Μητέρα βρίσκει την κόρη της, που ήταν θύμα απαγωγής, μέσω του “Find My iPhone”

Μητέρα βρίσκει την κόρη της, που ήταν θύμα απαγωγής, μέσω του “Find My iPhone”
ired.gr

Το “Find My iPhone” αποδεικνύεται σωτήριο για νεαρή κοπέλα που είχε απαχθεί.

Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για τη λειτουργία «Εύρεση του iPhone μου» (Find My iPhone) που μας δίνει τη δυνατότητα να βρούμε το iPhone μας αν το έχουμε ξεχάσει, χάσει ή μας το έχουν κλέψει. Το «Find My iPhone» χρησιμοποιεί τα δίκτυα που υπάρχουν κοντά του - ασύρματα ή και τηλεφωνικά - για να δώσει στίγμα της τελευταίας θέσης της συσκευής.

Κι ενώ έχουν ακουστεί κατά καιρούς ιστορίες για τις «επιτυχίες» της εν λόγω λειτουργίας, όπου κάποιος έχασε ή του έκλεψαν τη συσκευή του και χάρις στη λειτουργία «Find My iPhone» μπόρεσε να την εντοπίσει ξανά, η παρακάτω ιστορία σίγουρα διαφέρει και, ακόμη πιο σίγουρα, αποτελεί μάλλον παγκόσμια πρωτιά.

Στο περιστατικό αυτό λοιπόν, όπως αναφέρθηκε από το NBC News, μια μητέρα από την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ χρησιμοποίησε το λογισμικό παρακολούθησης τοποθεσίας της Apple για να εντοπίσει την απαχθείσα κόρη της που είχε αρπαγεί και μεταφερθεί πάνω από 240 χιλιόμετρα μακριά.

Σε μια δήλωση που έγινε από την Πολιτειακή Αστυνομία της Πενσυλβάνια, «η μητέρα είπε ότι ελάμβανε μηνύματα κειμένου από την κόρη της που της ζητούσε βοήθεια. Η μητέρα μπόρεσε να εντοπίσει την τοποθεσία που βρισκόταν η κόρη της, ενεργοποιώντας το iCloud και την εφαρμογή Find My iPhone».

Δείτε ακόμη: Εύρεση iPhone: Απλές Οδηγίες χρήσης και διαμόρφωσης

Όπως αποδείχθηκε, το θύμα είχε απαχθεί από έναν πρώην φίλο της ο οποίος, όπως ανακαλύφθηκε αργότερα, την είχε πιάσει δια της βίας, την είχε φιμώσει με ταινία και της είχε επίσης ακινητοποιήσει τα χέρια με ταινία. Μετά από αυτό, ο απαγωγέας την έριξε στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και την πήρε μακριά από εκεί που έμενε.

Για καλή της τύχη, ο πρώην φίλος ήταν αρκετά χαζός για να ξεχάσει να της πάρει και το iPhone της. Η κοπέλα, με κάποιο τρόπο, κατόρθωσε να ελευθερωθεί μέσα στη «φυλακή» της και αμέσως άρχισε να στέλνει μηνύματα στη μητέρα της ζητώντας βοήθεια.

Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη. Η μητέρα εντόπισε την κόρη της μέσω του “Find My iPhone” και ειδοποίησε την Πολιτειακή Αστυνομία. Ο «πρώην» συνελήφθη μετά από λίγο και μεταφέρθηκε στο τμήμα για τα «περαιτέρω». Ήδη κατηγορείται για απαγωγή και του έχει απαγγελθεί ένα πρόστιμο της τάξεως των 150.000$.

Όσο για τη μητέρα και την κόρη, μετά την περιπέτειά τους, βλέπω να γίνονται φανατικές υποστηρίκτριες της Apple.

Δείτε ακόμη: Γιατί δε λειτουργεί το “Find my iPhone”;

από Elichord