Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίπλωμα οδήγησης αποθηκευμένο στο iPhone. Η νέα εποχή ...είναι εδώ!

Δίπλωμα οδήγησης αποθηκευμένο στο iPhone. Η νέα εποχή ...είναι εδώ!
ired.gr

Οι Άγγλοι επέδειξαν το πρωτότυπο της ψηφιακής άδειας οδήγησης που ετοιμάζουν, στην εφαρμογή Wallet, στο iPhone

Είναι κάπως ...άβολο το να προσπαθείς να γράψεις για τα άλματα στη χρήση της τεχνολογίας σε άλλες προηγμένες χώρες, όταν στην Ελλάδα δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να εφαρμόσουμε τα βασικά, όπως τις ψηφιακές / ηλεκτρονικές ταυτότητες. Όχι, σας διαβεβαιώ πως κανένας Αντίχριστος δεν κρύβεται πίσω από αυτές. Η ανοργανωσιά μας, ο φόβος για το νέο, η θεοποίηση ή η απόρριψη των θεμάτων που δεν καταλαβαίνουμε, ακόμα και η προσπάθεια διατήρησης μίας “χύμα” κατάστασης στη χώρα που σίγουρα κάποιους εξυπηρετεί, είναι οι βασικότερες αιτίες για την μη υιοθέτησή τους. Ας ελπίσουμε το πρόσφατο χρονοδιάγραμμα που διέρρευσε να τηρηθεί και σε 1-2 χρόνια να έχουμε ολοκληρώσει (έστω και με καθυστέρηση) και αυτό το βήμα.

iphone driver licence 01

Σε άλλες χώρες βέβαια, ασχολούνται και με πιο προωθημένα θέματα με σκοπό τη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών, αλλά και τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στη διασταύρωση την στοιχείων.

Στην Αγγλία, ο Πρόεδρος του Πρακτορείου Αδειοδότησης Οχημάτων (DVLA) μοιράστηκε με τους πολίτες μία φωτογραφία, η οποία απεικονίζει μία άδεια οδήγησης, η οποία προβάλλεται μέσα από το Wallet app, σε ένα iPhone. Όπως ανέφερε, πρόκειται για “work in progress”, δηλαδή για μία διαδικασία σε εξέλιξη. Απώτερος σκοπός, να μην χρειάζεται οι οδηγοί να φέρουν μαζί τους το δίπλωμά τους σε φυσική μορφή, αφού αυτό θα μπορεί να επιδειχθεί και ψηφιακά.

iphone driver licence 02

Δυστυχώς, δεν δόθηκε το ακριβές χρονοδιάγραμμα στη δημοσιότητα και αναφέρθηκε πως σε πρώτη φάση το “ψηφιακό δίπλωμα” δεν θα αντικαταστήσει το “παραδοσιακό”. Κάτι που όμως πρόκειται να γίνει αμέσως μετά τις δοκιμές που θα διεξαχθούν.

Το Wallet app του iOS χρησιμοποιείται ευρέως για την αποθήκευση και επίδειξη εισιτηρίων αλλά και διάφορων promos καρτών “πιστότητας” και είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να χρησιμεύει για αποθήκευση δημοσίων εγγράφων, έστω και σε πιλοτικό στάδιο.

Το “μέλλον” είναι εδώ, τα άλματα της τεχνολογίας τεράστια και όποιος αρνείται την ενσωμάτωσή της στην καθημερινότητα των πολιτών, είτε κωλυσιεργώντας, είτε εμποδίζοντάς την με οποιοδήποτε τρόπο, απλά προσπαθεί μάταια να αποφύγει αυτό που έτσι κι’ αλλιώς - αργά ή γρήγορα - θα συμβεί: την υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών στην υπηρεσία των πολιτών σε μία πολιτεία χωρίς “φυσικά” έγγραφα και γραφειοκρατικές διαδικασίες. Μένει να δούμε το πότε αυτό θα συμβεί.

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status