Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξομοιωτής Ν64, PS1 και GBA για iPhone χωρίς jailbreak

Εξομοιωτής Ν64, PS1 και GBA για iPhone χωρίς jailbreak
ired.gr

Μια εφαρμογή που μας επιτρέπει να παίζουμε παιχνίδια για Nintendo 64, Playstation 1 & GameBoy Advanced στο iPhone.

Η εξομοίωση περιβάλλοντος για παιχνίδια φορητών κονσολών όπως το GameBoy, ήταν πάντα ένας από τους κύριους λόγους που πολλοί κατέφευγαν στο jailbreak του iPhone. Όμως η παρουσίαση της εφαρμογής NewGamepad μπορεί να κάνει τη διαφορά και να φέρει μια καινούρια εποχή στην εξομοίωση κονσολών για το iPhone.

Αντίθετα με τους άλλους εξομοιωτές (emulators), το NewGamepad είναι δωρεάν, δε χρειάζεται jailbreak και είναι ένας από τους πρώτους εξομοιωτές που υποστηρίζουν το Nintendo 64 και το Playstation 1!

Αν λοιπόν θέλετε να το δοκιμάσετε εσείς οι ίδιοι, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε με τον browser του iPhone σας την ιστοσελίδα του emulator, να πατήσετε πάνω στο εικονίδιο του gamepad που υπάρχει πιο κάτω στη σελίδα, να πατήσετε το Install στο αναδυόμενο παράθυρο που θα εμφανιστεί και να το εγκαταστήσετε.

Δείτε ακόμη: Νέα υπηρεσία Viber Games

Αφού εγκατασταθεί, θα πάτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Προφίλ > και εκεί να βρείτε το προφίλ της εφαρμογής και να πατήσετε το Trust (Έμπιστη), για να επιτρέπετε να τρέξει στο iPhone σας, επειδή δεν είναι από το App Store. Σε κάποιες περιπτώσεις η εφαρμογή δε θα μπορέσει να εγκατασταθεί στη συσκευή σας καθόλου. Αν σας βγάλει το μήνυμα: «Αυτή η εφαρμογή δεν μπορεί να εγκατασταθεί - Νέα δοκιμή» ή κάτι παρόμοιο, τότε πρέπει να βρείτε άλλο τρόπο να την κατεβάσετε γιατί η Apple την έχει κάνει «revoked».

Για περισσότερες πληροφορίες για την εγκατάσταση, ρύθμιση της εφαρμογής και για το πώς να βρείτε παιχνίδια, δείτε το παρακάτω βίντεο. Οπωσδήποτε, η περίπτωση των εξομοιωτών δεν είναι απλή και απαιτείται να έχετε κάποιες γνώσεις πάνω στο θέμα γενικότερα.

Δείτε το βίντεο:

Εφόσον λοιπόν, πάνε όλα καλά και εγκαταστήσετε το NewGamepad, θα βρείτε μια πολύ μεγάλη και εντυπωσιακή βιβλιοθήκη παιχνιδιών. Μέσα σε αυτήν υπάρχουν παιχνίδια για κονσόλες Playstation, Nintendo 64, Nintendo DS, NES, Game Boy Advance, Game Boy Color, PSP, MAME (τα παλιά γνωστά coin-ops που παίζαμε στα ... ουφάδικα) και πολλά άλλα που αντιπροσωπεύονται επάξια φθάνοντας και ξεπερνώντας τον αριθμό των 7.000 παιχνιδιών.

Επίσης είναι χρήσιμο να επισημάνουμε ότι η εφαρμογή είναι κατ’ αρχήν στα κινέζικα, αλλά μην τρομάξετε, γιατί μπορείτε να ψάξετε για το παιχνίδι που θέλετε γράφοντας το όνομά του στα αγγλικά μέσα στην εφαρμογή. Άπαξ και το βρείτε, βεβαιωθείτε ότι η εικόνα της συσκευασίας του παιχνιδιού (το κουτί του) που εμφανίζεται δίπλα του, έχει αγγλικούς τίτλους. Εφόσον αυτό συμβαίνει, το παιχνίδι είναι στα αγγλικά και μπορείτε να το παίξετε χωρίς πρόβλημα με τη γλώσσα. Έτσι ξέρετε ότι κατεβάζετε το σωστό παιχνίδι στη γλώσσα που μπορείτε να αναγνωρίσετε για να μην κατέβει η κινέζικη έκδοσή του.

Από τη στιγμή που έχετε ένα iPhone 5 και πάνω (ή ακόμη καλύτερα 5S) θα μπορείτε να παίξετε σχεδόν τα πάντα μέσα στον εξομοιωτή από οποιαδήποτε κονσόλα κι αν προέρχονται. Εννοείται ότι η εφαρμογή τρέχει εξίσου και σε iPad, iPod Touch.

Δείτε ακόμη: 101 δωρεάν παιχνίδια για iPhone και Android για το 2016

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status