Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι κρύβουν τα εννέα λεπτά του snooze στο iPhone;

Τι κρύβουν τα εννέα λεπτά του snooze στο iPhone;
ired.gr

 Γιατί το ξυπνητήρι του iPhone μας χαρίζει εννέα λεπτά για χουζούρεμα πριν ξαναχτυπήσει; Και αν θέλουμε, μπορούμε να το αλλάξουμε;

Το iPhone, καθημερινά, αντικαθιστά μια σειρά από συσκευές και το ξυπνητήρι είναι ένα από αυτά. Μάλιστα, αν δεν υπήρχε η αναβολή στο ξυπνητήρι του iPhone, οι περισσότεροι άνθρωποι, πιθανότατα, δεν θα ήταν ποτέ στην ώρα τους στη δουλειά. Όμως γιατί είναι ρυθμισμένη στα εννέα λεπτά από προεπιλογή; Δεν θα ήταν πιο λογικό να είναι π.χ. στα πέντε ή στα δέκα λεπτά;

Η εξήγηση έχει λογική και συναίσθημα.

Στην πραγματικότητα, η Apple έχει ορίσει τη ρύθμιση της αναβολής στα εννέα λεπτά ως έναν φόρο τιμής στην παλιά εποχή των αναλογικών ρολογιών.
Πριν την ψηφιακή εποχή, τα αναλογικά ρολόγια είχαν τη δική τους δυνατότητα αναβολής του ξυπνητηριού. Μπορεί να φαίνεται απλό σήμερα που όλα είναι ψηφιακά: το ξυπνητήρι χτυπάει, ο χρήστης πατάει αναβολή, το ξυπνητήρι ξαναχτυπάει λίγο αργότερα ή εννέα λεπτά αργότερα αν πρόκειται για iPhone.

Όμως, στην αναλογική εποχή, η διαδικασία του «snooze» ήταν αρκετά περίπλοκη αφού το αντίστοιχο κουμπί θα έπρεπε να συνδέεται με το μέρος του ρολογιού που συνδέονται τα λεπτά.

iphone alarm snooze 01

Ο πιο άμεσος τρόπος για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο και να δώσει στους ανθρώπους το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα αναβολής ήταν να οριστεί για εννέα λεπτά. Έτσι, όλοι οι κατασκευαστές αναλογικών ρολογιών όριζαν την αναβολή στα εννέα λεπτά, ούτε λιγότερα, ούτε περισσότερα.
Η Apple, που, ως γνωστόν, αγαπάει τις λεπτομέρειες, δεν θα μπορούσε να αγνοήσει μια συνήθεια χρόνων.

Διαβάστε επίσης: «Κινητό-ξυπνητήρι! Πόσο κακή συνήθεια είναι;»

Υπάρχει δυνατότητα παραμετροποίησης των εννέα λεπτών;

Τι μπορείτε να κάνετε όμως αν δεν θέλετε τα εννέα λεπτά της αναβολής; Αν θέλετε περισσότερα ή λιγότερα; Εκ πρώτης όψεως δεν υπάρχει καμία πιθανή λύση στο θέμα, εκτός κι αν επιλέξετε να κατεβάσετε μια εφαρμογή ξυπνητηριού τρίτου κατασκευαστή.

Η μόνη δυνατότητα είναι η απενεργοποίηση της αναβολής, έτσι ώστε το ξυπνητήρι να χτυπάει μόνο μια φορά και να σταματάει. Κάπου εκεί όμως κρύβεται και η λύση.

Βήμα πρώτο

iphone alarm snooze 02

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρολόι και επιλέξτε Ειδοποίηση από το κάτω μέρος της εφαρμογής.

Βήμα δεύτερο

iphone alarm snooze 03

Πατήστε «Αλλαγές» και απενεργοποιήστε την αναβολή στο ξυπνητήρι που χρησιμοποιείτε κάθε πρωί.

Βήμα τρίτο

iphone alarm snooze 05

Πατήστε το σύμβολο της πρόσθεσης και προσθέστε μια νέα αφύπνιση σε μια κοντινή ώρα με την προηγούμενη. Επαναλάβετε τη διαδικασία όσες φορές θέλετε, δημιουργώντας χρονικά διαστήματα προσαρμοσμένα στις δικές σας ανάγκες.

Θυμηθείτε να απενεργοποιείτε κάθε φορά την αναβολή και να ρυθμίζετε την επανάληψη (π.χ. καθημερινά ή μόνο κάθε Δευτέρα).

Διαβάστε επίσης: «Δυναμώστε την ένταση του ήχου αφύπνισης του iPhone»

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status