IOFIT: όταν τα wearable φοριούνται στα ...πόδια

IOFIT: όταν τα wearable φοριούνται στα ...πόδια
ired.gr

Η Samsung «κρύβει» έναν προπονητή στα αθλητικά σας παπούτσια.

Πώς θα σας φαινόταν αν εκτός από το smartphone, το tablet, το fitness band και το laptop, από αύριο θα έπρεπε να φορτίζετε και τα ...αθλητικά σας παπούτσια;

To Creative Lab της Samsung αποκάλυψε ότι έχει κατασκευάσει ένα ζευγάρι έξυπνων αθλητικών υποδημάτων τα οποία παίζει το ρόλο του προπονητή στο γκολφ και στο γυμναστήριο. Πάνω στο project των IOFIT, στην πραγματικότητα ασχολείται η Salted Venture, μια start up εταιρεία, η οποία εντάχθηκε στην ομάδα της Samsung πριν από έναν χρόνο.

Διαβάστε επίσης: «Fitness band, χρησιμοποιήστε το σωστά»

Σχεδιασμένο για προπονητές ή όσους αθλούνται, κάθε παπούτσι διαθέτει αισθητήρες στην εξωτερική σόλα. Οι αισθητήρες κίνησης και πίεσης είναι σε θέση να εντοπίζουν την ισορροπία, τη μετατόπιση βάρους, τη θέση του κέντρου βάρους. Στο κάτω μέρος του παπουτσιού βρίσκεται επίσης και η διεπαφή Bluetooth για την αποστολή των δεδομένων στο smartphone ή το tablet.

iofit samsung shoes 01

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, τα παπούτσια θα είναι πλενόμενα και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα τους δίνει αυτονομία για 7-10 ημέρες. Όταν τα παπούτσια δεν χρησιμοποιούνται, η μπαταρία θα μπαίνει σε stand by λειτουργία.

iofit samsung shoes 02

Τα «έξυπνα» παπούτσια θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στο κοινό στο MWC 2016 (Mobile World Congress) στη Βαρκελώνη το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου.

Δείτε ένα preview βίντεο εδώ:

 

Οι τιμές θα κυμαίνονται από $199 για τα παπούτσια γυμναστικής και 259$ για τα παπούτσια του γκολφ. Αν μάλιστα επιλέξετε εκείνα του γκολφ, θα έχετε πρόσβαση σε συγκριτικά videos και λογισμικό με προπονητικές συμβουλές αλλά και σε εξατομικευμένη αξιολόγηση των κινήσεών σας ώστε να γίνεστε καλύτεροι.

Διαβάστε επίσης: «Hi-tech παπούτσια που αλλάζουν εμφάνιση μέσω app»

Από mirelen.