Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νight Shift iPhone: Οδηγός της λειτουργίας σε iOS 9.3

Νight Shift iPhone: Οδηγός της λειτουργίας σε iOS 9.3
ired.gr

Απλές οδηγίες ενεργοποίησης και χρήσης του νέου χαρακτηριστικού Night Shift mode. Εσείς το δοκιμάσατε;

Σκεφθήκαμε πως μερικοί χρήστες θα αναρωτιούνται πώς είναι δυνατό να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία Night Shift mode (night shift iPhone) στο λειτουργικό iOS 9.3. Σας παρουσιάζουμε το νέο χαρακτηριστικό με απλές οδηγίες.

Τι είναι η λειτουργία Night Shift και πώς την ενεργοποιώ;

Μία άκρως ενδιαφέρουσα προσθήκη εντοπίσαμε στις iOS συσκευές. Η τεχνολογία οθόνης με δυνατότητα μείωσης της έντασης του μπλε φωτός, έχει ανακαλυφθεί εδώ και καιρό στους υπολογιστές, η οποία μειώνει την καταπόνηση των ματιών. Δυστυχώς για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή f.lux απαιτείται Jailbreak της συσκευής, καθώς πρέπει να έχει δικαιώματα στο root, προκειμένου να ρυθμίσετε τους τόνους των χρωμάτων της οθόνης.

Τα ευχάριστα είναι πως η Apple έχει συμπεριλάβει τη λειτουργία από προεπιλογή πλέον σε όλες τις iOS συσκευές με την τελευταία αναβάθμιση του λειτουργικού iOS 9.3.

Διαβάστε επίσης: ΑdBlock iPhone, iOS Safari: Αποκλείστε τις διαφημίσεις (Video)

night shift 01

Νight shift iPhone: Τι είναι η λειτουργία Night Shift iOS 9.3;

Πριν προχωρήσουμε στη μέθοδο ενεργοποίησης και χρήσης της λειτουργίας Night Shift, πολύ πιθανό είναι να αναρωτιέστε τι είναι αυτή η λειτουργία. Δεν είστε οι μόνοι που αναρωτιέστε, καθώς είναι εύλογη αυτή η ερώτηση.

H Αpple μας εξηγεί πως η λειτουργία Night Shift iPhone, είναι σε θέση να αλλάξει αυτόματα τα χρώματα της οθόνης, σε ένα φάσμα θερμότερων χρωμάτων. Έχει επισημανθεί πως η παρακολούθηση των φωτεινών έντονων αποχρώσεων το βράδυ, επηρεάζει τον καρδιακό ρυθμό, καθιστώντας την έλευση του ύπνου δυσκολότερη.

Με λίγα λόγια το μπλε φως που υπάρχει σε όλες τις οθόνες αντικαθίσταται με αποχρώσεις κόκκινες, πράσινες και μπλε φάσματος (RGB). Το μπλε φως προκαλεί καταπόνηση των ματιών και κόπωση, ειδικά το βράδυ που όλα τα φώτα είναι πιο έντονα.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα η λειτουργία Night Shift iOS 9.3 θα μειώσει τη μπλε εκπομπή φωτός από την οθόνη της συσκευής σας, ώστε να είναι ευκολότερη η θέαση το βράδυ. Με ενεργοποιημένη τη λειτουργία το λευκό φως θα χαθεί από την οθόνη και θα αντικατασταθεί με μία κίτρινη απόχρωση.

Για να έχετε μια ξεκούραστη εικόνα το βράδυ, η ενεργοποίηση της λειτουργίας είναι ο μόνος τρόπος. Εάν επιθυμείτε όμως ακριβή αναπαράσταση των χρωμάτων, τότε θα πρέπει να απενεργοποιήσετε εκ νέου τη λειτουργία.

