Πόσο μεγάλη είναι η Samsung; 12 facts & figures.

Πόσο μεγάλη είναι η Samsung; 12 facts & figures.
ired.gr

Η ιστορία της Samsung κρύβει εκπλήξεις που οι περισσότεροι δεν γνωρίζαμε.

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε τη Samsung ως μια εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών. Αλλά, η Samsung, είναι κάτι μεγαλύτερο από αυτό! Για παράδειγμα, θα το πιστεύατε ότι ο μεγαλύτερος ουρανοξύστης του κόσμου, ο Burj Khalifa έχει κατασκευαστεί από τη Samsung; Κι όμως, η κορεάτικη εταιρεία που ιδρύθηκε 38 χρόνια πριν από την Apple έχει πολλά και ενδιαφέροντα κομμάτια στην ιστορία της που αξίζει να μάθουμε.

Πόσο μεγάλη είναι η Samsung;

Η σύντομη απάντηση είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ! Η ίδια εταιρεία που ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει για τα smartphones και τις τηλεοράσεις της, κατασκευάζει συγχρόνως τεράστια πλοία και στρατιωτικό εξοπλισμό, έχει χτίσει το μεγαλύτερο ουρανοξύστη και διαθέτει ένα ιατρικό ερευνητικό κέντρο και ένα θεματικό πάρκο!

12 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τη Samsung

  1. Samsung στα κορεάτικα σημαίνει «τρία αστέρια». Το όνομα επιλέχθηκε από τον ιδρυτή της, Lee Byung-chull, ο οποίος ήθελε η εταιρεία του να γίνει δυνατή και αιώνια όπως τα αστέρια στον ουρανό. Το λογότυπο έχει αλλάξει κατά τη διάρκεια των χρόνων, με την πιο μοντέρνα εκδοχή του να υπάρχει στα προϊόντα της από το 1993.

    samsung 01
  2. Το 2014, η Samsung είχε 489.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο, δηλαδή περισσότερους από όσους είχαν η Apple, η Microsoft και η Google μαζί.
  3. Το 17% του ΑΕΠ της Κορέας προέρχεται από τη Samsung.
  4. Την πρώτη χρονιά της ίδρυσής της, η Samsung πωλούσε noodles και είδη παντοπωλείου. Στα τέλη της δεκαετίας του ‘50, προστέθηκαν και υπηρεσίες security και ασφάλειας, ενώ μόλις τη δεκαετία του ’70 εισήλθε στο “ηλεκτρονικό επιχειρείν” με την πρώτη ασπρόμαυρη τηλεόραση 12 ιντσών.
  5. Το πρώτο κινητό τηλέφωνο της Samsung πούλησε μόνο 2000 κομμάτια.
  6. Tα chips των επεξεργαστών για πολλά iPhones και iPads έχουν κατασκευαστεί από τη Samsung.
    samsung 02
  7. Έχει κατασκευάσει μαχητικά αεροπλάνα και ελικόπτερα για τον νοτιοκορεάτικο στρατό.
  8. Η Everland, το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Νότιας Κορέας, ανήκει στη Samsung.samsung 03
  9. Μερικοί από τους μεγαλύτερους ουρανοξύστες όπως ο Burj Khalifa, ο Taipei 101 και οι Petronas Towers έχουν κατασκευαστεί από τη Samsung.
    samsung 04
  10. Η Samsung δωρίζει 100 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο στο μη κερδοσκοπικό ιατρικό κέντρο της.
  11. Έχει πρωτιές σε πολλούς τομείς: πρώτο κινητό CDMA το 1996, πρώτη ψηφιακή τηλεόραση το 1998, πρώτο WatchPhone το 1999, πρώτο mp3 Phone το 1999.samsung 05
  12. Το 1/3 των smartphones που πωλούνται στον κόσμο είναι Samsung, ενώ κάθε λεπτό πωλούνται 100 τηλεοράσεις Samsung.

Έμπνευση για όλους

Η ιστορία της Samsung είναι πολύ ενθαρρυντική για όσους απογοητεύονται με την πρώτη δυσκολία. Πρόκειται για μια εταιρεία που ξεκίνησε από έναν άντρα που πωλούσε noodles στη Νότια Κορέα και σήμερα έχει καταλήξει να είναι μια τεράστια επιχείρηση, διάσημη σε όλο τον κόσμο. To success story είναι αδιαμφισβήτητο, αν και οι πρώτοι 40 υπάλληλοι του 1938 σίγουρα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν την παγκόσμια επιτυχία της Samsung.

samsung 06

Αλλά κι όλοι εμείς, που τώρα ξέρουμε το πραγματικό μέγεθος της εταιρείας και της ιστορίας της, ίσως κοιτάξουμε με άλλο μάτι το επόμενο Samsung smartphone που θα βρεθεί στα χέρια μας.

Μια σύντομη ματιά στο «σήμερα» της Samsung

Κάθε χρόνο, η Samsung παρουσιάζει νέα προϊόντα και βρίσκεται σε ανοιχτό ανταγωνισμό με τους «απέναντι», σε όλα τα επίπεδα.

Τα τελευταία νέα ήρθαν στο MWC 2016 του Φεβρουαρίου. Εκεί παρουσιάστηκε το Galaxy S7 και το S7 Edge, δυο από τις πιο αναμενόμενες συσκευές της χρονιάς που βρίσκονται, σήμερα, ήδη στην αγορά. Παράλληλα παρουσιάστηκε μια νέα κάμερα, η Gear 360, η οποία έχει το σχήμα σφαίρας και μπορεί να προβάλει τις φωτογραφίες και τα videos σε 360 μοίρες μέσω του Gear VR.

Όσον αφορά τις τηλεοράσεις, η Samsung παρουσίασε στο CES 2016 τη νέα σειρά SUHD με τον κυρτό σχεδιασμό και την Quantum dot οθόνη. Στις οικιακές συσκευές, εντυπωσίασε με το Family Hub, το ψυγείο που συνδέεται στο διαδίκτυο και αποτελεί το vocal point ενός ψηφιακού σπιτιού.

Και νέα smartwatches από την Samsung για το 2016: τα Gear S2 σε ροζ χρυσό και λευκόχρυσο, αλλά και ένα νέου τύπου tablet, το Galaxy TabPro S που «τρέχει» τα Windows 10.

Από mirelen.