Οδηγός για τις Αντιδράσεις του Facebook

Οδηγός για τις Αντιδράσεις του Facebook
ired.gr

Χρειάζεστε βοήθεια; Φτιάξαμε έναν διασκεδαστικό οδηγό για τα Facebook Reactions αφού πλέον το κλασικό Like απέκτησε παρέα!

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που εμφανίστηκαν οι νέες αντιδράσεις στο Facebook και μετά την αρχική «ζαλάδα» που μας προκάλεσαν, τώρα όλοι μας προσπαθούμε να κατανοήσουμε το πότε και το αν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε την καθεμία από τις νέες αντιδράσεις.

Τι διαφορά έχει το παλιό και ταπεινό «Μου αρέσει» από το «Ουάου», και που ταιριάζει το «Λυπάμαι» και το «Έλεος» (αλήθεια ποιος αποφάσισε να μεταφράσει το «Angry» σε «Έλεος» στα Ελληνικά;)

GIF REACTIONS

Μου αρέσει

Επιδιωκόμενος σκοπός: Γενική έγκριση, δείχνω την προτίμησή μου για κάτι.
Άλλες χρήσεις: Υπενθυμίζω σε κάποιον την ύπαρξή μου. Λέω «δεν έχω ακριβώς διαβάσει το τεράστιο άρθρο που κοινοποίησες αλλά είμαι ενημερωμένος και με ενδιαφέρουν πραγματικά αυτά τα πράγματα».

Τέλειο

Επιδιωκόμενος σκοπός: Όταν το Like δεν είναι αρκετό, κάτι σαν το OMG.
Άλλες χρήσεις: Όταν θέλω να φλερτάρω ή να δείξω σε τρίτους πόσο αγαπώ κάποιον, άσχετα με το τι έχει ποστάρει.

Χαχα


Επιδιωκόμενος σκοπός: Όταν κάτι είναι αστείο.
Άλλες χρήσεις: Όταν δεν είμαι καλός άνθρωπος και θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου από την κακοτυχία του άλλου.

Ουάου

Επιδιωκόμενος σκοπός: Όταν κάτι είναι εντυπωσιακό ή σοκαριστικό.
Άλλες χρήσεις: Όταν έχω διαβάσει ένα ψεύτικο άρθρο και θέλω να φανώ καχύποπτος, περιφρονητικός και ειρωνικός. Εναλλακτικό του «καλά, σοβαρολογείς;» στα σχόλια.

Λυπάμαι 

Επιδιωκόμενος σκοπός: Όταν θέλω να εκφράσω το αντίθετο του «Μου αρέσει», όταν πενθώ για κάτι, όταν η ομάδα μου έχασε το παιχνίδι.
Άλλες χρήσεις: Μπορώ να το δοκιμάσω σε οποιαδήποτε προσωπική ανακοίνωση που δεν αφορά, απαραίτητα, θανάτους και διαζύγια, απλά και μόνο για να δω τις αντιδράσεις των άλλων.

Δεν είναι τυχαίο που, ήδη, βγήκε το ανέκδοτο «τι έχεις παιδί μου;» «τι να έχω; Πήρα 18 έλεος και 28 λυπάμαι».

Έλεος

Επιδιωκόμενος σκοπός: Όταν αυτό που διαβάζω με βγάζει από τα ρούχα μου και συμπάσχω με αυτόν που το πόσταρε.
Άλλες χρήσεις: Επιλέγω να πατήσω «έλεος» γιατί θεωρώ ότι αυτό που έγραψε είναι απαράδεκτο και είμαι εξοργισμένος με τον ίδιο.

Από mirelen.