Night shift iPhone: Αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση

Για να είναι ορατή η επιλογή της λειτουργίας Night Shift mode, θα πρέπει να έχετε αναβαθμίσει τη συσκευή σας στην τελευταία έκδοση. Για να το επιτύχετε ακολουθήστε τη διαδρομή:

Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Βεβαιωθείτε πως διαθέτετε τον απαραίτητο χώρο την ενέργεια και το εφεδρικό αντίγραφο ασφαλείας, για να κάνετε εγκατάσταση της νέα αναβάθμισης. Μπορείτε να αναζητήσετε τον οδηγό μας για εγκατάσταση της αναβάθμισης στον παρακάτω σύνδεσμο.

night shift 02

Διαβάστε: iOS 9.3: Οδηγός Εγκατάστασης του νέου λογισμικού από την Apple

Νight shift iPhone: Ενεργοποίηση λειτουργίας

Σημείωση: Η λειτουργία Night Shift iOS 9.3, είναι διαθέσιμη για συσκευές iPhone 5s ή νεότερες, για iPad Pro, iPad Air ή νεότερες και για συσκευές iPad mini 2 ή νεότερες. Μόνο στο iPod 6ης γενιάς είναι διαθέσιμη.

Έχοντας μια iOS συσκευή στην έκδοση iOS 9.3, η αναβάθμιση είναι πολύ απλή. Ακολουθείτε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Οθόνη και φωτεινότητα > Night Shift > ενεργό.

night shift 03

Από εδώ είστε σε θέση να ορίσετε ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο κατάλληλα στις συνήθειές σας ή να χρησιμοποιήσετε το αυτοματοποιημένο πρόγραμμα που παρέχει το λειτουργικό, για παράδειγμα δύση του ηλίου έως την ανατολή.

Αρκετοί χρήστες έχουν αναφέρει πως δεν εμφανίζεται η τελευταία επιλογή. Η δυσλειτουργία αυτή οφείλεται στο γεγονός πως οι υπηρεσίες τοποθεσίας δεν μπορούν να εντοπίσουν τη ζώνη ώρας. Για να το διορθώσετε αρκεί να επισκεφθείτε την τοποθεσία Ρυθμίσεις > απόρρητο > Υπηρεσίες Τοποθεσίας > Υπηρεσίες συστήματος και να αναζητήσετε να θέσετε τη ρύθμιση ζώνης ώρας ως ενεργή.

Διαβάστε επίσης: Ηχογραφήστε φωνητικές σημειώσεις στο iPhone

Εναλλακτικά μπορείτε να ορίσετε χειροκίνητα τις ώρες έναρξης και λήξης της λειτουργίας Night Shift iPhone “έως αύριο” και να ρυθμίσετε την “ένταση” από το διαθέσιμο ρυθμιστικό.

Για γρήγορη ενεργοποίηση της λειτουργίας Night Shift mode η Apple φρόντισε την προσθήκη συντόμευσης στο Κέντρο έλεγχου. Μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση από οποιαδήποτε εφαρμογή είτε από την Οθόνη Αφετηρίας είτε από την Οθόνη Κλειδώματος, σύροντας το δάχτυλο στην οθόνη από το κάτω μέρος προς τα επάνω.

Στη συνέχεια αγγίξτε το κεντρικό εικονίδιο Night Shift. Σας προτείνουμε να ρυθμίσετε την ένταση θερμότητας των χρωμάτων, ώστε κάθε ημέρα - ανάλογα με το πρόγραμμα - να αλλάζει η ένταση στην οθόνη σας.

night shift 04

Νight shift iPhone: Χρήση της λειτουργίας Night Shift iOS 9.3

Σίγουρα θα μας ενδιέφερε να μάθουμε την εμπειρία σας εάν έχετε σκοπό να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Night Shift iOS 9.3. Στο ired αρκετοί συντάκτες έχουμε βρει το νέο χαρακτηριστικό, ιδιαίτερα έξυπνο και το χρησιμοποιούμε καθημερινά. Βέβαια οι περισσότεροι από εμάς το δοκιμάσαμε από τις πρώτες ημέρες που είχε κυκλοφορήσει η νέα iOS 9.3 beta. Το θεωρούμε ως ένα από τα καλύτερα νέα χαρακτηριστικά της πρόσφατης αναβάθμισης.

Εάν η άποψή σας διαφέρει από τη δική μας ή αντιμετωπίσατε οποιοδήποτε πρόβλημα με τη νέα λειτουργία Νight shift iPhone, παρακαλώ ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status