iPhone SE: Άρον άρον αποσύρεται από τα ράφια των καταστημάτων

iPhone SE: Άρον άρον αποσύρεται από τα ράφια των καταστημάτων
ired.gr

Εάν είστε σε αναμονή αγοράς της νέας συσκευής iPhone SE, θα πρέπει να περιμένετε λίγο παραπάνω..

Η ώρα είναι 9.30 π.μ. στη Νέα Ζηλανδία και οι πρώτες παραγγελίες iPhone SE, ετοιμάζονται να παραδοθούν στους κατόχους τους. Το ίδιο ισχύει και για τους αγοραστές στην Αυστραλία, καθώς τα καταστήματα λιανικής Apple Store στη χώρα, τοποθετούν το προϊόν στα ράφια τους. Όμως σύντομα οι υπάλληλοι άρον άρον αναγκάστηκαν να τα μαζέψουν πάλι.

Μία ειδοποίηση από τα κεντρικά της εταιρείας στο Cupertino, σταμάτησε κάθε ενέργεια παγκοσμίως. Με μία λακωνική φράση το “Το προϊόν iPhone SE αποσύρεται από τα ράφια” η Angela Ahrendts, VP λιανικής, ενημέρωσε όλα τα καταστήματα και τους resellers να μην παραδοθεί ούτε μία συσκευή. Οι πρώτες αντιδράσεις των τεχνολογικών ιστοσελίδων εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο μόλις μαθεύτηκε η είδηση κι όλα δείχνουν πως η απόφαση ήταν καθαρά του CEO της εταιρείας Apple, Tim Cook.

aprill 01

Παράπονα έκαναν και οι εργαζόμενοι στα Apple Stores, που εδώ και τρεις ημέρες βλέπουν κουτιά iPhone και στον ύπνο τους.

Τελικά όπως φαίνεται κάθε κυκλοφορία ενός νέου iPhone δεν μπορεί παρά να συνοδευτεί από απρόοπτα και παράπονα. Λίγες ώρες από την παραλαβή των πρώτων προ-παραγγελιών iPhone SE και συγκεκριμένα της νέας απόχρωσης Rose Gold, αρκετοί χρήστες κάλεσαν το κέντρο υποστήριξης της Apple, για να εκδηλώσουν τα παράπονά τους και την πρόθεσή τους να επιστρέψουν τη συσκευή.

Διαβάστε επίσης: Αγορά iPhone: τιμές, επιδοτήσεις παρόχων και εγγύηση συσκευής. Τι συμφέρει καλύτερα;

Ο λόγος είναι πως το νέο iPhone SE “ξεβάφει”. Η απόχρωση Rose Gold μόλις έρθει σε επαφή με το φυσιολογικό PH του δέρματος 5.5, γίνεται σταδιακά σε απόχρωση Gold. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, φαίνεται πως υπήρχαν πολλά εξαρτήματα αδιάθετα της απόχρωσης Gold της έκδοσης iPhone 5s, και η εταιρεία χρησιμοποιώντας μια ειδική και επαναστατική μπογιά σε πιο σκούρα απόχρωση, τα μετέτρεψε σε Rose Gold. Δεν έφτανε όμως αυτό. Φήμες αναφέρουν κι άλλα προβλήματα μεταξύ αυτών:

aprill 02

To Ροζ iPhone SE, γίνεται αναπάντεχα Χρυσό και λερώνει τα χέρια!

