Φτιάξτε τις φωτογραφίες σας στο Internet

Φτιάξτε τις φωτογραφίες σας στο Internet
ired.gr

Μια ιστοσελίδα με εφέ και φίλτρα που σας απαλλάσσει από τη χρήση ειδικού προγράμματος για να φτιάξετε τις φωτογραφίες σας.

Πολλοί άνθρωποι που είναι καινούριοι στον κόσμο της ψηφιακής φωτογραφίας, όταν ακούνε τον όρο «επεξεργασία φωτογραφίας» (ή photo editing), σκέφτονται κάποιον ειδικευμένο γραφίστα που, με ένα εξίσου ειδικευμένο πρόγραμμα όπως το Adobe Photoshop, κάνει τα «μαγικά» του και φτιάχνει φωτογραφίες προσθέτοντας ειδικά εφέ, φίλτρα κλπ, και παράγοντας έτσι ψηφιακά αριστουργήματα.

Και αυτό ήταν αλήθεια μέχρι «χτες» και εξακολουθεί να είναι αλήθεια εν μέρη και «σήμερα». Όμως, όπως γνωρίζουμε, με την επέλαση των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών και - ακόμη περισσότερο - των κινητών, έχουν πια κυκλοφορήσει ένα σωρό προγράμματα για τον άπειρο χρήστη, που είναι άσχετος με τα κόλπα των προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας, ώστε να μπορεί πια ο καθένας να κάνει αλλαγές στις φωτογραφίες του προς το καλύτερο.

online photo editor 01

Δείτε ακόμη: 5 καταπληκτικές εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών που μας ενθουσίασαν 

Αλλά, περιμένετε, υπάρχει και καλύτερο ακόμη. Δε θέλετε να μπλέξετε με προγράμματα επεξεργασίας εικόνας όσο απλά κι αν είναι; Δεν ξέρετε ποιο απ’ όλα να κατεβάσετε και ποιο κάνει για σας; Υπάρχει λοιπόν μια ιστοσελίδα που είναι για τον καθένα, από απλό χρήστη μέχρι και προχωρημένο, και που μας δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσουμε τις φωτογραφίες μας, να τις επεξεργαστούμε με τα πολύ ωραία και απλά στο χειρισμό φίλτρα και εφέ που παρέχει και να τις αποθηκεύσουμε και πάλι στον υπολογιστή ή το κινητό μας.

Γι’ αυτό το σκοπό λοιπόν, θα πάμε στη διεύθυνση ANYMAKING.COM και θα διασκεδάσουμε κάνοντας αυτό ακριβώς: θα επεξεργαστούμε τις φωτογραφίες μας εύκολα, απλά και γρήγορα. Χωρίς φασαρίες, χωρίς επιπλέον λογισμικό και, το κυριότερο, χωρίς να χρειαζόμαστε εξειδικευμένες γνώσεις.

online photo editor 02

Θα κάνουμε μια μικρή περιήγηση στον ιστότοπο για να σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιήσετε τα εφέ και να μετατρέψετε τις φωτογραφίες σας σε ψηφιακά αριστουργήματα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι φαντασία, όρεξη για πειραματισμό και λίγες καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Δείτε ακόμη: Εφαρμογή "Φωτογραφίες" για Mac 

Χρησιμοποιώντας το ANYMAKING.COM

Πατήστε στον παραπάνω σύνδεσμο για να μεταφερθείτε άμεσα στην ιστοσελίδα.Επιλέξτε ένα από τα παρεχόμενα 25 εφέ που θα δείτε.

online photo editor 03

Πατήστε το «Upload Photo» και επιλέξτε τη φωτογραφία που θέλετε να επεξεργαστείτε από τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών του υπολογιστή ή του κινητού σας.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (ανάλογα και από το μέγεθος της φωτογραφίας) η φωτό θα έχει ανέβει στην ιστοσελίδα και το εφέ που είχατε επιλέξει, θα έχει εφαρμοστεί επάνω της.

Τα περισσότερα εφέ μπορούν να ρυθμιστούν από την μπάρα που υπάρχει από κάτω.Όταν είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα πατήστε το «Save Photo».

Αν θέλετε να επεξεργαστείτε άλλη φωτογραφία επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.Εννοείται ότι μπορείτε να ξανα-ανεβάσετε την ήδη επεξεργασμένη φωτογραφία σας και να τις επιβάλλετε κάποιο άλλο επιπλέον εφέ.Μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε όσο θέλετε. Άλλωστε … τζάμπα είναι.

Δείτε πιο κάτω μερικά παραδείγματα.

Δείτε ακόμη: Διορθώστε τις selfies και τα πορτρέτα σας στο iPhone 

online photo editor 04

από Elichord