Εκτύπωση αυτής της σελίδας

6 λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε tablet

6 λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε tablet
ired.gr

Θα είναι δύσκολο να κάνετε λάθος στην επόμενη αγορά tablet, αν διαβάσετε τις συμβουλές μας.

Μια έρευνα αγοράς για προϊόντα τεχνολογίας, όπως ένα tablet, είναι μια αγωνιώδης και πολύπλοκη διαδικασία. Υπάρχουν δεκάδες εταιρείες στην αγορά, εκατοντάδες μοντέλα για να διαλέξεις και ακόμη περισσότεροι τεχνολογικοί όροι που μπερδεύουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Έτσι, οι πιθανότητες να καταλήξουμε σε λάθος επιλογή tablet είναι πολύ πιθανή.

Διαβάστε επίσης: «Internet με κάρτα: πλήρης οδηγός»

Διαβάστε, παρακάτω, για να μάθετε τα έξι λάθη που κάνουν/κάνουμε οι περισσότεροι, κατά τη διαδικασία επιλογής ενός tablet. Κάνοντας μια μικρή προετοιμασία, θα αποφύγετε να σπαταλήσετε χρήματα για ένα tablet που δεν θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες σας.

Δεν δίνουμε σημασία στο software

tablet buyers mistakes 01

Ακριβώς όπως όταν αγοράζουμε ένα smartphone έτσι και με ένα tablet, το λειτουργικό σύστημα είναι ένα από τα πράγματα που θα πρέπει να έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Αν είστε ένας Apple fan, δεν θα θέλατε ένα tablet που θα συνεργάζεται με το iPhone ή το Mac σας; Αντίθετα, αν έχετε ήδη Android κινητό και το λατρεύετε, τότε σίγουρα γνωρίζετε ήδη ποιο λειτουργικό σύστημα θα θέλατε και σε ένα tablet.

Ωστόσο, ακόμη κι αν έχετε αποφασίσει σε ποιο «στρατόπεδο» θα στραφείτε, θα πρέπει να δώσετε προσοχή και ποια έκδοση του λειτουργικού συστήματος χρησιμοποιεί το κάθε tablet. Για παράδειγμα, το iOS έχει κάποιες multitasking δυνατότητες και ενώ το Android Marshmallow δεν προσφέρει καμία, το Android N αναμένεται να φέρει το split-screen feature. Αν μια νέα έκδοση Android προσφέρει ένα χαρακτηριστικό που πραγματικά σας αρέσει, βεβαιωθείτε ότι δεν θα αγοράσετε ένα tablet που αποστέλλεται με μια παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος και δεν πρόκειται να λάβει ενημέρωση σύντομα.

Είναι επίσης σημαντικό να σιγουρευτείτε ότι τα Android tablets που έχετε υπόψη σας δεν περιορίζουν την πρόσβαση στο Play store, δεν επιβάλλουν περιορισμούς ή δεν σας εμποδίζουν να κάνετε τις προσαρμογές που θέλετε. Όσον αφορά τις εφαρμογές, αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε κάποια συγκεκριμένα apps στο καινούριο σας tablet, θα πρέπει να ελέγξετε αν υπάρχει βελτιωμένη έκδοσή τους για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Δεν σκεφτόμαστε προσεκτικά σχετικά με τις επιλογές συνδεσιμότητας

tablet buyers mistakes 02

Κάθε tablet προσφέρει διαφορετικές επιλογές συνδεσιμότητας και είναι σημαντικό να σκεφτείτε πότε και που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας, έτσι ώστε να επιλέξετε την κατάλληλη λύση. Τα tablets διαθέτουν 3G ή 4G, Wi-Fi, Bluetooth και GPS σε διάφορους συνδυασμούς.

Το 3G/4G επιτρέπει σε ένα tablet να έχει πρόσβαση στο internet από όπου μπορεί να έχει και το smartphone. Το μειονέκτημα, σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι θα πρέπει να πληρώνετε ένα μηνιαίο πρόγραμμα δεδομένων. Με ένα tablet με Wi-Fi, μπορείτε να συνδεθείτε στο internet, οπουδήποτε υπάρχει ένα ασύρματο δίκτυο, όπως το σπίτι, το γραφείο ή κάποιος δημόσιος χώρος.

Αν γνωρίζετε ότι θα βρίσκεστε συχνά εντός της εμβέλειας ενός Wi-Fi δικτύου, τότε μια καλή επιλογή είναι ένα tablet μόνο με Wi-Fi. Άλλος ένας τύπος σύνδεσης είναι το Bluetooth, το οποίο σας επιτρέπει να συνδέσετε ένα ηχείο Bluetooth ή και άλλες συσκευές. Τέλος, το GPS είναι εξαιρετικά χρήσιμο αν σκοπεύετε να κάνετε χρήση του tablet στο αυτοκίνητο ως πλοηγό σε ένα ταξίδι (αν και αυτό είναι πιο εύκολο αν το tablet έχει και 4G).

