Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο iPhone SE: Όλες οι ανακοινώσεις από την εκδήλωση της Apple

Νέο iPhone SE: Όλες οι ανακοινώσεις από την εκδήλωση της Apple
ired.gr

Όλες οι ανακοινώσεις της εκδήλωσης: Το νέο iPhone SE, το νέο iPad και οι αναβαθμίσεις των λειτουργικών συστημάτων της Apple.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο Apple Event 2016 και συγκρίνοντας την εκδήλωση με την περσινή, δεν μπορούμε να πούμε πως μας εντυπωσίασε. Να θυμίσουμε πως σε ανάλογη εκδήλωση πέρυσι ανακοινώθηκε το λανσάρισμα της νέας συσκευής Apple Watch.

Το ενδιαφέρον των θεατών προκάλεσε κυρίως το νέο iPhone SE τεσσάρων ιντσών, η νέα έκδοση iPad 9,7 ιντσών, μια σειρά από νέα λουράκια για τη συσκευή Apple Watch και σημαντικές και μη αναβαθμίσεις των λειτουργικών iOS 9, tvOS και Mac OS X 10.11.4.

Apple Event - Νέο iPhone SE

apple event 2016 01

Το νέο iPhone SE είναι ίδιο με το iPhone 5s. Με την πίσω όψη και τα χρώματα του να θυμίζουν ελάχιστα iPhone 6s.

Πολλές διαφορετικές θήκες προστασίας και πρωτότυπα σχέδια τις προηγούμενες ημέρες είχαν προκαλέσει σύγχυση στους χρήστες, με κάποιες όπως φάνηκε σήμερα να ταιριάζουν απόλυτα με το νέο iPhone SE κι άλλες που έφερναν σε μικρογραφία του iPhone 6s να διαψεύδονται.

Διαβάστε επίσης: Σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση (ο εύκολος τρόπος)

Λόγω των μικτών φημών και της έλλειψης διαρροών, κανείς δεν γνώριζε εκ των προτέρων την εμφάνιση του νέου iPhone SE, παρότι οι φήμες της τελευταίας στιγμής συμφωνούσαν σε μία συσκευή σχεδόν πανομοιότυπη με το iPhone 5s.

Φυσικά το εσωτερικό ή καλύτερα το hardware τη συσκευής, σε τίποτα δεν θυμίζει iPhone 5s. Μία πλήρως αναβαθμισμένη συσκευή η οποία συμπεριλαμβάνει επεξεργαστή Α9, με υποστήριξη Live Photos. Παράλληλα ένας συνεπεξεργαστής M9 συγκεντρώνει πληροφορίες από τους βιομετρικούς αισθητήρες της συσκευής. Η λειτουργία “Hey Siri” τελικά είναι διαθέσιμη και στο νέο iPhone SE.

apple event 2016 02

Όπως γνωρίζαμε πριν το Apple Event 2016, η τεχνολογία οθόνης 3D Touch δεν έχει συμπεριληφθεί στη νέα συσκευή 4 ιντσών, παραμένοντας ως προνόμιο των συσκευών iPhone 6s και iPhone 6 Plus. Φυσικά δεν ισχύει το ίδιο για χαρακτηριστικά όπως Τouch ID και σύνδεση NFC για την υπηρεσία Apple Pay.

Άλλα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν είναι τεχνολογία Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11ac και VoLTE. Συμπεριλαμβάνει επίσης μία μπαταρία χωρητικότητας 1642mAh εμφανώς μεγαλύτερη της συσκευής iPhone 5s. To νέο iPhone SE, θα είναι διαθέσιμο σε αποχρώσεις Silver, Gold, Space Grey και Rose Gold. Οι τιμές για αυτή τη νέα entry-level συσκευή υπολογίστηκαν μεταξύ $499.

Νέο iPhone SE και iPad 9,7 ιντσών

apple event 2016 06

Η Apple δεν ανανέωσε τη συσκευή iPad των 9,7 ιντσών όπως μας είχε συνηθίσει το Φθινόπωρο, με την έλευση της συσκευής iPad Pro των 12,9 ιντσών και την αναβάθμιση της συσκευής iPad mini 4. Έτσι η εταιρεία “χρωστούσε” από ό,τι φαίνεται μια αναβάθμιση.

