Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple magic trackpad Trick: Προεπισκόπηση ιστοσελίδας

Apple magic trackpad Trick: Προεπισκόπηση ιστοσελίδας
ired.gr

Με ένα κόλπο multitouch στο Apple magic trackpad μπορείτε να δείτε την προεπισκόπηση μιας ιστοσελίδας χωρίς να την επισκεφθείτε.

Σίγουρα σας έχει τύχει να διαβάζετε μια ιστοσελίδα όπου ξαφνικά εμφανίζεται ένας υπερσύνδεσμος που πρέπει να ανοίξετε, σε άλλη σελίδα συνήθως, για να δείτε το περιεχόμενό του. Κάτι τέτοιο είναι πολύ συνηθισμένο σε ιστοσελίδες του Web. Ευτυχώς για τους χρήστες του Mac που τυχαίνει να έχουν ένα magic trackpad ή έχουν MacBook (και άρα έχουν magic trackpad), η ζωή είναι ευκολότερη γιατί υπάρχει ένα κόλπο για να δουν τη σελίδα αυτή χωρίς να χρειάζεται να φύγουν από εκεί που βρίσκονται.

 

 

Για να το επιτύχετε αυτό χρειάζεστε ένα Mac με μια σύγχρονη έκδοση του Safari, και άρα σύγχρονη έκδοση του OS X, κι ένα multitouch trackpad, αν έχετε iMac ή Macmini ή Mac Pro. Εννοείται ότι τα Macbook έχουν trackpad ενσωματωμένο.

apple magic trackpad 01

Πώς γίνεται

  • Ανοίξτε το Safari στο OS X και πηγαίνετε σε μια ιστοσελίδα που έχει συνδέσμους όπως για παράδειγμα το blog της ired.gr
  • Πηγαίνετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από ένα σύνδεσμο που θέλετε να δείτε χωρίς να πατήσετε όμως πάνω του.
  • Κάνετε ένα ελαφρό tap με τα τρία δάχτυλά μαζί πάνω στο σύνδεσμο. Θα δείτε να ανοίγει ένα παράθυρο προεπισκόπησης στο πλάι δείχνοντας το περιεχόμενο του εν λόγω συνδέσμου (όπως δείχνει η παραπάνω εικόνα).

Εννοείται ότι θα πρέπει να περιμένετε λίγο για να φορτωθεί η σελίδα του συγκεκριμένου συνδέσμου στο παράθυρο της προεπισκόπησης.

Δεν είναι ένα ωραίο Apple magic trackpad trick; Είναι πολύ χρήσιμο για να μπορούμε να δούμε στα γρήγορα τι περιέχει ένας σύνδεσμος που εμπεριέχεται σε μια σελίδα χωρίς να χρειάζεται να φύγουμε από αυτήν που βρισκόμαστε. Αυτά όμως μόνο στο Safari του Mac OS X. Δείτε και το animated GIF παρακάτω που το δείχνει εν κινήσει.

apple magic trackpad 02

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status