Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκλειδώνουμε το iPhone 80 φορές την ημέρα

Ξεκλειδώνουμε το iPhone 80 φορές την ημέρα
ired.gr

Ο μέσος χρήστης iPhone ξεκλειδώνει τη συσκευή του 80 φορές την ημέρα. Εσείς;

Με τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τα iPhones για τις καθημερινές τους εργασίες, η Apple έχει βάλει προτεραιότητα να κάνει ευκολότερη την πρόσβαση στις συσκευές, χωρίς να θυσιάσει την ασφάλειά τους.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της εταιρείας, ο μέσος χρήστης του iPhone ξεκλειδώνει τη συσκευή του 80 φορές την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ενός iPhone έχουν πρόσβαση στo smartphone τους κατά μέσο όρο έξι με επτά φορές την ώρα ή περίπου μια φορά κάθε 10 λεπτά, με την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιούν τις συσκευές τους για 12 ώρες την ημέρα.

iphone unlock statistics 01

Τα στατιστικά δεν είναι πολύ υπερβολικά, δεδομένου ότι οι χρήστες Android έχουν την τάση να ξεκλειδώνουν τα smartphones τους, κατά μέσο όρο, 110 φορές την ημέρα. Υπάρχει, όμως, η πιθανότητα ότι ορισμένοι χρήστες του iPhone ξεκλειδώνουν τις συσκευές τους περισσότερες φορές από τους άλλους.

Η Apple αποκάλυψε αυτά τα δεδομένα για να δείξει πόσο εύκολο είναι για τους καταναλωτές να συνδεθούν στα smartphones τους, χρησιμοποιώντας το Touch ID του iPhone σε σύγκριση με την πληκτρολόγηση ενός κωδικού.

iphone unlock statistics 02

Διαθέσιμο από το 2013, το Touch ID συμπεριλαμβάνεται σε όλες τις συσκευές iOS από το iPhone 5s και το mini iPad 3 και μετά. Εκτός από την ταχύτερη πρόσβαση στο iPhone, το Touch ID αντικαθιστά τον κωδικό πρόσβασης σε εφαρμογές τρίτων, χρησιμοποιείται για να ελέγξει τις αγορές iTunes και επαληθεύει κάθε αγορά στο Apple Pay με το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη.

iphone unlock statistics 03

Πριν από μερικά χρόνια, πολλοί χρήστες άφηναν τις συσκευές τους ξεκλείδωτες, είτε από αδιαφορία, είτε από έλλειψη χαρακτηριστικών ασφαλείας. Τα πράγματα, σήμερα, έχουν αλλάξει και η Apple προσπαθεί να εξισορροπήσει την ασφάλεια με την ευκολία στη χρήση.

Εσείς πιστεύετε ότι ξεκλειδώνετε το iPhone σας λιγότερες ή περισσότερες από 80 φορές την ημέρα;

Αν δεν μπορείτε να υπολογίσετε, θυμηθείτε ένα app που σας είχαμε προτείνει στο κείμενο μας για την «απεξάρτηση» από το iPhone.

iphone unlock statistics 04

Πρόκειται για το Breakfree, μια εφαρμογή που καταγράφει τη χρήση που κάνετε και πόσες φορές έχετε ξεκλειδώσει το smartphone σας, ανά ημέρα, ανά εβδομάδα και ανά μήνα. Θα το βρείτε για iOS, δωρεάν, εδώ και για Android, δωρεάν, εδώ.

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status