Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να κατεβάσετε αρχεία στο iPhone

Πώς να κατεβάσετε αρχεία στο iPhone
ired.gr

Κάτι τόσο απλό, όπως το να αποθηκεύεις ένα έγγραφο με ένα κλικ στον υπολογιστή, δεν υπάρχει καν σαν επιλογή στο iPhone. Τι μπορούμε να κάνουμε;

Αν με προέτρεπαν να διαλέξω ποια είναι η πιο εύκολη διαδικασία σε έναν υπολογιστή, θα απαντούσα η λήψη και αποθήκευση εγγράφων στο σκληρό δίσκο. Αρκούν μερικά κλικ και το αρχείο αποθηκεύεται εκεί όπου εμείς έχουμε υποδείξει και, φυσικά, παραμένει εκεί μέχρι να το αναζητήσουμε.

Όταν όμως απέκτησα iPhone, κατάλαβα ότι στο iOS, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Η έλλειψη ενός συστήματος που αποθηκεύει τα αρχεία του χρήστη μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και κάτι τόσο απλό, όσο η λήψη ενός αρχείου να μετατραπεί σε... Γολγοθά. Η δυνατότητα αποθήκευσης αρχείων και εγγράφων δεν υπάρχει καν.

Για παράδειγμα, αν θέλετε να αποθηκεύσετε ένα νόμιμο mp3 ή mp4 που βρήκατε στο διαδίκτυο, δεν έχετε τη δυνατότητα να το «κατεβάσετε» στο iPhone αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σελιδοδείκτη ή να το προσθέσετε στη λίστα ανάγνωσης στο Safari. Για ένα PDF, μπορείτε να κάνετε τα ίδια, συν του ότι μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο iBooks. Αν όμως πρόκειται για ένα διαφορετικού τύπου αρχείο; Και γιατί δεν υπάρχει τρόπος αποθήκευσης απευθείας στο iPhone (όπως στις συσκευές Android);

Πώς μπορώ να «κατεβάσω» ένα αρχείο στο iPhone; Πού θα το κατεβάσω; Αυτές οι ερωτήσεις με είχαν απασχολήσει στο παρελθόν και ίσως έχουν προβληματίσει κάθε νέο χρήστη μιας συσκευής με λειτουργικό iOS. Για αυτό και στη συνέχεια, θα μοιραστώ μαζί σας κάποιες εύκολες λύσεις και επιλογές για downloading αρχείων και εγγράφων σε iPhone ή iPad.

Διαβάστε επίσης: «AnTuTu Benchmark: Ποιο είναι το κορυφαίο smartphone σε επιδόσεις;»

Πού αποθηκεύονται τα αρχεία σε ένα iPhone ή iPad;

download on iphone 01

Όπως αναφέρθηκε ήδη, δεν υπάρχει σύστημα αρχείων για το iOS στο οποίο να έχει πρόσβαση ο χρήστης. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία σε ένα προεπιλεγμένο φάκελο με την ονομασία Documents ή κάτι παρόμοιο. Η Apple, με την επέκταση των υπηρεσιών iCloud, αλλά και με το iCloud Drive, έχει δώσει μια μερική λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Η εταιρεία έχει επίσης δώσει το ελεύθερο και σε εφαρμογές τρίτων να λειτουργούν ως μέσα αποθήκευσης αρχείων. Το Dropbox είναι ίσως το πιο γνωστό όνομα στον χώρο των υπηρεσιών αποθήκευσης, συγχρονισμού και κοινής χρήσης εγγράφων και φωτογραφιών. Το Google Drive είναι επίσης μια δημοφιλής επιλογή.

Τα αρχεία που αποθηκεύονται σε τέτοιου είδους υπηρεσίες δεν θα βρίσκονται, φυσικά, στην συσκευή, αλλά στο «σύννεφο». Θα είναι όμως προσβάσιμα από τη συσκευή και σε ορισμένες περιπτώσεις θα υπάρχει και η δυνατότητα off-line πρόσβασης.

Ενώ η Apple επιτρέπει τη λήψη και αποθήκευση οποιουδήποτε τύπου αρχείου στο iCloud, δεν έχει ανοίξει διάπλατα το δρόμο και για τις υπηρεσίες τρίτων. Όμως, υπάρχει τρόπος και είμαστε εδώ για να σας τον δείξουμε.

Όποιο αρχείο κι αν θέλετε να κατεβάσετε (ή μάλλον να «ανεβάσετε» στο σύννεφο) μπορείτε να το κάνετε. Μπορείτε, για παράδειγμα, να κάνετε λήψη αρχείων PDF, Word, Excel, PowerPoint, .zip, .txt, .mp3, .m4a, .wav, .mov κ.α.

