Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα τεχνολογία της Apple διορθώνει τα λάθη αυτόματης διόρθωσης

Νέα τεχνολογία της Apple διορθώνει τα λάθη αυτόματης διόρθωσης
ired.gr

Μια νέα τεχνολογία από την Apple μπορεί να διορθώσει μια για πάντα τα λάθη του Autocorrect.

Είναι κάτι που συμβαίνει όλο και πιο συχνά: βιαζόμαστε και πάνω στη φούρια προσπαθούμε να γράψουμε ένα μήνυμα ή email και το στέλνουμε άμεσα χωρίς να το κοιτάξουμε. Και από απλά λάθη στη στίξη μέχρι εντελώς λάθη στην ορθογραφία, ο «δαίμονας του τυπογραφείου» που ονομάζεται Autocorrect (αυτόματη διόρθωση), έχει δημιουργήσει «μαργαριτάρια» που έχουν εντελώς άλλο νόημα από αυτό που θέλαμε να δώσουμε. Ξέρουμε μάλιστα ότι κάποιες τέτοιες περιπτώσεις, έχουν γίνει viral κάνοντας το γύρο ολόκληρου του Internet.

Ένα από τα καλύτερα πληκτρολόγια (ως εφαρμογή), το Apple keyboard, έχει πολύ καλό διορθωτή που κάνει ένα πλήθος διορθώσεων, αντικαταστάσεων σε λάθη, ακόμη και στη στίξη. Για να μην αναφέρουμε τις φοβερές δυνατότητες αυτόματης συμπλήρωσης που έχει και κάνουν την πληκτρολόγηση πιο γρήγορη κι εύκολη. Όμως ...

Είναι γενικός κανόνας ότι «ουδείς τέλειος» και πάντα υπάρχει χώρος για να γίνουμε καλύτεροι. Πάντα υπάρχουν ατέλειες για διόρθωση τις οποίες μπορούμε να επεξεργαστούμε και να διορθώσουμε ώστε κάτι καλό να γίνει ακόμη καλύτερο.

Έτσι λοιπόν, και απ’ όσο φαίνεται, η Apple για άλλη μια φορά «καβάλησε» το τρένο της καινοτομίας. Μια νέα πατέντα του τεχνολογικού κολοσσού της Silicon Valley περιγράφει με «ζωντανά χρώματα» μια καινούρια πατέντα, σύμφωνα με την οποία, τα λάθη της αυτόματης διόρθωσης μπορεί σύντομα να γίνουν ανέκδοτα του παρελθόντος.

Η πατέντα περιγράφει μια διαδικασία μέσω της οποίας, το iOS θα μπορεί να φωτίζει συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις (πιθανότατα για να δείχνει ποια λάθη είναι πιο προφανή) ώστε να βοηθήσει τον χρήστη να καταλάβει και ποιες διορθώσεις έχουν γίνει.

new autocorrect 02

Δείτε ακόμη: Απενεργοποίηση της αυτόματης διόρθωσης στο iOS

«Το σύστημα δεν θα δείχνει το αρχικό κείμενο, αλλά αντίθετα θα τονίζει τις λέξεις που το Autocorrect αντικατέστησε. Κατά τον τρόπο αυτό, θα είναι σαν το τηλέφωνο να παίρνει την ευθύνη για τις πιθανές παρεξηγήσεις που μπορεί να προκύψουν από το τελικό διορθωμένο κείμενο. Θα μπορούσε μάλιστα έτσι να γλιτώσει τον χρήστη από τον επιπλέον χρόνο που θα χρειαστεί για να εξηγήσει, στέλνοντας επιπλέον μηνύματα, τι έγινε λάθος και τι πραγματικά εννοούσε, όπως τελικά συμβαίνει όταν αποστέλλεται ένα λανθασμένο μήνυμα που δεν ελέγχθηκε πριν.» Όλα αυτά σύμφωνα με τους Tech Times.

Αν και τα περισσότερα smartphones έχουν ήδη κάποια λειτουργία που να υπογραμμίζει τις λανθασμένες λέξεις ώστε να τις δει ο αποστολέας, η νέα πατέντα της Apple είναι για μια λειτουργία πιο ραφιναρισμένη, μέσω της οποίας οι οποιεσδήποτε λανθασμένες λέξεις που διορθώθηκαν αυτόματα, εμφανίζονται στον παραλήπτη, ώστε να γίνεται κατανοητό καλύτερα τι είχε γραφτεί λάθος εξ’ αρχής.

Το όλο σκεπτικό μοιάζει αρκετά με τη λειτουργία ‘Tracking Changes’ που υπάρχει στο Microsoft Word. Και όντως είναι έτσι, αλλά, ενώ το ‘Tracking Changes’ απλά δείχνει τις αλλαγές, το σύστημα του iOS θα μαθαίνει από τους αλγόριθμους πληκτρολόγησης που γεννιούνται από αυτά που συνήθως πληκτρολογούμε, ώστε να κάνει πιο σωστές αντικαταστάσεις λέξεων στο μέλλον.

Δε γνωρίζουμε το γιατί και το πώς αποφάσισε η Apple να πατεντάρει μια τέτοια διαδικασία. Και επίσης δεν καταλαβαίνουμε πώς θα την ενσωματώσει τελικά. Αλλά αυτή είναι η Apple, έτσι; Αν κάτι μάθαμε από αυτήν, είναι ότι πάντα υπάρχει χώρος για καινοτομία, ακόμη κι εκεί που φαίνεται να μην είναι απαραίτητο.

Δεν ξέρουμε ακόμη αν και πότε θα γίνει αυτή η λειτουργία μέρος του iOS, αλλά πιθανότατα δεν θα αργήσει να φανεί αυτό. Και σίγουρα θα σας ενημερώσουμε για κάθε νεότερο.

Δείτε ακόμη: Σταματήστε την αυτόματη διόρθωση, πριν γίνετε... διάσημοι

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status