Παρότι οι δυο τελευταίες εκδόσεις τιτλοποιούνται ως “iPad Air” τελικά η Apple αποφάσισε να εγκαταλείψει την ονομασία αυτή. Η νέα συσκευή με την επωνυμία πλέον “iPad Pro” έρχεται να προσθέσει ένα νέο μέλος στη σειρά Pro, ακολουθώντας την ονοματοδοσία της σειρά MacBook, το οποίο διαθέτει μία σειρά από συσκευές με το ίδιο όνομα.

Διαβάστε επίσης: Μεταφορά επαφών από iPhone σε Android - Gmail

Η νέα συσκευή iPad υιοθέτησε πολλά χαρακτηριστικά από την υπάρχουσα έκδοση των 12,9 ιντσών. Ο σχεδιασμός είναι παρόμοιος με το iPad Air 2. Περιλαμβάνει όμως διάταξη 4 ηχείων, 2 στην κορυφή και δύο στη βάση της συσκευής.

Στη ουσία πρόκειται για μία συσκευή iPad Pro, σε μικρότερο μέγεθος. Από τη συσκευή δεν απουσιάζει η υποδοχή Smart Connector η οποία υποστηρίζει αξεσουάρ, όπως Smart Keyboard και σε συνεργασία με τις βελτιώσεις στην οθόνη παρέχει συμβατότητα με το Apple Pencil. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με νέο επεξεργαστή Α9X και αναβαθμισμένη 12 megapixels iSight κάμερα, όμοια με την κάμερα της συσκευής iPhone 6s.

Εδώ να σημειώσουμε πως το iPad Pro είναι η πρώτη συσκευή της σειράς που διαθέτει στην οπίσθια κάμερα με dual LED Flash.

Οι τιμές τις νέας συσκευής iPad Pro 9,7 ιντσών ξεκινούν από $599 για την έκδοση των 32 GB Wi-Fi only ενώ η ακριβότερη έκδοση θα είναι η συσκευή LTE με αποθηκευτικό χώρο 128 GB.

Apple Watch Bands (Λουράκια)

apple event 2016 04

Τελικά δεν είδαμε από την εταιρεία νέα έκδοση της συσκευής Apple Watch, όπως και περιμέναμε βέβαια. Όμως ανακοινώθηκαν νέα υπέροχα λουράκια και αποχρώσεις σε νέες Sport επιλογές, Μοντέρνα λουράκια για την δημοφιλή συσκευή Apple Watch. Ανακοινώθηκε η νέα επιλογή Space Black Milanese και λουράκια κατασκευασμένα από νάιλον.

 


 

Λειτουργικά συστήματα - Αναβαθμίσεις

Η Apple από τις αρχές του χρόνου έχει δώσει πολλές δοκιμαστικές εκδόσεις σε αναβαθμίσεις για όλα τα λειτουργικά της συστήματα όπως Mac, iOS, watchOS και για τη συσκευή Apple TV. Οι νέες εκδόσεις ειπώθηκε πως θα είναι διαθέσιμες σήμερα το βράδυ.

iOS 9.3

apple event 2016 03

Η νέα σημαντική αναβάθμιση της Apple του λειτουργικού iOS 9, εισάγει δύο σημαντικά νέα χαρακτηριστικά: τη λειτουργία Night Shift, μειώνοντας το μπλε χρώμα της οθόνης για καλύτερη ανάγνωση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Για τις συσκευές iPhone 6s και iPhone 6s Plus, πολλές εφαρμογές έχουν αναβαθμιστεί με νέες συντομεύσεις, απευθείας από την οθόνη αφετηρίας.

Συγκεκριμένα εφαρμογές όπως ο Καιρός, οι Ρυθμίσεις, η Πυξίδα, Υγεία, App Store και iTunes Store προσφέρουν νέες λειτουργίες κατά την ισχυρή πίεση του εικονίδιου της κάθε εφαρμογής. Για παράδειγμα η εφαρμογή “Ρυθμίσεις” προσφέρει, γρήγορη πρόσβαση στην εναλλαγή Bluetooth, Wi-Fi, καθώς και πρόσβαση στις ρυθμίσεις της μπαταρίας ενώ η εφαρμογή “App Store”, προσφέρει συντόμευση για την ενημέρωση όλων των εφαρμογών.

