Η Apple έχασε τη μάχη για το "iPhone" στην Κίνα

Η Apple έχασε τη μάχη για το "iPhone" στην Κίνα
ired.gr

Αίνιγμα: δεν είναι της Apple αλλά ονομάζεται iPhone, τι είναι;

Η Apple δεν κατέχει πλέον κατ’ αποκλειστικότητα τα δικαιώματα για το εμπορικό σήμα “iPhone” στην Κίνα. Μια κινέζικη εταιρεία έχει το δικαίωμα να πωλεί τα προϊόντα της με την ίδια επωνυμία και φυσικά να εκμεταλλεύεται την παγκόσμια φήμη του δημοφιλούς smartphone.

Το δικαστήριο του Πεκίνου απέρριψε την προσφυγή της Apple για το θέμα των εμπορικών σημάτων και η τελική απόφαση επιτρέπει σε κινέζικη εταιρεία να κυκλοφορήσει στην αγορά δερμάτινα προϊόντα, όπως τσάντες, πορτοφόλια, θήκες για το κινητό ή το διαβατήριο με το όνομα iPhone.

Διαβάστε επίσης: «Το slogan των iPhone 6s & 6s Plus είναι παραπλανητικό για τους Κινέζους»

 

Μπορείτε να δείτε τη συλλογή της εταιρείας εδώ:

chinese iphone brand 01

chinese iphone brand 02

chinese iphone brand 03

chinese iphone brand 04

chinese iphone brand 05

Η εταιρεία είχε καταχωρήσει την ονομασία “iPhone” ως σήμα κατατεθέν για τα δερμάτινα προϊόντα της από το 2007, περίπου πέντε χρόνια αφού η Apple είχε καταχωρήσει το ίδιο όνομα στην Κίνα για λογισμικό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η Apple πήγε για πρώτη φορά την υπόθεση σε μια κινέζικη αρχή για τα εμπορικά σήματα το 2012 και στη συνέχεια κατέθεσε αγωγή σε ένα δικαστήριο του Πεκίνου. Και οι δύο αρχές όμως αποφάνθηκαν κατά της Apple.

Σύμφωνα με την απόφαση του 2013, η Apple δεν μπορούσε να αποδείξει ότι το “iPhone” ήταν ήδη γνωστό εμπορικό σήμα στην Κίνα, πριν η κινέζικη εταιρεία καταχωρήσει το όνομα ξανά. Το δικαστήριο στήριξε την προηγούμενη απόφαση και στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το πρώτο iPhone πωλήθηκε για πρώτη φορά το 2009 στην ηπειρωτική Κίνα. Μάλιστα, δεν κάνει διάκριση μεταξύ του πεζού “i” και του κεφαλαίου “I”, αναφερόμενο και στις δυο μάρκες ως “IPHONE”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple έχει χάσει σε μια διαφωνία εμπορικών σημάτων στην Κίνα. Το 2012, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Apple έπρεπε να πληρώσει 60 εκατομμύρια δολάρια σε μια τεχνολογική εταιρεία για να λήξει η διαμάχη για το όνομα “iPad”.

Διαβάστε επίσης: «iPhone από Κίνα, πολύ καλό για να είναι αληθινό;»

Από mirelen.