Πώς να «κατεβάσεις» αρχεία στο iPhone ή στο iPad;

download on iphone 02

Σε αυτό το κείμενο το παράδειγμα αφορά το Dropbox, αλλά η διαδικασία είναι η ίδια, ανεξάρτητα από την υπηρεσία που θα επιλέξετε. Τα screenshots είναι από ένα iPhone 5 αλλά οποιαδήποτε κι αν είναι η συσκευή iOS που χρησιμοποιείτε (iPhone, iPad, iPod Touch), τα βασικά βήματα δεν θα αλλάξουν.

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο Dropbox, θα πρέπει να εγγραφείτε. Η εγγραφή τόσο για το Dropbox όσο και για το Google Drive είναι δωρεάν.

Dropbox

Κατεβάστε το Dropbox στο κινητό σας από το App Store.

Με το Safari, ανοίξτε το αρχείο που θέλετε να «κατεβάσετε». Εγώ έχω επιλέξει ένα πασχαλινό template για μάσκα με λαγουδάκι.

download on iphone 03

Πατήστε το Share Button και επιλέξτε το Save to Dropbox. Αν δεν βλέπετε αυτή την επιλογή, κυλήστε τη λίστα μέχρι το τέλος και επιλέξτε Λοιπά. Από εκεί θα μπορέσετε να ενεργοποιήσετε το extension του Dropbox.

download on iphone 04

Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο internet για να σώσετε το αρχείο. Πατήστε Save ή επιλέξτε έναν άλλο φάκελο για αποθήκευση.

download on iphone 05

Αυτό ήταν. Το PDF βρίσκεται αποθηκευμένο στο Dropbox και είναι διαθέσιμο από οποιαδήποτε συσκευή είναι συνδεδεμένη στο internet: τον υπολογιστή, το iPhone, το iPad κ.α.

download on iphone 06

Πώς να κατεβάσετε αρχεία zip

Από προεπιλογή, το iPhone έχει προβλήματα με το άνοιγμα αρχείων zip, ειδικά αν το αρχείο περιλαμβάνει κάτι περισσότερο από ένα PDF. Με τον παρακάτω τρόπο, θα μπορέσετε να ανοίξετε ένα αρχείο zip στο iPhone και να κάνετε χρήση των αρχείων με μια δωρεάν εφαρμογή.

Θα χρειαστεί να κατεβάσετε το Zip Viewer και να έχετε μια σύνδεση στο internet. Μπορείτε βέβαια να κατεβάσετε το αρχείο zip και με το Dropbox (με τον ίδιο τρόπο που αναλύσαμε προηγουμένως), όμως με το Zip Viewer θα μπορέσετε να δείτε άμεσα ποια αρχεία βρίσκονται στο zip και θα έχετε τη δυνατότητα να τα κάνετε share. Αυτό θα σας διευκολύνει εξαιρετικά για zip files που λαμβάνετε μέσω email και δεν μπορείτε να ανοίξετε ενώ είστε εν κινήσει, παρά μόνο όταν θα έχετε πρόσβαση σε υπολογιστή.

Κατεβάστε το Zip Viewer. Το συγκεκριμένο app είναι δωρεάν και έχει διαφημίσεις. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμό και είναι εξαιρετικά εύχρηστο.

Ανοίξτε το Safari ή το email σας για να βρείτε το zip που θέλετε να κατεβάσετε.

download on iphone 07

Πατήστε στο αρχείο .zip και στη συνέχεια στο βελάκι πάνω δεξιά για να ανοίξουν οι επιλογές διαμοιρασμού.

download on iphone 08

Επιλέξτε το Αντιγραφή σε Zip Viewer. Αυτόματα το zip θα αποθηκευτεί στο Zip Viewer.

download on iphone 09

Από εκεί μπορείτε να το ανοίξετε και να δείτε το περιεχόμενό του αλλά και να το διαμοιράσετε.

download on iphone 10

Επίλογος

Όσο εύκολο κι αν είναι το downloading αρχείων με το Dropbox (ή το Google Drive αν το επιλέξετε) αλλά και το Zip Viewer, το να κατεβάζεις και να αποθηκεύεις αρχεία στο iPhone συνεχίζει να είναι μια ολόκληρη διαδικασία. Ίσως στο μέλλον η Apple να διευκολύνει την κατάσταση, αφήνοντας στον χρήστη να έχει πρόσβαση σε ένα μέρος του δίσκου του iPhone για να αποθηκεύει τα αρχεία όπως και τις φωτογραφίες.

Διαβάστε επίσης: «Κεραία Wi-Fi» - Συμβουλές βελτίωσης σήματος»

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status