Άλλες εφαρμογές που έχουν ενημερωθεί και προσφέρουν πρόσθετα χαρακτηριστικά είναι οι εξής: Η εφαρμογή “Νέα” υποστηρίζει πλέον in-line video, προσφέρει καλύτερες συστάσεις και οριζόντια προβολή στις συσκευές iPhone. Η εφαρμογή “Υγεία” προσφέρει την ενότητα “Δραστηριότητα”, εφάμιλλη της συσκευής Apple Watch και η προεγκατεστημένη εφαρμογή “Σημειώσεις” δίνει τη δυνατότητα να προστατέψετε μεμονωμένες σημειώσεις από αδιάκριτα μάτια με συνθηματικό. Τέλος, νέα χαρακτηριστικά θα συναντήσουν και οι εκπαιδευτικοί.

Διαβάστε επίσης: iPhone 7: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

tvOS 9.2

apple event 2016 07

Η νέα έκδοση του λογισμικού έρχεται ενημερωμένη φέρνοντας μαζί της πολλά νέα χαρακτηριστικά, τα οποία έλειπαν από την τέταρτη γενιά της συσκευής Apple TV. Μπορείτε να συμπεριλάβετε στα νέα χαρακτηριστικά την υποστήριξη πληκτρολογίων Bluetooth και υπαγόρευσης και την εισαγωγή νέων μεθόδων εισαγωγής κειμένου, ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης.

Το ελέγξαμε κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: SanDisk iXpand: Μια εκπληκτική μονάδα αποθήκευσης USB για iPhone / iPad

Θα συναντήσετε επιπλέον υποστήριξη φακέλων στην οθόνη Αφετηρίας για την ομαδοποίηση και ταξινόμηση των εφαρμογών, όπως ακριβώς στις iOS συσκευές. Ακόμη η αναβάθμιση προσφέρει νέο περιβάλλον στο μενού πολυδιεργασιών.

Στην εφαρμογή “Φωτογραφίες” υπάρχει πλέον υποστήριξη iCloud Photo Library και Live Photos. Τέλος, αναβάθμιση έχει δεχθεί και το τηλεχειριστήριο της συσκευής Apple TV, το οποίο προσθέτει νέα βελτιωμένη απόδοση του αισθητήρα κίνησης και υποστήριξης έντασης του δέκτη.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της αναβάθμισης στο λειτουργικό tvOS 9.2, είναι η αναζήτηση μέσω της οικιακής βοηθού Siri για συγκεκριμένες εφαρμογές ή κατηγορίες εφαρμογών - για παράδειγμα Παιχνίδια. Το tvOS προσφέρει υποστήριξη MapKit έτσι ώστε οι developers να ενσωματώνουν χάρτες στις εφαρμογές τους. Τέλος η βοηθός Siri υποστηρίζει νέες γλώσσες στην τελευταία έκδοση.

Περιμέναμε ανανέωση των φορητών υπολογιστών της εταιρείας Apple σε αυτή την εκδήλωση, συμπεριλαμβανομένων των MacBook Retina, του MacBook Air και της σειράς MacBook Pro, αλλά δυστυχώς δεν τις είδαμε ούτε θα τις δούμε μέσα στο μήνα Μάρτιο.

Αναμένοντας τη σειρά επεξεργαστών Skylake που πιθανολογούμε πως θα εξοπλιστούν οι νέοι υπολογιστές Mac, υποθέτουμε την ανακοίνωσή τους κοντά στο Παγκόσμιο συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) τον ερχόμενο Ιούνιο.

Περιγράψαμε αναλυτικά όλες τις ανακοινώσεις της εκδήλωσης συμπεριλαμβανομένου του νέου iPhone SE. Εάν θέλετε να προσθέσετε ή απλά να σχολιάσετε την εκδήλωση μπορείτε να το πράξετε ελεύθερα στα σχόλια.

Από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status