Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι να περιμένουμε από το iOS 10

Τι να περιμένουμε από το iOS 10
ired.gr

Με μια beta version τον Ιούνιο και την επίσημη τον Σεπτέμβριο, κάνει το ντεμπούτο του το iOS 10.

Απομένουν μόνο μερικές εβδομάδες αγωνίας μέχρι το παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών της Apple (WWDC), στις 13-17 Ιουνίου, όπου μεταξύ άλλων, αναμένεται να παρουσιαστεί το iOS 10 αλλά και βελτιωμένες εκδόσεις για τα watchOS, tvOS και OS X.

ΕΙΚΟΝΑ 1

Εν αναμονή του νέου λειτουργικού συστήματος, λοιπόν, συγκεντρώσαμε όλες τις φήμες που κυκλοφορούν και σας τις παρουσιάζουμε.

Διαβάστε επίσης: «Φήμες για το iPhone 7 Plus εμφανίστηκαν ήδη»

Φήμες, φήμες, φήμες

ioa 10 rumors 02

Οπτικά το νέο λειτουργικό σύστημα θα είναι παρόμοιο με το υπάρχον. Όσοι περιμένουν έναν ριζικό επανασχεδιασμό, ίσως, απογοητευτούν. Ωστόσο, εκείνοι που ελπίζουν σε νέα χαρακτηριστικά θα μείνουν ευχαριστημένοι.

  1. Η πρώτη φήμη αφορά την εισαγωγή νέων emojis. Χάρη σε μια συμφωνία της Apple με τη Unicode Consortium, το iOS 10 έχει τη δυνατότητα να προσθέσει 74 επιπλέον emojis.
  2. Η νέα έκδοση της εφαρμογής των Φωτογραφιών ενδέχεται να αλλάξει: θα δοθεί η δυνατότητα επεξεργασίας EXIF data αλλά και συγκεκριμένων σημείων της κάθε φωτογραφίας. Μπορεί επίσης να δούμε την εισαγωγή της ανίχνευσης προσώπου. Η λειτουργία είναι ήδη διαθέσιμη στο Mac, αλλά δεν υποστηρίζεται ακόμη από τα κινητά iPhone.
  3. Το Apple Music θα επανασχεδιαστεί πλήρως και θα αποκτήσει νέα χαρακτηριστικά, όπως υποστήριξη για τους στίχους των τραγουδιών.
  4. Μια άλλη φήμη είναι ότι το iOS 10 θα επιτρέψει (επιτέλους!) την διαγραφή των stock apps της Apple.
  5. Περισσότερες δυνατότητες περιμένουμε και για το Apple Pay, όπως τη δυνατότητα λειτουργίας της υπηρεσίας και στις ιστοσελίδες.
  6. Νέες δυνατότητες 3D Touch θα προσανατολιστούν στη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη και γενικότερα, η εταιρεία ίσως αφήσει ένα «παράθυρο» για παραμετροποίηση των ρυθμίσεων.
  7. Μια ενδιαφέρουσα φήμη για τη Siri είναι ότι θα μπορεί να ενημερώνει όποιον σας καλεί για ποιο λόγο δεν μπορείτε να σηκώσετε το τηλέφωνο.
  8. Η Apple μπορεί, επίσης, να αποφασίσει να εισαγάγει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του iOS 10, αποκλειστικά για το iPad.

Διαβάστε επίσης: «10 ενοχλητικά προβλήματα στο iOS 9»

Με ποιες συσκευές θα είναι συμβατό το iOS 10

ioa 10 rumors 03

Αν και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, τα iPhone 4s και iPad 2 (που κλείνουν φέτος τα πέντε τους χρόνια) ενδέχεται να μην «αντέξουν» την αναβάθμιση, αφού το iOS 10, ίσως, χρειαστεί πάνω από 512 RAM. Φυσικά, το iPhone 6s, το iPhone 6, το iPhone 5s, το iPhone 5, το iPhone 5C, το iPhone 6s Plus, το iPhone 6 Plus και το iPhone SE θα δεχθούν το iOS 10 χωρίς κανένα πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και με το iPad Pro, iPad Air 2, iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2.

Διαβάστε επίσης: «Η Apple επιβεβαίωσε τις ημερομηνίες του συνεδρίου»

Πότε θα είναι διαθέσιμο το iOS 10

ioa 10 rumors 04

Αν μελετήσουμε τις προηγούμενες “απελευθερώσεις” λογισμικού, θα παρατηρήσουμε ένα μοτίβο. Η Apple κυκλοφορεί εκδόσεις beta του iOS κατά τη διάρκεια του WWDC. Η φετινή διοργάνωση θα διαρκέσει από τις 13 έως τις 17 Ιουνίου, οπότε θα πρέπει να αναμένουμε μια developer και μια public beta έκδοση, μόλις ξεκινήσει η εκδήλωση.

Η κυκλοφορία της επίσημης έκδοσης είναι, επίσης, εύκολο να προβλεφθεί. Το iOS 10 αναμένεται να δοθεί στο κοινό περίπου την ίδια εποχή με την κυκλοφορία του iPhone 7, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε επίσης: «iPhone 7: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε»

Όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα με τις φήμες τεχνολογίας είναι σημαντικό να θυμάστε ότι είναι απλώς φήμες, Η Apple κρατά κλειστά τα χαρτιά της μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του iOS 10 και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε. Ένας μήνας είναι, θα περάσει.

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status