Έρχεται η Siri στο Mac OS X

Έρχεται η Siri στο Mac OS X
ired.gr

Με τη Siri στο Mac OS X αρχίζει το Mac να γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον.

Ενώ η Siri στο iOS των iPhone / iPad / iPod έχει βελτιωθεί δραματικά στο πέρασμα των τελευταίων χρόνων - και έχει ενσωματωθεί και στο watchOS του Apple watch και το tvOS της Apple TV - έχει παραδόξως μείνει απούσα από το OS X των Mac, κάτι πολύ περίεργο από πλευράς Apple, δεδομένου ότι η εταιρία δεν έχει δείξει κάποια αδυναμία στην ενσωμάτωσή της στις υπόλοιπες συσκευές της. Με την επόμενη έκδοση του Mac OS X όμως, θα δούμε επιτέλους τη Siri να είναι παρούσα σε όλη πια τη γκάμα των συσκευών της Apple.

Σύμφωνα με μια νέα είδηση από το 9to5Mac, η Siri αναφέρεται σαν μια από τις κύριες νέες δυνατότητες του επερχόμενου, αργότερα φέτος, OS X 10.12. Η αναφορά λέει επίσης ότι, όχι μόνο δεν ήταν μια παραμελημένη λειτουργία, αλλά δοκιμάζεται εδώ και τρία χρόνια προκειμένου να ενσωματωθεί στο λειτουργικό της Apple με το σωστό τρόπο.

Όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας της, θα υπάρχει ένα εικονίδιο της Siri στη γραμμή των μενού που θα ενεργοποιεί τη Siri. Ακόμη περισσότερο, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν συντομεύσεις πληκτρολογίου που θα φτιάχνουν οι ίδιοι για τη χρήση της Siri. Κι ακόμη, τα Mac που θα είναι συνδεδεμένα σε ρεύμα, θα μπορούν να χρησιμοποιούν το γνωστό “Hey Siri”, για να ενεργοποιούν το μηχάνημα κατά τον αντίστοιχο τρόπο που γίνεται στα νέα iPhones.

Δείτε ακόμη: Οδηγός Siri: Εντολές και άλλα κόλπα

Όταν ένας χρήστης πατάει το πλήκτρο «Siri», θα εμφανίζεται ένα σκούρο διαφανές interface το πάνω δεξιό τμήμα της οθόνης. Αυτό το interface θα έχει χρωματιστές-κυματιστές γραμμές - παρόμοια με το iOS - που θα υποδηλώνουν ότι έχει ενεργοποιηθεί το σύστημα αναγνώρισης φωνής και ομιλίας του Mac. Ωστόσο, η σχεδίαση του interface δεν είναι τελική και ακόμη υπόκειται σε δοκιμές, που μπορεί να επιφέρουν αλλαγές πριν την τελική μορφή του, που θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι.

siri mac 01

Δεδομένου ότι το iPhone είναι το επίκεντρο προσοχής της Apple τα τελευταία χρόνια, είναι ευχάριστο να βλέπουμε ότι και η γραμμή παραγωγής των Mac δέχεται κάποιες ενδιαφέρουσες βελτιώσεις και αλλαγές. Και ενώ η Apple έχει κάνει σημαντικές προσθήκες και βελτιώσεις στο OS X τα τελευταία χρόνια, έχει περάσει καιρός από τότε που μια αναβάθμισή του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «συναρπαστική». Στα σίγουρα οι εκδόσεις του OS X, Yosemite και El Capitan ήταν πολύ καλές και σταθερές, δεν δημιούργησαν ωστόσο κάποιον ενθουσιασμό όσον αφορά τις νέες λειτουργίες τους που προστέθηκαν.

Η είδηση ότι το Mac αποκτά την υποστήριξη της Siri, σημαίνει παραπέρα ότι η Apple άρχισε επιτέλους να αφιερώνει χρόνο και πόρους στη γραμμή παραγωγής των Mac, που θα την κάνουν πολύ περισσότερο ελκυστική - δεδομένου μάλιστα ότι τα Windows ήδη έχουν την Cortana.

Δείτε ακόμη: Η ψηφιακή βοηθός της Microsoft, Cortana, στο iOS-Android

Και ενώ οι ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές λειτουργίες είναι καλές, είναι ακόμη σημαντικότερο το σωστό λογισμικό, που θα κάνει την ορθή χρήση όλων αυτών των δυνατοτήτων και θα εκμεταλλεύεται πραγματικά όλη αυτή την επεξεργαστική ισχύ των νέων μηχανημάτων.

από Elichord