Οδηγός iPhone: Πρόσβαση με καθοδήγηση στο iOS 9

Οδηγός iPhone: Πρόσβαση με καθοδήγηση στο iOS 9
ired.gr

Η ασφάλεια του iPhone, αλλά και των προσωπικών μας δεδομένων, είναι πολύ σημαντική για όλους μας. Γι’ αυτό, η Apple έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια του iPhone, με κρυπτογράφηση των προσωπικών μας δεδομένων και λειτουργίες όπως το Touch ID για να το ξεκλειδώνουμε.

Δείτε ακόμα: Αναλυτικός οδηγός ενεργοποίησης και διαμόρφωσης νέου iPhone

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δώσουμε για λίγο το iPhone οικειοθελώς σε κάποιον, για να παίξει ένα παιχνίδι ή να κάνει μια κλήση?

Θα έχουμε άγχος μήπως είναι αρκετά αδιάκριτος, ώστε να δει τις φωτογραφίες μας ή κάποιο άλλο προσωπικό δεδομένο?

Σαφώς και όχι, αφού υπάρχει λύση. Η λειτουργία πρόσβασης με καθοδήγηση. Με αυτή την λειτουργία, δίνουμε περιορισμένη πρόσβαση σε ένα application της συσκευής μας, σε κάποιον τρίτο και είμαστε σίγουροι, ότι δεν θα μπορεί να περιηγηθεί ανεξέλεγκτα παντού.

Δείτε το βίντεο ή διαβάστε τις οδηγίες παρακάτω:

Αρχικά για να το ενεργοποιήσουμε πάμε Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Πρόσβαση με καθοδήγηση.

Αφού το έχουμε ενεργοποιημένο, μπαίνουμε στο application που θέλουμε να δώσουμε πρόσβαση και πατάμε 3 φορές το κεντρικό πλήκτρο του iPhone.

Εκεί θα μας εμφανιστεί το menu της πρόσβασης με καθοδήγηση. Από εκεί μπορούμε να ρυθμίσουμε ακριβώς τις δυνατότητες που θέλουμε να δώσουμε στον χρήστη.

Μπορούμε να απενεργοποιήσουμε επίσης συγκεκριμένα σημεία της οθόνης μας, όπως για παράδειγμα, να απενεργοποιήσουμε την περιοχή που εμφανίζεται το πληκτρολόγιο, για να περιορίσουμε ακόμα περισσότερο τις δυνατότητές του.

Για να απενεργοποιηθεί η πρόσβαση με καθοδήγηση, απαιτείται ένας κωδικός που ορίζουμε κατά την έναρξη της λειτουργίας ή μέσω του Touch ID.

Ακόμα: Ο ασφαλέστερος οδηγός προετοιμασίας ενός iPhone προς πώληση

από Karadryan