Η διπλή κάμερα του iPhone 7 γίνεται πραγματικότητα.

Η διπλή κάμερα του iPhone 7 γίνεται πραγματικότητα.
ired.gr

Δείτε πώς λειτουργεί το σύστημα διπλής κάμερας.

Τον περσινό Ιανουάριο, πολύ πριν εμφανιστούν τα iPhone 6s και 6s Plus, οι φήμες έδιναν κι έπαιρναν σχετικά με την διπλή κάμερα των νέων iPhone που θα μπορούσε να έχει αληθινό οπτικό ζουμ, βελτιωμένη ευαισθησία σε χαμηλό φωτισμό και τη δυνατότητα να συλλαμβάνει πραγματικές εικόνες HDR.

Τον περασμένο Απρίλιο, οι φήμες αναζωπυρώθηκαν, καθώς η Apple αγόρασε την Ισραηλινή εταιρία LinX Imaging, που ειδικεύεται στην τεχνολογία των καμερών για κινητά. Αν και τα μοντέλα 6s και 6s Plus δεν ενσωμάτωσαν τελικά την τεχνολογία διπλής κάμερας, αυτό δεν εμπόδισε τις φήμες να επανεμφανιστούν και πάλι τον άλλο μήνα.

Δείτε ακόμη: iPhone 7 Plus dual camera, μια φήμη που θέλουμε πολύ να επαληθευτεί! 

dual camera iphone 02

Ο διάσημος αναλυτής της KGI Securities, Ming-Chi Kuo, προέβλεψε ότι το επερχόμενο iPhone 7 Plus θα δει τελικά την ολοκλήρωση του πρότζεκτ διπλής κάμερας στο «σασί» του. Μερικές εβδομάδες αργότερα, το DigiTimes ανέφερε ότι το σύστημα διπλής κάμερας είναι σε κατάσταση τελικών δοκιμών, δίνοντας δείγματα από διάφορους προμηθευτές σε Ιαπωνία και Κίνα.

Όλα αυτά λοιπόν είναι πολύ ενδιαφέροντα για τους χρήστες και κατόχους iPhone, αλλά τελικά τι είναι ένα σύστημα διπλής κάμερας, πώς λειτουργεί και τι κάνει; Ένα πρόσφατο βίντεο από τη CNET έριξε φως στην τεχνολογία αυτή που αναπτύχθηκε από την επίσης Ισραηλινή Corephotonics, που - εδώ είναι η ειρωνεία - είναι ανταγωνίστρια της LinX Imaging. Το βίντεο δείχνει πώς λειτουργεί η τεχνολογία διπλής κάμερας και γιατί είναι πολύ ανώτερο από οποιοδήποτε άλλο σύστημα κάμερας που υπάρχει σε κινητά μέχρι σήμερα.

Δείτε το βίντεο:

Το βίντεο δείχνει ένα εκπληκτικά μικρό σε μέγεθος σύστημα διπλής κάμερας που ανέπτυξε η Corephotonics. Σύμφωνα με το βίντεο, και οι δύο κάμερες δέχονται το φως από το αντικείμενο που εστιάζουν και μετά, μέσω ενός πολύπλοκου αλγορίθμου, συνδυάζουν τις δύο φωτογραφίες σε μία, με αυξημένη καθαρότητα και ευκρίνεια. Το σύστημα διπλού φακού μπορεί να επιτύχει αληθινή μεγέθυνση θέματος (ζουμ), σε ένα κινητό που δεν υπάρχουν κινούμενα στοιχεία στο φακό του.

Δείτε ακόμη: iPhone 7 Plus |Άρχισαν οι δοκιμές διπλής κάμερας;

Το βίντεο συνεχίζει την επίδειξη συγκρίνοντας το οπτικό ζουμ από το σύστημα διπλού φακού με το ψηφιακό ζουμ που παράγει ο μονός φακός μιας κλασικής κάμερας κινητού. Η διαφορά είναι παραπάνω από εμφανής - ο διπλός φακός επιτυγχάνει καταπληκτική ευκρίνεια εν συγκρίσει με τον μονό φακό που κάνει ζουμ μέσω λογισμικού.

Στη CNET έκαναν μετά ένα παρόμοιο τεστ με μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από το σύστημα διπλής κάμερας πρώτα, και μετά από την κάμερα του iPhone 6s. Τα αποτελέσματα ήταν ξεκάθαρα υπέρ της διπλής κάμερας που ήταν κατά πολύ ανώτερα. Το βίντεο τελειώνει δείχνοντάς μας το σύστημα οπτικής σταθεροποίησης της διπλής κάμερας που είναι επίσης κατά πολύ ανώτερο αυτού της μονής.

dual camera iphone 03

από Elichord