Βρείτε τον ιδιοκτήτη μίας συσκευής με τη Siri

Βρείτε τον ιδιοκτήτη μίας συσκευής με τη Siri
ired.gr

Η καλή πράξη της ημέρας: επέστρεψε το χαμένο iPhone στον ιδιοκτήτη του με τη βοήθεια της Siri.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε βρει ένα iPhone και δεν γνωρίζετε σε ποιον ανήκει. Ο ιδιοκτήτης έχει κωδικό κλειδώματος και, ίσως, να έχει ενεργοποιήσει και το Find my iPhone. Σύντομα, θα καταφέρει να εντοπίσει τη θέση του, οπότε, καταρχάς, μην κάνετε «πονηρές» σκέψεις.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να βρείτε τον ιδιοκτήτη του και να έλθετε σε επαφή μαζί του για να του το παραδώσετε. Ποιος είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης; Και πώς μπορείτε να το μάθετε μέσα από μια κλειδωμένη συσκευή;

find the owner of lost iphone 01

Η απάντηση είναι απλή! Θα ρωτήσετε τη Siri!

Για να την ενεργοποιήσετε, μπορείτε να πείτε «Hey Siri» ή να πατήσετε παρατεταμένα το Home Button για μερικά δευτερόλεπτα.

Επιστρατεύσετε την καλύτερη αγγλική προφορά σας και ρωτήστε τη Siri «Who owns this phone?» ή «Who does this iPhone belong to?».

Η Siri θα μαντέψει και θα έχετε στη διάθεσή σας ένα όνομα και ίσως και περισσότερες πληροφορίες, όπως μια διεύθυνση ή ένα σταθερό τηλέφωνο ή ένα email.

find the owner of lost iphone 02

Αν η Siri δεν επιστρέψει με αρκετές πληροφορίες για τον ιδιοκτήτη του iPhone, τότε προσπαθήστε να της ζητήσετε να καλέσει κάποιους συγγενείς. Επειδή η Siri δεν μιλάει ελληνικά, ίσως να μην καταλάβει ακριβώς το «Call μπαμπάς» ή «Call μαμά» αλλά αξίζει να κάνετε μια προσπάθεια. Φυσικά, επιτυχία θα έχει αν ο ιδιοκτήτης έχει μια επαφή με το όνομα «μπαμπάς» ή «μαμά», γραμμένο με αγγλικούς χαρακτήρες. Δοκιμάστε επίσης το «Call home» ή και ένα άσχετο όνομα «Call Maria». Αν καταφέρετε να καλέσετε έστω και μια επαφή, θα μπορέσετε να ενημερώσετε έναν γνωστό του ιδιοκτήτη ότι έχετε στην κατοχή σας το χαμένο του iPhone.

Αν όλα αυτά αποτύχουν, δοκιμάστε να ζητήσετε στη Siri να καλέσει τον τελευταίο αριθμό για τον οποίο έγινε κλήση από τη συσκευή. Θα πρέπει να πείτε «Call the last number I dialed».

Διαβάστε επίσης: «Πώς να κάνετε ‘αλλαγή φύλου’ στη Siri;»

Τέλος, αν βρείτε ένα χαμένο iPhone και δεν καταφέρετε να βρείτε τον ιδιοκτήτη μέσω της Siri, υπάρχουν μερικά ακόμη πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε. Μπορείτε να αφήσετε το τηλέφωνο σε λειτουργία, φορτίζοντας το, αν υπάρχει ανάγκη, ελπίζοντας ότι ο ιδιοκτήτης (ή κάποιος άλλος) θα καλέσει το τηλέφωνο.

Μπορείτε, επίσης, ως έσχατη λύση, να επικοινωνήσετε με τον φορέα του τηλεφώνου που εμφανίζει η Siri για να προσπαθήσουν αυτοί να επικοινωνήσουν μαζί του. Φυσικά, δεν χάνετε τίποτα να γκουγκλάρετε το νούμερο γιατί ίσως αναγράφεται σε κάποια επαγγελματική σελίδα στο internet.

find the owner of lost iphone 03

Αν είστε εσείς ο άτυχος που χάσατε το κινητό σας, για να διευκολύνετε την κατάσταση θα πρέπει να έχετε προσθέσει κάποια βασικά στοιχεία στο προφίλ σας. Πηγαίνετε στις Επαφές. Πατήστε στο όνομά σας επιλέξτε Αλλαγές πάνω δεξιά. Προσθέστε όσα στοιχεία πιστεύετε ότι είναι απαραίτητα ώστε όποιος βρει τη συσκευή να μπορεί να έλθει σε επαφή μαζί σας. Όταν ολοκληρώσετε, πατήστε τέλος.

Διαβάστε επίσης: «Διευκόλυνση επιστροφής χαμένου iPhone ή iPad»

Από mirelen.