Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι πρώτες ρυθμίσεις που προτείνουμε να αλλάξετε στο νέο σας iPhone

Οι πρώτες ρυθμίσεις που προτείνουμε να αλλάξετε στο νέο σας iPhone
ired.gr

Εάν έχετε αποκτήσει νέο iPhone δείτε τις ρυθμίσεις που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε.

Πήρατε ένα νέο iPhone; Συγχαρητήρια, κάνατε την καλύτερη επιλογή. Εάν αγγίξετε το εικονίδιο “ρυθμίσεις” διαμορφώνοντας τη νέα σας συσκευή, θα εμφανιστούν διάφορες ενότητες, υποενότητες και πολλές επιλογές για διαμόρφωση, σε αυτές. Εάν μάλιστα είστε και νέος χρήστης iPhone, ίσως πελαγώσετε. Θα αναρωτιέστε φαντάζομαι εάν οι εργοστασιακές ρυθμίσεις της συσκευής, είναι οι ιδανικές για να έχετε τη μέγιστη απόδοση παραγωγικότητας αλλά και κατανάλωσης ενέργειας.

Σας λέμε από την εμπειρία μας, όχι ακριβώς. Σκεφθήκαμε λοιπόν να σας παραθέσουμε αναλυτικά 9 ενέργειες που πρέπει να κάνετε για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της νέας iOS συσκευή σας, ώστε να έχετε την καλύτερη απόκριση.

Διαβάστε επίσης: Συμβουλές και κόλπα για iPhone - Tips and Tricks

1. Πρώτες ρυθμίσεις - Μείωση Φωτεινότητας

Απλά μαθηματικά. Όσο πιο φωτεινή είναι η οθόνη της συσκευής σας, τόσο πιο γρήγορα θα καταναλώσετε τη διαθέσιμη ενέργεια της μπαταρίας σας. Γι’ αυτό προτείνουμε να μειώσετε τη φωτεινότητα της οθόνης. Προσοχή όχι λίγο, αλλά πάνω από το 50% ή και ακόμη περισσότερο. Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομήσετε σημαντικές ποσότητες ενέργειας και θα παρατηρήσετε άμεσα τη διαφορά. Ενδεχομένως να σας ενοχλήσει στην αρχή ιδιαίτερα σε παιχνίδια ή προβολή φωτογραφιών, αλλά πιστέψτε μας, σύντομα θα το συνηθίσετε.

new iphone settings 01

Για να ρυθμίσετε το επίπεδο φωτεινότητας στη συσκευή iPhone, σύρετε το δάχτυλό σας από το κάτω μέρος της οθόνης προς τα επάνω και στη συνέχεια σύρετε το ρυθμιστικό φωτεινότητας περίπου στη μέση.

2. Πρώτες ρυθμίσεις - Απενεργοποίηση Ώθησης

Η συσκευή iPhone παρακολουθεί κι ενημερώνει τους λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας συνεχώς όλο το 24ωρο. Η λειτουργία αυτή είναι προεπιλεγμένη και είναι ευρέως γνωστό πως προκαλεί αποστράγγιση της μπαταρίας.

Δεν συμφωνούμε με τη συνήθεια να λαμβάνετε νέα μηνύματα ακριβώς μόλις σταλούν από τον παραλήπτη, ή σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα. Μπορείτε κάλλιστα να ελέγχετε την αλληλογραφία σας για νέα μηνύματα, όποτε το επιθυμείτε, αρκεί να επισκεφθείτε την προ-εγκατεστημένη εφαρμογή Mail.

Οποιαδήποτε άλλη επιλογή είναι ακούσια διάσπαση προσοχής και κατασπατάληση της μπαταρίας. Θα προτείναμε να απενεργοποιήσετε τις παρακάτω λειτουργίες. Ακολουθήστε τη διαδρομή:

Ρυθμίσεις > Mail, Επαφές, Ημερολόγια > Νέα δεδομένα > Ώθηση > Ανενεργή

Μετακινηθείτε προς το κάτω μέρος κι επιλέξτε Μετάκληση > Χειροκίνητα.

new iphone settings 02

Θυμηθείτε να ενημερώσετε τους συνεργάτες ή τους φίλους σας πως για επείγουσες καταστάσεις μπορούν να σας καλέσουν ή να σας στείλουν μήνυμα κειμένου.

3. Πρώτες ρυθμίσεις - Ενεργοποίηση λειτουργίας “Μην ενοχλείτε”

Αν η συσκευή iPhone περνάει τη νύχτα του δίπλα σας (συνήθως στο κομοδίνο), σίγουρα δεν επιθυμείτε να σας ενοχλεί με γνωστοποιήσεις, μηνύματα ή τηλεφωνικές κλήσεις - ειδικά αν προσπαθείτε να κοιμηθείτε μετά από μία κουραστική μέρα.

