Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως να βγάλετε τις διαφημίσεις από την Lock screen των Windows 10

Πως να βγάλετε τις διαφημίσεις από την Lock screen των Windows 10
ired.gr

Την επόμενη φορά που θα εκνευριστείτε με το Mac OS X, να το ευχαριστείτε τουλάχιστον που δε σας πετάει μια διαφήμιση της Lara Croft στη μούρη.

Η Microsoft άρχισε τελευταίως να «πετάει» διαφημιστικά στην οθόνη κλειδώματος των συσκευών με Windows 10, εκπλήσσοντας (δυσάρεστα) τους χρήστες τους, καθώς κάνει μάρκετινγκ με τα PC και τα tablet τους.

Μια διαφήμιση πλήρους οθόνης (δε μιλάμε για παραθυράκια εδώ) με το γνωστό παιχνίδι που έχει ως ηρωίδα τη Lara Croft, άρχισε να εμφανίζεται στις οθόνες κλειδώματος (lock screens) συσκευών με δωρεάν Windows 10 αυτή τη βδομάδα που πέρασε, προσκαλώντας τους να «Ανακαλύψουν το θρύλο μέσα τους». Οι χρήστες ενθαρρύνονται ενεργά να αγοράσουν το παιχνίδι «Rise of the Tomb Raider» από το Microsoft Windows Store.

lock screen ad windows 10

Δείτε ακόμη: Διαφημίσεις στα Windows 10

Κάποιοι άλλοι χρήστες παραπονέθηκαν στο Twitter τον περασμένο Ιανουάριο για διαφημίσεις της ταινίας «Minions», που επίσης εμφανίστηκαν στην οθόνη κλειδώματος των Windows συσκευών τους. Η διαφήμιση έδειχνε τους κεντρικούς χαρακτήρες της ταινίας, να κωπηλατούν σε μια βάρκα στον ποταμό East (Ανατολικό) της Ν. Υόρκης, με πάμπολλους συνδέσμους προς το Windows Store όπου μπορούσαν να την αγοράσουν.

Παρόλο που πολλοί χρήστες δεν το έχουν αντιληφθεί, τα «δωρεάν» Windows 10 της Microsoft, είναι ρυθμισμένα ώστε εξ’ ορισμού να δείχνουν διαφημίσεις στην κεντρική οθόνη κλειδώματος οποτεδήποτε η εταιρία λογισμικού του Redmond αποφασίσει ότι έτσι πρέπει.

lock screen ad windows 10 b

Ευτυχώς, για όσους έχουν «δωρεάν» Windows, υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης των διαφημιστικών με το να πάνε στις Ρυθμίσεις > Προσωποποίηση > Οθόνη Κλειδώματος (Settings > Personalization > Lock screen). Εκεί απλά απενεργοποιήστε τις διαφημίσεις με το να αφαιρέσετε το «τσεκ» από το κουτάκι με τίτλο «Λάβετε πληροφορίες, κόλπα και άλλα στην οθόνη κλειδώματος» ("Get fun facts, tips, tricks and more on your lock screen»).

Αν και η Microsoft μπορεί να χαρακτηρίσει τις διαφημίσεις στην οθόνη κλειδώματος ως «διασκεδαστικές», οι χρήστες εξέφρασαν online μια πολύ διαφορετική άποψη.

«@Microsoft - το λειτουργικό μου δεν είναι η πλατφόρμα διαφημίσεών σου», έγραψε στο Twitter ο χρήστης Kendall Miller τον Ιανουάριο.

Όπως ξέρουμε, τα Windows 10 παρουσιάστηκαν από το καλοκαίρι που μας πέρασε ως δωρεάν αναβάθμιση για όλους τους χρήστες με Windows 7 ή 8, 8.1. Το δόλωμα μιας δωρεάν αναβάθμισης βοήθησε στην προώθηση των Windows 10, με αποτέλεσμα την εγκατάστασή τους σε περισσότερα από 200 εκατομμύρια συσκευές συνολικά, μέχρι τώρα.

Από την άλλη, το Mac OS X της Apple δίνεται ως δωρεάν αναβάθμιση από το 2013 με την έκδοση του OS X 10.9 Mavericks. Και, παρόλο που έχει βραβευμένες πατέντες για διαφημίσεις εντός λειτουργικού, η κατασκευάστρια του Mac, δεν έχει ποτέ δείξει δημοσίως οποιαδήποτε τάση της να κάνει κάτι τέτοιο στα Mac των πελατών της.

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status