Αλλάξτε την αρχική οθόνη του iPhone χωρίς jailbreak

Αλλάξτε την αρχική οθόνη του iPhone χωρίς jailbreak
ired.gr

Δώστε νέο «Look» στην οθόνη αφετηρίας του iPhone σας με στρογγυλά εικονίδια φακέλων αντί για τετράγωνα.

Το iPhone είναι ένα πολύ σπουδαίο κινητό σίγουρα, αλλά οι περιορισμοί της Apple, όσον αφορά τη ρύθμιση και την αλλαγή της οθόνης αφετηρίας (Home screen) ή οποιασδήποτε άλλης οθόνης, μπορεί να είναι μερικές φορές εκνευριστικοί. Από τότε που παρουσιάστηκε το πρώτο iPhone, η εμφάνιση των στρογγυλεμένων τετραγώνων στα εικονίδια της οθόνης δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα. Ωστόσο, υπάρχει ένα περίεργο «glitch» (μικρό σφάλμα του λειτουργικού), το οποίο ανακαλύφθηκε πρόσφατα που μας επιτρέπει να φτιάξουμε εντελώς στρογγυλά εικονίδια στην οθόνη του iPhone μας.

Δείτε ακόμη: Αλλάξτε την ταπετσαρία στην οθόνη σύνδεσης του Mac

Πώς γίνεται

Όπως είπαμε λοιπόν, αν και δεν μπορείτε να κάνετε σπουδαίες αλλαγές στο πώς θα εμφανίζονται τα εικονίδια του iPhone σας στη οθόνη του, μπορείτε ωστόσο να μετατρέψετε τα τετράγωνα σε στρογγυλά, αν θέλετε. Για την ακρίβεια, αυτό που θα μετατρέψουμε θα είναι τα εικονίδια των φακέλων από τετράγωνα σε στρογγυλά. Το κόλπο είναι απλό και εύκολο, αλλά θα χρειαστείτε έκδοση iOS 9.3 στο iPhone σας για να λειτουργήσει. Γι’ αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε μια μικρού μεγέθους ταπετσαρία. Αν θέλετε κοιτάξτε εδώ (https://heyeased.weebly.com/round-folders.html. Κυλήστε τη σελίδα προς τα κάτω όπου υπάρχουν οι εικόνες για κατέβασμα και αδιαφορήστε για τα κινέζικα.

Πατήστε και κρατήστε (tap and hold) το δάχτυλο σε οποιαδήποτε εικόνα και αποθηκέψτε την στο iPhone σας.

iphone round folders 02

Η εικόνα θα αποθηκευτεί στις Φωτογραφίες. Πηγαίνετε λοιπόν στις Φωτογραφίες, ανοίξτε την εικόνα, πατήστε το πλήκτρο Διαμοιρασμού (Share) και επιλέξτε το Χρήση ως ταπετσαρία.

iphone round folders 03

Τώρα επιλέξτε το Στατική (Still) και πατήστε Καθορισμός (Set). Η ταπετσαρία της οθόνης αφετηρίας είναι έτοιμη.

iphone round folders 04

Τώρα, πατήστε το πλήκτρο “home” και - ω εκ θαύματος - όλα τα εικονίδια φακέλων έχουν μετατραπεί σε στρογγυλά από τετράγωνα που ήταν πριν.

iphone round folders 05

Σημειώστε ότι το κόλπο εξαρτάται από την έκδοση του iOS που έχετε (9.3). Συνήθως, οι φάκελοι που βρίσκονται από τη μέση και κάτω της οθόνης, θα εμφανίζονται στρογγυλοί, ενώ οι από τη μέση και πάνω θα παραμείνουν τετράγωνοι. Βέβαια, μπορείτε να σύρετε και να αφήσετε φακέλους στο κάτω τμήμα της οθόνης. Δείτε και το παρακάτω βίντεο για πλήρη οδηγό.

Δείτε βίντεο:

Όπως καταλαβαίνετε, το όλο θέμα έχει να κάνει μάλλον με κάποιο ελάττωμα (bug) του iOS και είναι πιθανόν ότι σε επόμενη αναβάθμιση του iOS, θα επιδιορθωθεί από την Apple. Έτσι, αν θέλετε να το κρατήσετε, είναι πιθανόν ότι θα πρέπει να μείνετε κολλημένοι στο iOS 9.3. Δεν είναι ξεκάθαρο το πώς και γιατί συμβαίνει, αλλά η αλλαγή της ταπετσαρίας σε μια πολύ μικρή εικόνα, το κάνει να συμβεί.

*προσοχή: δεν ισχύει για την έκδοση iOS 10.2.1

Δείτε ακόμη: Εναλλακτική μέθοδος ορισμού Ταπετσαρίας χωρίς την ενοχλητική μεγέθυνση προσαρμογής

από Elichord