Ευτυχώς υπάρχει ένας διακόπτης που μπορεί να κρατήσει τη συσκευή σας τελείως ή μερικώς, σιωπηλή. Για να ενεργοποιήσετε τον διακόπτη, σύρετε το δάχτυλό σας από το κάτω μέρος της οθόνης προς τα επάνω για να αποκαλύψετε το Κέντρο Ελέγχου. Στη συνέχεια αγγίξτε το εικονίδιο με το μισοφέγγαρο.

new iphone settings 03

Φυσικά, εάν θέλετε να παραμετροποιήσετε τη λειτουργία “Μην ενοχλείτε”, μπορείτε να το πράξετε από τις ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε προγραμματισμένες ώρες κατά τις οποίες θα ενεργοποιείται ή θα απενεργοποιείται η λειτουργία. Σημαντικό επίσης είναι πως μπορείτε να εξαιρέσετε επαφές όπως τις “Αγαπημένες”, έτσι ώστε να δέχεστε κλήσεις από αυτές ακόμη κι αν έχετε ενεργοποιημένη τη λειτουργία Μην ενοχλείτε στο iPhone.

Ομοίως αν ενεργοποιήσετε την εναλλαγή επαναλαμβανόμενες κλήσης, τότε θα λάβετε την κλήση, εάν σας καλέσει ο ίδιος αριθμός δύο φορές σε διάστημα τριών λεπτών. Οι επίμονες κλήσεις αναγνωρίζονται από το λειτουργικό ως επείγουσες.

Διαβάστε επίσης: Έξυπνα tips: Απαλλαχθείτε από τις καθυστερήσεις του λειτουργικού iOS 9

4. Πρώτες ρυθμίσεις - Ενεργοποίηση αριθμητικού μετρητή μπαταρίας

Θεωρούμε σίγουρο πως επιθυμείτε να γνωρίζετε το ακριβές ποσοστό μπαταρίας της συσκευής, ανά πάσα στιγμή. Από προεπιλογή η συσκευή iPhone δείχνει ένα εικονίδιο μπαταρίας που σταδιακά αδειάζει - δεν θα λέγαμε πως μια τέτοια ένδειξη σας ικανοποιεί.

new iphone settings 04

Σας έχουμε τη λύση: Ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Μπαταρία κι εν συνεχεία ενεργοποιήστε την εναλλαγή “Ποσοστό μπαταρίας”. Θα παρατηρήσετε πως πέραν του εικονιδίου της μπαταρίας, έχετε και αριθμητικά το ποσοστό εναπομείνασας ενέργειας.

Συμβουλή: Εάν υποφέρετε από υπερβολικό άγχος, αποφύγετε την ενέργεια αυτή.

5. Πρώτες ρυθμίσεις - Μέγεθος κειμένου

Το μέγεθος της οθόνης ενός iPhone δεν περιορίζει αναγκαστικά και το μέγεθος του κειμένου που προβάλλει. Υπάρχει ένα προεπιλεγμένο μέγεθος, ιδανικό για τους περισσότερους χρήστες, αλλά το λειτουργικό σύστημα δίνει τη δυνατότητα μεγέθυνσης.

Ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Οθόνη και Φωτεινότητα > Μέγεθος κειμένου. Κάνοντας χρήση του ρυθμιστικού, επιλέξτε το μέγεθος που επιθυμείτε να εμφανίζεται το κείμενο στη συσκευή iPhone, ώστε να είναι ευανάγνωστο για εσάς.

new iphone settings 05

Όπως αναφέρεται και στις ρυθμίσεις, το μέγεθος θα αλλάζει μόνο σε εφαρμογές που υποστηρίζουν δυναμικό κείμενο. Αυτό σημαίνει πως υποστηρίζεται από όλες τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές και μερικές ακόμη τρίτων κατασκευαστών.

Μπορείτε επίσης να βελτιώσετε την ανάγνωση κειμένου από τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Έντονο κείμενο > Ενεργό.

6. Πρώτες ρυθμίσεις - Αυτόματο κλείδωμα

Αγγίζετε το πλήκτρο ενεργοποίησης / απενεργοποίησης για να θέσετε τη συσκευή σε κατάσταση ύπνου κάθε φορά που την τοποθετείτε στην τσάντα σας; Μένω πραγματικά κατάπληκτος όταν βλέπω χρήστες με εκτεθειμένα τα δεδομένα τους (ανοιχτή συσκευή) που πέραν των θεμάτων ασφαλείας και της κατανάλωσης μπαταρίας, υπάρχει το πρόβλημα πως μπορεί κάποιος τρίτος να δει τις κλήσεις τους.

new iphone settings 06

Ευτυχώς το iPhone δίνει τη δυνατότητα του αυτόματου Κλειδώματος (απενεργοποίηση οθόνης) μετά από καθορισμένο χρονικό διάστημα. Έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε εσείς το διάστημα που επιθυμείτε στην τοποθεσία Ρυθμίσεις > Γενικά > αυτόματο κλείδωμα. Προτείνουμε να το ορίσετε στα 30 δευτερόλεπτα.

