Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάθε φορά που γεννιέται ένα μωρό, η Apple πουλάει δύο iPhones.

Κάθε φορά που γεννιέται ένα μωρό, η Apple πουλάει δύο iPhones.
ired.gr

«Καλορίζικο!» Ποιο; Το μωρό ή το iPhone;

Πριν από τέσσερα χρόνια, η Apple έκανε ρεκόρ, πουλώντας ανά ημέρα περισσότερα iPhones από όσα μωρά γεννιούνταν. Τώρα, τέσσερα χρόνια αργότερα, δεδομένου ότι οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί αρκετά σημαντικά από τότε, σε πόσα μωρά αντιστοιχούν οι πωλήσεις του iPhone;

Από ό,τι φαίνεται, η Apple πουλάει σχεδόν δύο iPhones για κάθε μωρό που γεννιέται.

Αν είστε καλοί στα μαθηματικά και σας αρέσουν αυτού του είδους οι λεπτομέρειες, πάρτε χαρτί και μολύβι ή ένα κομπιουτεράκι και ξεκινήστε τους υπολογισμούς.

Η Apple πούλησε συνολικά 231,4 εκατομμύρια iPhone το 2015. Αν διαιρέσετε αυτόν τον αριθμό με τις 365 ημέρες του χρόνου, το αποτέλεσμα, 633.963, είναι το πόσα iPhones πωλούνται κάθε ημέρα.

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι κάθε ημέρα, σε όλο τον κόσμο, γεννιούνται 360.000 μωρά. Έτσι, από τεχνική άποψη, σε κάθε μωρό αντιστοιχούν 1,76 iPhones.

Διαβάστε επίσης: «Η εφαρμογή που μειώνει κατά 50% το κλάμα του μωρού σας»

Όμως οι υπολογισμοί δεν τελειώνουν εκεί. Αν λάβουμε υπόψη τις πωλήσεις του τελευταίου τετραμήνου, τότε, ίσως, στην πραγματικότητα, η Apple πουλάει περισσότερα από δύο iPhones ανά μωρό!

iphone baby 01

Η Apple πούλησε 74,8 εκατομμύρια iPhones το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2016 (τέταρτο τρίμηνο του ’15). Αν ένα μέσο τρίμηνο έχει περίπου 91 ημέρες, η Apple πουλάει 821.978 iPhones την ημέρα. Αν ο αριθμός των γεννήσεων παραμένει ο ίδιος, τότε σε κάθε μωρό αντιστοιχούν περισσότερα από δύο iPhones, 2,28 για την ακρίβεια.

Αν και οι γενικότερες προβλέψεις για το 2016 είναι απογοητευτικές, παραμένει εντυπωσιακό και αν μη τι άλλο αστείο να σκέφτεται κανείς ένα νεογέννητο με ένα iPhone στο κάθε χέρι.

Διαβάστε επίσης: «Πτώση στις πωλήσεις της Apple το 2016 προβλέπουν οι ειδικοί»

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status