7 ενδιαφέροντα γεγονότα για την Apple

7 ενδιαφέροντα γεγονότα για την Apple
ired.gr

Σήμερα θα δούμε 7 λιγότερο γνωστά γεγονότα για την Apple. Ας ξεκινήσουμε:

1. Η ονομασία της Apple

apple facts 01

Ο Steve Wozniak στο βιβλίο του iWoz, αναφέρει ότι είχε πάει να συλλέξει τον Jobs από το αεροδρόμιο, καθώς είχε μόλις επιστρέψει από μία επίσκεψη σε μία κοινότητα με την ονομασία “Το περιβόλι με τις μηλιές” (The apple orchard). Ο Jobs πρότεινε την ονομασία Apple Computer, αλλά ανησυχούσαν ότι θα υπάρξουν προβλήματα με την δισκογραφική των Beatles, Apple Records. Τελικά δεν είχαν κάποια καλύτερη ιδέα και κράτησαν την ονομασία Apple.

2. Ο τρίτος ιδρυτής

apple facts 02

H Apple είχε τρεις συνιδρυτές. Όλοι γνωρίζουμε τους δύο Steves, τον Wozniak και τον Jobs. Ο τρίτος συνιδρυτής ήταν ο Ronald Wayne. Ήταν μάλιστα αυτός που σχεδίασε το πρώτο logo της Apple, το οποίο αργότερα απορρίφθηκε γιατί ήταν πολύ περίπλοκο. Ο Ronald έφυγε από την εταιρία μόλις 12 ημέρες μετά από την ίδρυσή της. Πούλησε το μερίδιο του 10% που κατείχε για μόλις 100 δολάρια. Εάν είχε κρατήσει αυτό το μερίδιο σήμερα θα είχε αξία δεκάδων δις δολαρίων. Είναι σίγουρο πως το έχει μετανιώσει, κι ας δηλώνει τώρα το αντίθετο.

3. Η απόλυση του Steve Jobs

apple facts 03

Σύντομα μετά την απομάκρυνση του από την Apple το 1985, o Steve Jobs έκανε αίτηση συμμετοχής σε διαστημικό πρόγραμμα ως αστροναύτης και σκεφτόταν ακόμη και την ίδρυση εταιρίας υπολογιστών στη Σοβιετική Ένωση.

4. Ο πρωτοπόρος στο Unboxing

apple facts 04

Ο Steve Jobs υποστήριζε ότι τα τεχνολογικά προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς. Είχε συγκεντρώσει μάλιστα μία ομάδα ειδικών, η οποία ήταν υπεύθυνη για τη βελτίωση της εμπειρίας ανοίγματος ενός νέου κουτιού τεχνολογικών προϊόντων.

5. Οι γνώσεις του Steve Jobs

apple facts 05

Σύμφωνα με μία συνέντευξη του Wozniak το 2015, όταν γνωρίστηκαν, ο Steve Jobs δεν είχε σχεδιάσει κάτι σαν μηχανικός και δεν είχε γράψει ποτέ κώδικα για κανένα πρόγραμμα.

Ο Jobs αύξησε τις ικανότητές του παράλληλα με την ωρίμανση της Apple.

6. Η μυστικότητα του iPhone

apple facts 06

Η δημιουργία του iPhone ήταν τόσο μυστική που η ομάδα των σχεδιαστών δεν συνάντησε ποτέ την ομάδα των προγραμματιστών. Σχεδόν κανείς στην Apple δεν γνώριζε πως θα ήταν το τελικό προϊόν μέχρι τη στιγμή που θα το παρουσίαζε ο Steve Jobs στην σκηνή.

7. Apple και Google

apple facts 07

Ο Steve Jobs ήταν καθοδηγητής των Sergey Brin και Larry Page. Οι δυο τους είναι οι συνιδρυτές της Google.

Εάν θέλετε να ετοιμάσουμε και άλλα ενδιαφέρονται βίντεο για εσάς, πατήστε το Like και δείξτε το βίντεο στους φίλους σας, κάνοντας κοινοποίηση!

Δείτε ακόμη: Η μαγική ιστορία της Apple - Πως ξεκίνησαν όλα

από jericho