7. Πρώτες ρυθμίσεις - Προσθέστε περισσότερα δακτυλικά αποτυπώματα

Οι τελευταίες iOS συσκευές καθώς και τα νεότερα iPhones, έχουν ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων για γρήγορη επαλήθευση της κυριότητας της συσκευής. Κατά τη διαμόρφωση μιας νέας συσκευής, το λειτουργικό σύστημα σας προτρέπει να εισάγετε ένα δακτυλικό αποτύπωμα.

Εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα δάχτυλα για να επαληθεύετε την κυριότητα, όπως για παράδειγμα τον αντίχειρα όταν κρατάτε τη συσκευή στα χέρια σας ή τον δείκτη, όταν είναι ακουμπισμένο πάνω σε ένα γραφείο, τότε θα πρέπει να προσθέσετε κι άλλα δακτυλικά αποτυπώματα. Ευτυχώς το λειτουργικό μπορεί να φιλοξενήσει έως και 5 διαφορετικά δακτυλικά αποτυπώματα.

new iphone settings 07

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επαναλάβετε τη διαδικασία εισαγωγής για τα επιπλέον δακτυλικά αποτυπώματα. Ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Touch ID και συνθηματικό και στη συνέχεια εισάγετε το συνθηματικό σας. Επιλέξετε Προσθήκη αποτυπώματος και ακολουθήστε τις οδηγίες.

8. Πρώτες ρυθμίσεις - Απενεργοποίηση Υπηρεσιών Τοποθεσίας

Το να δίνετε τη συγκατάθεσή σας στο να διαμοιράζεστε την τοποθεσία σας με εφαρμογές όπως τα Waze, Uber και Starbucks, σίγουρα είναι χρήσιμο. Τι γίνεται όμως με εφαρμογές οι οποίες δεν υπάρχει λόγος να μοιράζεστε την τοποθεσία σας; Ιδιαίτερα όταν η λειτουργία αυτή μειώνει και τη στάθμη της ενέργειας της μπαταρίας σας;

new iphone settings 08

Προκειμένου να ελέγξετε σε ποιες εφαρμογές είναι ενεργοποιημένες οι υπηρεσίες τοποθεσίας, θα πρέπει να κατευθυνθείτε στη τοποθεσία Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες Τοποθεσίας. Μετακινηθείτε στη λίστα και όπου υπάρχει ενεργοποιημένη η λειτουργία στις εφαρμογές που παρατάσσονται στη λίστα είτε ως “στη χρήση” είτε ως “πάντα” και πιστεύετε πως δεν σας χρειάζονται, απενεργοποιήστε τες.

Διαβάστε επίσης: DINFUN: 15 σημαντικά tips του λειτουργικού iOS 9 που μου είναι απαραίτητα

9. Πρώτες ρυθμίσεις - Οθόνη Γνωστοποιήσεων “Σήμερα”

Σύροντας το δάχτυλό σας από το πάνω μέρος της οθόνης προς τα κάτω, εμφανίζεται η ενότητα “Γνωστοποιήσεις” όπου μπορείτε να διαβάσετε, επανεξετάσατε ή να απορρίψετε πληροφορίες που εμφανίζονται με μία συγκεκριμένη σειρά.

Στη καρτέλα “Σήμερα” μπορείτε επιπλέον να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες από μία ευρεία ποικιλία εφαρμογών και να προσαρμόσετε τη σειρά που θα παρουσιάζονται. Σύρετε τη σελίδα προς τα κάτω κι επιλέξτε “Επεξεργασία”. Οι μικρο-εφαρμογές που βρίσκονται στο πάνω μέρος της οθόνης είναι ήδη επιλεγμένες κι εμφανίζουν πληροφορίες στην καρτέλα “Σήμερα”.

new iphone settings 09

Όσες μικρο-εφαρμογές βρίσκονται στο κάτω μέρος, μπορείτε να τις προσθέσετε πατώντας το πράσινο εικονίδιο με το “+”. Για να αλλάξετε τη σειρά εμφάνισης πιέστε παρατεταμένα το εικονίδιο με τις τρεις οριζόντιες γραμμές, σύρετε κι αφήστε τη γραμμή στην επιθυμητή θέση κατάταξης.

Στη συνέχεια επιλέξτε “Τέλος”, πάνω δεξιά. Στη οθόνη “Σήμερα” θα εμφανίζονται πλέον πληροφορίες και από τις νέες μικρο-εφαρμογές που έχετε προσθέσει στη λίστα. Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε μικρο-εφαρμογές της οθόνης “Σήμερα”.

Είναι αρκετές οι πρώτες ρυθμίσεις που σας παραθέσαμε ώστε να απολαμβάνετε περισσότερο και πιο παραγωγικά τη νέα σας συσκευή. Ρυθμίσεις μπορείτε να κάνετε πολλές και να πειραματιστείτε. Εάν έχετε απορίες, μη διστάσετε να μας απευθυνθείτε στα σχόλια.

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status