μια παραλλαγή της φράσης που είχε πει ο Steve Jobs στο Business Week πριν από χρόνια: «Πολλές φορές οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι θέλουν μέχρι να τους το δείξεις».

iphone 7 not yet 02

Δυστυχώς όμως η πειστικότητα του Cook δεν είναι τόσο μεγάλη όσο ήταν του Jobs, οπότε η φράση του μάλλον δεν έπεισε, ιδιαίτερα εφόσον το 3D Touch στο iPhone 6S, αποδείχθηκε πως είναι μια λειτουργία που μάλλον μπορούμε και χωρίς αυτήν.

Δείτε ακόμη: Φήμες για το iPhone 7 Plus εμφανίστηκαν ήδη

Ένας από τους λόγους που ανέφερε ο Cook όσον αφορά την πτώση των πωλήσεων των iPhone, ήταν ότι υπήρχε μεγάλη ζήτηση για μεγαλύτερες οθόνες και τα iPhone 6/6 Plus, αλλά και η σειρά S που τα διαδέχθηκε, κάλυψαν αυτή την ανάγκη. Οι άνθρωποι συνεχίζουν να αναβαθμίζουν τις συσκευές τους, αλλά όχι τόσο συχνά πλέον όσο στο παρελθόν. (Η Apple περιμένει να κρατήσουμε ένα iPhone ή iPad για το πολύ τρία χρόνια, αν και οι συσκευές μεταπωλούνται ή χαρίζονται σε άλλους μετά από αυτό το διάστημα).

Το μεγάλο ατού του νέου Samsung Galaxy έναντι του iPhone 6/6S Plus είναι ότι έχει την ίδια σε μέγεθος οθόνη σε ένα αρκετά μικρότερο σασί χάρη στην πέρα για πέρα κάλυψη του μπροστινού τμήματος της συσκευής από αυτήν. Δεν θα ήταν πολύ πιο ωραίο να έχουμε μια οθόνη του μεγέθους του 6 Plus σε μια συσκευή του μεγέθους του απλού 6; Ή μια ακόμη μεγαλύτερη οθόνη στη θέση αυτής του 6 Plus (για όλους όσους αγαπούν τις μεγάλες οθόνες);

Μεγαλύτερη ζωή στη μπαταρία είναι επίσης κάτι που θα μας άρεσε, αλλά αυτό μάλλον δεν θα το δούμε γιατί η Apple θέλει να κρατάει τα μοντέλα της όσο γίνεται πιο κομψά. Η νέα Samsung OLED οθόνη που λέγεται πως θα εγκατασταθεί στα iPhone του 2017 (για φέτος δεν προλαβαίνει), ίσως να είναι πιο οικονομική σε κατανάλωση ενέργειας, αλλά η αύξηση μεγέθους που θα προκύψει από την κάλυψη ολόκληρης της πρόσοψης μπορεί να οδηγήσει στα ίδια τελικά αποτελέσματα όσον αφορά τη ζωή της μπαταρίας.

iphone 7 not yet 03

Η ασύρματη φόρτιση και μια κάποια αδιαβροχοποίηση είναι όμορφα χαρακτηριστικά, αλλά δεν θα μας λείψουν κιόλας αν δεν τα έχουμε.

Από την άλλη όμως, εγώ προσωπικά μπορεί και να αγόραζα αύριο κιόλας, αν η Apple αποφάσιζε να προσθέσει μια θύρα για κάρτες SD ώστε να μπορούμε να επεκτείνουμε τον αποθηκευτικό μας χώρο. Αυτό όμως δεν το βλέπω να γίνεται οπότε μένουμε στην ουσία με την καλύτερη κάμερα σαν νέο χαρακτηριστικό που αξίζει. Όμως θα πρέπει να είναι τεράστιες οι διαφορές της για να πει κανείς ότι αξίζει τα λεφτά (και θα είναι πολλά) για την αγορά του νέου μοντέλου. Και με δεδομένο ότι θα υπάρχει μόνο στο ένα από τα δύο, τότε το άλλο μάλλον θα «πατώσει» σε πωλήσεις. Και από την άλλη μεριά, έχω αλήθεια ανάγκη μιας πολύ καλής κάμερας στο κινητό μου - ειδικά όταν έχω πολύ καλή κάμερα ξεχωριστή και αυτή που έχει το κινητό μου με ικανοποιεί για τα βασικότερα;

Δείτε ακόμη: Η διπλή κάμερα του iPhone 7 γίνεται πραγματικότητα

Η εμφάνιση των δικτύων 5G και των συσκευών που τα υποστηρίζουν πάλι, δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το 2020 για να μην πούμε για το κόστος των πακέτων δεδομένων που - ούτως ή άλλως - είναι απαγορευτικό.

Άρα μένουμε και πάλι στο θέμα σχεδίαση οθόνης, αφαίρεση του Home button, υποστήριξη ανάγνωσης του δαχτυλικού αποτυπώματος ενσωματωμένη στην οθόνη και πραγματικά πολύ καλή κάμερα. Άρα μιλάμε για το 2017 και το iPhone 8 τουλάχιστον.

Οπότε μπορώ να περιμένω; Ή όχι;

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status