Τα top “χαζά” κινητά τηλέφωνα

Τα top “χαζά” κινητά τηλέφωνα
ired.gr

Ένα από τα αυτά τα dumb phones θα μπορούσε να είναι το δεύτερο τηλέφωνό σας.

Χρειάζεστε ένα δεύτερο τηλέφωνο; Θέλετε ένα διάλειμμα από την τεχνολογία; Η γιαγιά σας σκέφτεται να αγοράσει κινητό; Το παιδί σας θα πάει εκδρομή με το σχολείο και δεν θέλετε να του δώσετε ένα ακριβό smartphone στο ταξίδι; Για αυτούς και για άλλους τόσους λόγους, δώστε προσοχή στα 10 καλύτερα «χαζά» κινητά τηλέφωνα. Μπορεί να μην είναι smartphones αλλά έχουν άλλα χαρίσματα.

MP01 Punkt

best feature phones 01

Το MP01 από την ελβετική Punkt μπορεί να πραγματοποιεί και να λαμβάνει κλήσεις και μηνύματα, να αποθηκεύει έως 3.000 επαφές και διαθέτει και ένα ημερολόγιο. Μπορεί επίσης να συνδέεται σε έναν υπολογιστή μέσω USB για την εισαγωγή επαφών. Έχει επίσης τη δυνατότητα να κάνει ζεύξη (pairing) με ένα smartphone και η μπαταρία του μπορεί να διαρκέσει έως και 3 εβδομάδες. Βγήκε στην αγορά τον Σεπτέμβριο του 2015 ως «τηλέφωνο για τις διακοπές» και η τιμή του, σήμερα, είναι 295 ευρώ (+16 ευρώ μεταφορικά για Ελλάδα).

Doro Secure 580

best feature phones 02

Η εταιρεία Doro ειδικεύεται στην κατασκευή τηλεφώνων για τους ηλικιωμένους. Το Doro Secure 580 έχει τέσσερα πλήκτρα ταχείας κλήσης και ένα κουμπί βοήθειας που συνδέεται με το GPS για να στείλει την τοποθεσία του χρήστη, αν είναι απαραίτητο. Είναι, επίσης, συμβατό με βοηθήματα ακοής και έχει «δυνατό και καθαρό ήχο». Η τιμή του είναι 129 ευρώ και μπορείτε να το αγοράσετε από αυτό το ελληνικό site με δωρεάν παράδοση.

Light Phone

best feature phones 03

Σχεδιασμένο με σκοπό να γίνει το δεύτερο τηλέφωνό σας όταν δεν θέλετε περισπασμούς, το Light Phone κάνει μόνο τα βασικά: πραγματοποιεί και δέχεται κλήσεις και λέει την ώρα. Η μπαταρία του έχει μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας και διαρκεί 20 ημέρες. Θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2016.

Η τιμή του είναι 100$ + 30$ μεταφορικά, δηλαδή περίπου 114 ευρώ.

Nokia 215

best feature phones 04

Το Nokia 215 είναι dual sim και διαθέτει μπαταρία που διαρκεί 29 ημέρες, ενσωματωμένο φακό και μια κάμερα 0.3 megapixels. Διαθέτει επίσης Bluetooth και ραδιόφωνο αλλά υποστηρίζει εφαρμογές όπως το messenger, το facebook , το twitter κ.α. Έρχεται σε τρία χρώματα και στην εξωφρενικά χαμηλή τιμή των 29 ευρώ.

Footprint της OwnFone

best feature phones 05

Το Footprint είναι ένα GPS tracker με ένα κρυφό τηλέφωνο. Ο ανιχνευτής έχει ένα κουμπί που αποστέλλει μηνύματα σε τρεις επαφές, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Είναι εξοπλισμένο με τους χάρτες της Google, αισθητήρες ταχύτητας και ανιχνευτές πτώσης και μπορεί να καλέσει τρεις επαφές ή να λάβει κλήση από οποιονδήποτε γνωρίζει τον αριθμό.

Sharp Aquos K

best feature phones 06

Το Aquos K είναι ένα αδιάβροχο, γιαπωνέζικο flip phone με 4G και κάμερα 13 megapixels. Είναι πολύ δημοφιλές στην Ιαπωνία, όπου τα smartphones δεν έχουν καταφέρει να κυριαρχήσουν, όπως έχουν κάνει στον υπόλοιπο κόσμο. Το λειτουργικό του είναι Android αλλά έχει προσαρμοστεί έτσι ώστε να λειτουργεί με πλήκτρα.

Το βρήκαμε στο ebay σε τιμές από 477 ευρώ.

Nokia 515

best feature phones 07

Το Nokia 515 είναι dual sim και διαθέτει εντυπωσιακή διάρκεια ζωής της μπαταρίας: 33 ημέρες! Διαθέτει μια φωτογραφική μηχανή 5 megapixels και μια υποδοχή MicroSD για εξωτερική μνήμη έως 32 GB. Η τιμή του ξεκινά στα 146 ευρώ, αρκετά πιο ακριβό από το προαναφερθέν Nokia 215.

Cat S60

best feature phones 08

Σχεδιασμένο από τον γίγαντα στον τομέα των κατασκευών Caterpillar, το τηλέφωνο αυτό ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο στον κόσμο με κάμερα θερμικής απεικόνισης αλλά και το πιο αδιάβροχο τηλέφωνο στον κόσμο. Μπορεί να βυθιστεί στα 5 μέτρα και διαθέτει κάμερα 12 megapixels. Θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε πυροσβέστες και γενικά αντέχει στα δύσκολα.

Έκανε το ντεμπούτο του στη MWC 2016 και θα βγει σύντομα στην αγορά. Η τιμή του θα είναι στα 650 ευρώ.

NoPhone Zero

best feature phones 09

Για ακραίες καταστάσεις άρνησης των smartphones, υπάρχει πάντα και το NoPhone Zero. Δεν είναι πραγματικό τηλέφωνο, αλλά ένα πλαστικό ορθογώνιο «τούβλο». Η συσκευή κοστίζει 5 δολάρια και κατάφερε να συγκεντρώσει 1239$ στο Kickstarter.

Έχουμε γράψει για το NoPhone Zero εδώ

Samsung E1270

best feature phones 10

Το flip phone της Samsung διαθέτει πολυφωνικά ringtones, μηνύματα κειμένου και ραδιόφωνο. Η μπαταρία διαρκεί μόνο για 11 ώρες χρόνου ομιλίας αλλά να μην τα θέλουμε και όλα δικά μας: το μοναδικό του παιχνίδι είναι το Sudoku.

Η τιμή του ξεκινάει στα 34 ευρώ.

Από mirelen.