Επιλέγουμε ένα tablet που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας

tablet buyers mistakes 03

Πέρα από το λειτουργικό σύστημα και τις επιλογές συνδεσιμότητας, υπάρχουν κι άλλες λεπτομέρειες που προσέχουμε στην αγορά ενός tablet. Όταν, όμως, είμαστε αντιμέτωποι με μια τεράστια ποικιλία επιλογών και μοντέλα που προσφέρονται σε δελεαστικές τιμές, είναι εύκολο να ξεχάσουμε το τι ακριβώς θέλουμε από ένα tablet.

Για παράδειγμα, αν θέλετε ένα tablet το οποίο μπορείτε να βάλετε γρήγορα στην τσάντα σας και να το χρησιμοποιήσετε στις μετακινήσεις σας στο μετρό, τότε ένα μοντέλο με μικρή οθόνη θα είναι πιο πρακτικό από ένα γιγαντιαίο tablet. Αν θέλετε να χρησιμοποιείτε το tablet σας για video chat με τους φίλους σας, τότε θα πρέπει να βρείτε ένα μοντέλο με μια αξιοπρεπή εμπρόσθια κάμερα. Καλό, φυσικά, θα είναι να το δοκιμάσετε πρώτα, αφού τα megapixels δεν λένε πάντα την αλήθεια. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιείτε πολλές εφαρμογές ή να αποθηκεύετε πολλές φωτογραφίες και μουσική, τότε μάλλον θα πρέπει να δώσετε προσοχή στον αποθηκευτικό χώρο ή αν υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης μέσω μιας κάρτας microSD.

Θεωρούμε ότι το tablet θα αντικαταστήσει τον υπολογιστή

tablet buyers mistakes 04

Για πολλούς, η αλλαγή από PC σε tablet φαίνεται μια ελκυστική ιδέα. Αλλά στην πραγματικότητα, η αλήθεια είναι πιο πολύπλοκη. Για παράδειγμα, τα reviews για το iPad Pro αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ως υποκατάστατο ενός υπολογιστή, παρόλο που υποστηρίζει το multitasking mode, το Smart Keyboard και το Apple Pencil.

Τα περισσότερα tablets δεν επιτρέπουν την πλήρη πρόσβαση στο λογισμικό που, ίσως, βασίζετε την εργασία σας, είτε αυτά είναι το Microsoft Office, είτε τα εργαλεία σχεδίασης του Adobe. Επίσης, πολλές εφαρμογές δεν έχουν βελτιστοποιηθεί για όλα τα μεγέθη οθόνης.

Πάντως, αν κρίνουμε από τις δυναμικές κινήσεις της Apple, ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον, το iPad να είναι σε θέση να αντικαταστήσει ένα PC.

Αυτόματα αγοράζουμε την πιο φθηνή επιλογή

tablet buyers mistakes 05

Το φθηνότερο tablet είναι συνήθως μια συσκευή άγνωστης μάρκας (της γνωστής «μ’ έκαψες») ή ένα παλαιότερο μοντέλο. Εδώ ισχύει ο χρυσός κανόνας του «ό,τι πληρώσεις παίρνεις».

Τα αγνώστου ταυτότητας tablets χρησιμοποιούν συχνά ξεπερασμένες εκδόσεις λειτουργικού ή εκδόσεις που έχουν υποστεί περιορισμούς από τον κατασκευαστή. Μπορεί, επίσης, να έχουν προβλήματα συμβατότητας με εφαρμογές και αξεσουάρ και να εμφανίσουν δυσλειτουργίες λογισμικού. Με παρόμοια λογική λειτουργούν και τα ξεπερασμένα μοντέλα: δεν θα πάρετε το πιο πρόσφατο λογισμικό και θα λείπουν οι διορθώσεις σφαλμάτων και οι βελτιώσεις ασφαλείας που έγιναν στα μοντέλα των επόμενων γενιών.

Παραλείπουμε την έρευνα

tablet buyers mistakes 06

Είναι δύσκολο να καταλάβετε τι είδους tablet σας ταιριάζει, αν δεν κάνετε μια έρευνα αγοράς προηγουμένως. Ο πιο εύκολος τρόπος να ξοδέψετε εκατοντάδες ευρώ για μια συσκευή που δεν είναι ό,τι καλύτερο για εσάς, είναι να παραμελήσετε την έρευνα και να αγοράσετε το πρώτο tablet που θα βρείτε μπροστά σας.

Ρίξτε μια λεπτομερή ματιά σε όλες τις προδιαγραφές του κάθε tablet που έχετε υπόψη σας και όχι μόνο σε όσα προβάλλει η εταιρεία ως highlights. Μη βασίζεστε ποτέ σε ένα και μοναδικό review αλλά διαβάστε πολλές και διαφορετικές γνώμες για το ίδιο tablet. Με μια ενδελεχή έρευνα, θα εξασφαλίσετε, σε μεγάλο βαθμό, το γεγονός ότι το tablet που θα αγοράσετε θα ταιριάζει στις προσδοκίες σας.

Διαβάστε επίσης: «SAR και ακτινοβολία κινητών: «Μύθος ή επικίνδυνη αλήθεια;»

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status