  • Η συσκευή μέσα σε μία ώρα ζεσταίνεται τόσο πολύ, που είναι αδύνατο να την αγγίξεις. Η Apple συστήνει να χρησιμοποιούμε τη λειτουργία “Hey Siri”, μέχρι να υπάρξει λύση.
  • Εάν στο σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID, έχετε εισάγει παραπάνω από ένα δακτυλικό αποτύπωμα, για να εισέλθετε στο μενού, θα πρέπει να τοποθετήσετε με τη σειρά όλα τα δάχτυλα.
  • Έχει αναφερθεί πως κατά τη λήψη φωτογραφιών πανόραμα, εμφανίζεται γυναίκα στο παρασκήνιο, η ταυτότητα της οποίας παραμένει άγνωστη.
  • Κάποιες από τις συσκευές βρέθηκαν με δύο FaceTime κάμερες με αποτέλεσμα για να δείτε μία selfie φωτογραφία να χρειάζεστε 3D γυαλιά.
  • Η συσκευή πέφτει σε χειμερία νάρκη όταν τη θέσετε σε κατάσταση “Μην ενοχλείτε”. Το αποτέλεσμα να χρειάζεται επανεκκίνηση για να γίνει και πάλι λειτουργική αλλά μετά από 48 ώρες (για να ξεκουραστεί).

aprill 03

Το νέο iPhone SE ακολουθεί πιστά τις προδιαγραφές των FBI και NSA.

Ο CEO της εταιρείας, Tim Cook, πριν από λίγο προσκάλεσε εκτάκτως εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, προκειμένου να ενημερώσει για το θέμα.

Δήλωσε τα εξης:

“Το Surface Book ως προϊόν, προσπαθεί να συνδυάσει ταυτόχρονα ένα tablet με ένα Notebook, αλλά πραγματικά αυτό που πετυχαίνει είναι το απόλυτο τίποτα. Πρόκειται για παραπλανητικό προϊόν που σε σύγκριση με το νέο iPad Pro 9,7 και 12,9 ιντσών οι καταναλωτές δεν θα έχουν ανάγκη τους υπολογιστές. Χαρακτηριστικά δήλωσε πως και ο ίδιος χρησιμοποιεί κατά τις μετακινήσεις του ένα iPad Pro.”

Διαβάστε επίσης: Νight Shift iPhone: Οδηγός της λειτουργίας σε iOS 9.3

Oι δημοσιογράφοι σάστισαν καθώς οι δηλώσεις του έως εκείνη την ώρα, είχαν περιοριστεί μόνο σε μία επίθεση προς τη Microsoft και το Surface, ανταγωνιστικό προϊόν των νέων iPad Pro. Μάλιστα ο Rene της γνωστής τεχνολογικής ιστοσελίδας iMore, διστακτικά ρώτησε αν γνωρίζει o Tim Cook για το θέμα της απόσυρσης του νέου iPhone SE. Ο Tim μη έχοντας κάτι άλλο να αναφέρει κράτησε το σαγόνι σαν άλλος Steve Jobs και με ύφος σκεπτικό είπε:

“Είναι απαράδεκτο για μία μεγάλη εταιρεία σαν την Apple, να κυκλοφορεί στην αγορά αμφιβόλου ποιότητας συσκευές. Ποτέ στο παρελθόν, δεν είχε παρατηρηθεί παρόμοιο πρόβλημα. Όλες οι συσκευές ανεξαιρέτως ακολουθούν στάδια ποιοτικού ελέγχου πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά.

aprill 03

Καταγγέλλω σκοτεινούς κύκλους οι οποίοι προσπαθούν να αλλοιώσουν το Brand και να δυσφημίσουν την εταιρεία. Θα πρέπει η Apple να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα ούτως ώστε στις επόμενες ημέρες το προϊόν να αναρτηθεί και πάλι στα ράφια των καταστημάτων. Φυσικά θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους πελάτες της εταιρείας που πρώτοι ανέφεραν το πρόβλημα κι επιθυμούν να επιστρέψουν το προϊόν.”

Αφού απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των συντακτών οι οποίοι επεκτάθηκαν και στα προβλήματα που έφερε η τελευταία αναβάθμιση, αποχώρησε φανερά εκνευρισμένος από τη συνέντευξη τύπου.

Νομίζω πως αν έχετε φτάσει έως εδώ σας αξίζουν συγχαρητήρια. Καλή Πρωταπριλιά!

aprill 03